• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı tatlı fikirlerinize, eleştirilerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

Annesi kaç yaşında? Sağlam olabilir ama bir tecrübesi yoksa en fazla tezgahtar olarak bir yerde çalışabilir. Siz 4000 maaş alsanız annenizin tezgahtar olarak çalışmasına gönlünüz razı olur mu? Aşık olunca dünya bir yana siz bir yana olur da o dünyanın içine anneyi de koyma hevesi nedendir. Erkek kardeşim yok oğlan tarafı olmadım hiç ama gelinlerdeki anneden daha fazla sevilme isteğini anlayamıyorum. Ya da en önce beni düşünsün sonra ailesini düşünsün yarışını.

Ailene hiç anlam veremedim. Kendimden örnek vereyim. Evliyim. Eşimin annesi çok erken yaşta dul kalmış ve iki oğlunu tek başına büyütmüş. Kardeşim evleniyor ve ona karınca kararınca bir şeyler yapıyorum. Anneme dedim ki her şeyi not alıyorum kaynım evlendiğinde ona da eşit yapabilmek için hak geçmesin. Annem de "Saçmalama, o çocuğun babası yok, yeri gelecek eşyasını almaya düğününü yapmaya yardım edeceksiniz. Ona daha fazla yapacaksınız" dedi. Benim düşünemediklerimi annem bana öğütler. Olması gereken de budur. Allah herkesin kalbine göre verir.

Ailem kötü insan değil nedense bu konuda kılı kırk yardılar. Baştan beri bize hiçbişey söyleyen olmadk bizim hesabımızda ev alıp öyle evlenmek varken oğlan borca girdi bizim haberimiz yok evi ablasının üstüne yapıyorlar o da ayrı bi saçmalık sanki gizliden iş yapıyorlarmış gibi. Bu ölene kadar böyle olucaksın gibi hissediyo ailem ve bende zaman zaman bu korkuyu yaşıyorum. Evlilik arifesinde benim nişanlım 50 kiloya düşmüş kendini feda ediyo evet bu ailesini düşünen sorumluluk sahibi bi insan olduğunu gösterir. Aynı fedakarlığı bana da yapabilir ama ben üzülürüm ufak da olsa bende sana destek olmak isterim derim. Babam bunu onun ailesinde göremedi. Birde üstüne tapu meselesi gelince böyle oldu.
Annesinden fazla sevilme isteğim falan yok yanlış anlaşıldım herhalde. Zaten annesiyle beni aynı kefeye koyan adamla olmaz. Babama göre evet dünya biyana sen biyana demesi gerektiğini söylüyo. O da baba psikolojisi. Herkes kendine göre haklı aslında.

Sabredin biraz ve esinize yuklenmeyin.her evlat annesine bakmak zorunda,oyle yada boyle..evini ihmal etmedigi surece huzursuzluk cikarmayin..

Inşallah. Haklısınız yorumlara bakınca ailemin abarttığını düşünmeye başladım. İnşallah korkuları yersiz çıkar.

Baban kendisini gercek dunyaya fazla kaptirmis bence. Esya almayin para biriktirin, dugun yapmayin masraf olmasin, para biriktirin ev alin bu ne yahu? Ticaret mi yapiyosunuz yuva mi kuruyosunuz? Kurulacak bir yuva uzerinde bu kadar maddi dusunulmemeli, manevi bakilmali bence.. O yuzden babanin aklini karistirmasina izin verme derim..

Nisanlinin maddi yardimi konusunda, olmasaydi daha iyi olurdu tabi ama sartlar oyle gerekmis, bosanma olmus vs. Eminim normal sartlarda nisanlinin ailesi ogullarina evlenme arifesinde boyle bir yuk yuklemezlerdi.. Karsinda 50-60 yaslarinda hayati degisen yasli bi kadin var, sen kendi geleceginle ilgili hayallerine 2 yil ara vermissin cok degil bence. Gencsin daha cook ev alirsiniz. Boyle dusun..

Kayinvalidenin calismasini beklemen konusunda ise cok cok haksizsin. Kendi annenin 50-60 yil calismayip, bi anda hem esinden bosanip, hem de birilerinin emrinde calismasina gonlun razi olurmuydu? Senin annen zaten calisiyormus bizler gibi, ailenin gazina gelme pisman olursun sonra..

Ailem kötü insan değil nedense bu konuda kılı kırk yardılar. Baştan beri bize hiçbişey söyleyen olmadk bizim hesabımızda ev alıp öyle evlenmek varken oğlan borca girdi bizim haberimiz yok evi ablasının üstüne yapıyorlar o da ayrı bi saçmalık sanki gizliden iş yapıyorlarmış gibi. Bu ölene kadar böyle olucaksın gibi hissediyo ailem ve bende zaman zaman bu korkuyu yaşıyorum. Evlilik arifesinde benim nişanlım 50 kiloya düşmüş kendini feda ediyo evet bu ailesini düşünen sorumluluk sahibi bi insan olduğunu gösterir. Aynı fedakarlığı bana da yapabilir ama ben üzülürüm ufak da olsa bende sana destek olmak isterim derim. Babam bunu onun ailesinde göremedi. Birde üstüne tapu meselesi gelince böyle oldu.
Annesinden fazla sevilme isteğim falan yok yanlış anlaşıldım herhalde. Zaten annesiyle beni aynı kefeye koyan adamla olmaz. Babama göre evet dünya biyana sen biyana demesi gerektiğini söylüyo. O da baba psikolojisi. Herkes kendine göre haklı aslında.

Baban sonuna kadar haklı bence , o sizidüşünürken kaynana kızını düşünüyor borcu da oğluna yüklüyor.
kötümser olmak istemem ama kaynana ve görümcenin kredileri ihtiyacları vs... hiç bitmeyecek bilesin ve evinizin rızkına hep ortak olacaklar bu da sorun üstüne sorun cıkaracak evlilik süresince

ve bir klasik: anne babalar sonunda hep aklı çıkar

tabıkı bir ana evladı annesine sahip çıkacak ama annesi neden adil davranmıyor. borcu oğlan ödesin ama ev kız kardeşe kalsın. pekı nişanlınızın hiç mi evlatlık hakkı yok. ben de bu düşüncede bir art niyet gördüm. sanki erkek evladını hiçe sayar gibi. keşke keseye göre bir ev alınsaymış. bu yapılanlar nişanlınıza karşı büyük haksızlık iyiniyetini sömürüyorlar bence. yanlıs anlaşılmasın yardım edilmesin demiyorum,elbet yardım edilir. ama herşeyin bir yolu yordamı vardır. iyilik de aslolan iki tarafın da mutlu olması. 100 bine bir ev alınsa kimse zora düşmemiş olurdu. bunun bir de ev giderleri var. onları da nişanlınız karşılayacak. o zaman siz nasıl geçineceksiniz.bence siz nişanlınızla konuşun sırtımızda bu kadar büyük borç varken ben evlenemem deyin. biraz bekleyin derim ben.

canım bence bu konuda objektıf dusunmek lazım aynı sey ssenın aılene olmus olsa emın ol gözün bişeyi görmezdi.bence o kadar kafaya takılacak bısey yok psıkolojık olarak baskı dıyosun bu sefer sende tavrını koyunca daha kotu olabılır bence sen kendı ılıskıne bak ekonomık yonden esın olacak kısının senı eksıklıge düşürmeyecegıne ınanıyosan bence takma.sonucta

doğru söylüyosun canım. aslında ben de böyle düşünüyordum ama ailemin düşünceleri de kafamı karıştırdı. onun öncelikle kendi evini alması gerekiyor, onun için dünya bir yana sen bir yana olması gerekiyor ama vs dediler. hakkımızda hayırlısı

Aynı seyi anneniz için düşünün diyorum.
Size annene yardım edemezsin, çalışsın dese.
Kayınvaliden 'önce kendinize bakın dünya bi yana sen bi yana olacaksın oglum!' dese(mazallah).
Dünyada ondan kötüsü, vicdansızı olmazdı dimiii?
Dolduruşa gelmeyin -ki geliyorsanız kafanızda soru işaretleri, güvensizlikler ve bu konuda büyük oranda rahatsızlık var.
Sizin maaşınıza dokunmuyor ve sizi gecindirebiliyorsa 3 yıl sonra alıverirsiniz evinizi?
Zaten sizin maaşınız bi evin aylık kredisine yeter.
Gün gelir devran döner.
Biri laf söyleyecek olursa daha sonra bizim akıbetimizin ne olacagı mechul diyin.
İnsanlık hali bu.

Herkese yorumları için teşekkür ederim.
Borç bitene kadar düğünü ertele diyen arkadaşlarım, bunu yapmak inanın çok zor. Düğünü ertelemek demek bu işin bitmesi demek.
Nişanlıyım gelinliğim hazır nikah tarihim belli kına yerim ayarlandı. Geri dönüşü olmayan bir yola girdim sanki.
Evet genel olarak ailesi nişanlıma çok yükleniyor sanırım bunu ya kabullenmem yada resti çekmem gerek.
Ben buna karşı durabilecek bir insan değilim galiba kabullenmek zorundayım.
Belki ileride pişman olucam nasıl göz göre göre ailemi dinlemedim diyip, yada nişanlım yaptıklarıyla beni ve ailemi utandırıcak keşke ozaman böyle şeyleri sıkıntı etmeseymişim dicem.
Ayrıldım diyelim, herşeyi geride bırakamıyorum, ki böyle bi olaydan ayrılırsam sanki ilerde daha çok pişman olucakmışım gibi hissediyorum.
Benim aklımda hiçbir karışıklık yoktu tam gaz hazırlık yapıyordum ne zaman bu problemler çıktı içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Hala hiç bir eksiğimi almadım gelinliğimden başka.

Baban sonuna kadar haklı bence , o sizidüşünürken kaynana kızını düşünüyor borcu da oğluna yüklüyor.
kötümser olmak istemem ama kaynana ve görümcenin kredileri ihtiyacları vs... hiç bitmeyecek bilesin ve evinizin rızkına hep ortak olacaklar bu da sorun üstüne sorun cıkaracak evlilik süresince

ve bir klasik: anne babalar sonunda hep aklı çıkar

:43:ben de ondan korkuyorum ailemin haklı çıkacak olmasından.
Fedakarlık etsem diyorum, nasıl başlarsan öyle gider diyorlar.
Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. beni aldatmış olsa ayrılır iki gün ağlar unuturum ve iyi ki ayrılmışım derim belki. şu noktadan bu sebeplerle geri dönmek zor oluyor.

adilce paylaşım değil hem böyle evlilik yapılmaz evlendikten sonra epey kavga olacak gibi ailen ne diyorsa o olacak büyükler bilir hayat tecrübeleri konuşuyor , bu fedakarlığı yapıpta kızkardeşi size iyi davranacağını sanmayın , bide onun tafralarından çekersiniz , yani sürekli eşin onun için fedakarlığa hazır olsun

Herkese yorumları için teşekkür ederim.
Borç bitene kadar düğünü ertele diyen arkadaşlarım, bunu yapmak inanın çok zor. Düğünü ertelemek demek bu işin bitmesi demek.
Nişanlıyım gelinliğim hazır nikah tarihim belli kına yerim ayarlandı. Geri dönüşü olmayan bir yola girdim sanki.
Evet genel olarak ailesi nişanlıma çok yükleniyor sanırım bunu ya kabullenmem yada resti çekmem gerek.
Ben buna karşı durabilecek bir insan değilim galiba kabullenmek zorundayım.
Belki ileride pişman olucam nasıl göz göre göre ailemi dinlemedim diyip, yada nişanlım yaptıklarıyla beni ve ailemi utandırıcak keşke ozaman böyle şeyleri sıkıntı etmeseymişim dicem.
Ayrıldım diyelim, herşeyi geride bırakamıyorum, ki böyle bi olaydan ayrılırsam sanki ilerde daha çok pişman olucakmışım gibi hissediyorum.
Benim aklımda hiçbir karışıklık yoktu tam gaz hazırlık yapıyordum ne zaman bu problemler çıktı içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Hala hiç bir eksiğimi almadım gelinliğimden başka.

Canım öncelikle ilk mesajını "Mesaj düzenle" ile düzenliyebiliyor olman lazım. Onda annenin evi görümcen üzerine yapma isteğini de belirtir misin? İnan ki bu detay olmayan şeyi belirtseydin çok farklı yorumlar yapıyor olurduk. Açıkçası nişanlın için çok üzüldüm 50 kiloya falan düşmüş. Karşı tarafı çok haksız sizinkileri az haksız buldum. (çok kötü bir cümle kabul)

Karşı taraf çirkin bir oyuna girmiş. Oğlu dururken kızına ev mi verilir diye saçmasapan bir düşüncem yok. Ama kadının kendi üzerine yapması daha mantıklı olurdu. Sonuçta 145 milyarı kendisi koymuş o da çocuklarının eşit hakkı. Ama direk görümcene yaparken ne saçmaladı anlamadım. Acaba kendi boşanırken çektiği sıkıntılarla en azından işi gücü olmayan kızının sıkıntı çekmesini mi istemedi. Yani ne düşündü bilmiyorum. Bence tavrı çirkin. Ama babanın da sorması değişik. Yani dünürler arasında böyle muhabbetler olur mu bilmiyorum. "Niye evi kendi üzerinize yapmadınız?" diye sormak "kızıma o evden pay düşmesin diye mi yaptınız" gibi bir şey. Bilmiyorum bu kadar para işine girilmesi gereksiz gibi geldi. Babanız bir evi diğer kardeşinizin üzerine yapsa kayınvalidenize laf düşer mi? Ha 30 milyarı siz kredi çekip ödeseniz belki bir şey der ama onda da kayınvalidenizin değil eşinizin laf söylemesi uygundur. Yani bu sizi neden bu kadar ilgilendirdi cevabı kaba olsa da çok da yersiz değil.

Gene de kayınvalidenin yaptığı yanlış. Bir de sanırım hem kredi ödeyeceksiniz hem de annesine yardım edeceksiniz bir miktar. Yani bu bana çok mantıklı gelmedi. En azından ev annenin üstüne olsaydı kabul edilebilirdi ama bu halde çok can sıkıcı. Gene de gelip sizinle yaşayacağım demesinden iyi gibi geliyor :)

Canım öncelikle ilk mesajını "Mesaj düzenle" ile düzenliyebiliyor olman lazım. Onda annenin evi görümcen üzerine yapma isteğini de belirtir misin? İnan ki bu detay olmayan şeyi belirtseydin çok farklı yorumlar yapıyor olurduk. Açıkçası nişanlın için çok üzüldüm 50 kiloya falan düşmüş. Karşı tarafı çok haksız sizinkileri az haksız buldum. (çok kötü bir cümle kabul)

Karşı taraf çirkin bir oyuna girmiş. Oğlu dururken kızına ev mi verilir diye saçmasapan bir düşüncem yok. Ama kadının kendi üzerine yapması daha mantıklı olurdu. Sonuçta 145 milyarı kendisi koymuş o da çocuklarının eşit hakkı. Ama direk görümcene yaparken ne saçmaladı anlamadım. Acaba kendi boşanırken çektiği sıkıntılarla en azından işi gücü olmayan kızının sıkıntı çekmesini mi istemedi. Yani ne düşündü bilmiyorum. Bence tavrı çirkin. Ama babanın da sorması değişik. Yani dünürler arasında böyle muhabbetler olur mu bilmiyorum. "Niye evi kendi üzerinize yapmadınız?" diye sormak "kızıma o evden pay düşmesin diye mi yaptınız" gibi bir şey. Bilmiyorum bu kadar para işine girilmesi gereksiz gibi geldi. Babanız bir evi diğer kardeşinizin üzerine yapsa kayınvalidenize laf düşer mi? Ha 30 milyarı siz kredi çekip ödeseniz belki bir şey der ama onda da kayınvalidenizin değil eşinizin laf söylemesi uygundur. Yani bu sizi neden bu kadar ilgilendirdi cevabı kaba olsa da çok da yersiz değil.

Gene de kayınvalidenin yaptığı yanlış. Bir de sanırım hem kredi ödeyeceksiniz hem de annesine yardım edeceksiniz bir miktar. Yani bu bana çok mantıklı gelmedi. En azından ev annenin üstüne olsaydı kabul edilebilirdi ama bu halde çok can sıkıcı. Gene de gelip sizinle yaşayacağım demesinden iyi gibi geliyor :)

Evet ailemin değindiği asıl nokta bu, kv' me 100 milyar babasından kalmış kendi de ben de kızıma bırakıcam diye düşünmüş olabilir.
Konunun buraya gelme sebebi nişanlımın babamla konuşması , annemin bi miktar borcunu ödiycem sonra ne zaman ev alıp kendi evime çıkarım bilemiyorum dedi. Babam da ben de yardımcı olurum borçlarını bitirdiğinde ev almana çalışır kazanır yaparsınız sonuçta annenin evi de sizin eviniz o da bir yatırım dedi. Nişanlım da evi ablamın üzerine yapıcam mevzusu yapınca kafada soru işaretleri oldu.
Şuanda kötü olan taraf oldu ailem, tabiki bu kadar maddi konuları mevzu etmeleri iyi değil ama bu tapu konusu bana da çok saçma geldi. Evet bizi ilgilendirmeyen bir şey kesinlikle ev onun kime bırakırsa bırakır bir kıymeti yok benim için, ama annenin evlatlarına yaklaşımı açısından düşündürdü beni.

Baban kendisini gercek dunyaya fazla kaptirmis bence. Esya almayin para biriktirin, dugun yapmayin masraf olmasin, para biriktirin ev alin bu ne yahu? Ticaret mi yapiyosunuz yuva mi kuruyosunuz? Kurulacak bir yuva uzerinde bu kadar maddi dusunulmemeli, manevi bakilmali bence.. O yuzden babanin aklini karistirmasina izin verme derim..

Nisanlinin maddi yardimi konusunda, olmasaydi daha iyi olurdu tabi ama sartlar oyle gerekmis, bosanma olmus vs. Eminim normal sartlarda nisanlinin ailesi ogullarina evlenme arifesinde boyle bir yuk yuklemezlerdi.. Karsinda 50-60 yaslarinda hayati degisen yasli bi kadin var, sen kendi geleceginle ilgili hayallerine 2 yil ara vermissin cok degil bence. Gencsin daha cook ev alirsiniz. Boyle dusun..

Kayinvalidenin calismasini beklemen konusunda ise cok cok haksizsin. Kendi annenin 50-60 yil calismayip, bi anda hem esinden bosanip, hem de birilerinin emrinde calismasina gonlun razi olurmuydu? Senin annen zaten calisiyormus bizler gibi, ailenin gazina gelme pisman olursun sonra..

Evet nişanlımın dediği de aynen böyle. Ticaret mi yapıyoruz yuva mı kuruyoruz diyor. Ama ailemi de yabana atamıyorum takdir edersiniz ki elbette benim iyiliğimden başka bir şey istemezler. Ev konusunda bu kadar diretmelerinin sebebi sanırım bu. O nasıl ki annesine çıkıp ne gerek var borca paran kadar ev al diyemiyorsa ben de sizi ilgilendirmez bu benim hayatım diyemiyorum aileme. Nişanlım da bana destek olmuyorsun yanımda durmadın diyor.
Arada kaldım vakit azaldıkça sıkıştırıyor.

Evet ailemin değindiği asıl nokta bu, kv' me 100 milyar babasından kalmış kendi de ben de kızıma bırakıcam diye düşünmüş olabilir.
Konunun buraya gelme sebebi nişanlımın babamla konuşması , annemin bi miktar borcunu ödiycem sonra ne zaman ev alıp kendi evime çıkarım bilemiyorum dedi. Babam da ben de yardımcı olurum borçlarını bitirdiğinde ev almana çalışır kazanır yaparsınız sonuçta annenin evi de sizin eviniz o da bir yatırım dedi. Nişanlım da evi ablamın üzerine yapıcam mevzusu yapınca kafada soru işaretleri oldu.
Şuanda kötü olan taraf oldu ailem, tabiki bu kadar maddi konuları mevzu etmeleri iyi değil ama bu tapu konusu bana da çok saçma geldi. Evet bizi ilgilendirmeyen bir şey kesinlikle ev onun kime bırakırsa bırakır bir kıymeti yok benim için, ama annenin evlatlarına yaklaşımı açısından düşündürdü beni.

Ya canım haklısınız aslında. Umarım bu bir seferlik boşanmanın stresi ile olan bir şeydir. Umarım nişanlın ve sen çok mutlu olursunuz. Biz ailemle 25 yıl kiradaydık. Çok da zor değil. Şu an ben eşimle kiradayım. Daha küçük bir semtten ev almak istesek alabiliriz belki ama tercih etmiyoruz. Yani dünyanın sonu değil kirada olmak. Eşinin ve senin maaşın sizi idare eder. Bir süre sonra birikmeye de başlar. O zaman baban da yardım eder ev alırsınız. Umarım hakkında hayırlısı olur. Nişanlın için çok üzüldüm. Bak 50 kiloya düşmüş. Umarım bu hayatında yaşadığın bir seferlik bir kriz olur. Sonrasında çok mutlu olur en azından para mevsunda sıkıntı yaşamazsın inşallah.

Back
X