Annesi kaç yaşında? Sağlam olabilir ama bir tecrübesi yoksa en fazla tezgahtar olarak bir yerde çalışabilir. Siz 4000 maaş alsanız annenizin tezgahtar olarak çalışmasına gönlünüz razı olur mu? Aşık olunca dünya bir yana siz bir yana olur da o dünyanın içine anneyi de koyma hevesi nedendir. Erkek kardeşim yok oğlan tarafı olmadım hiç ama gelinlerdeki anneden daha fazla sevilme isteğini anlayamıyorum. Ya da en önce beni düşünsün sonra ailesini düşünsün yarışını.
Ailene hiç anlam veremedim. Kendimden örnek vereyim. Evliyim. Eşimin annesi çok erken yaşta dul kalmış ve iki oğlunu tek başına büyütmüş. Kardeşim evleniyor ve ona karınca kararınca bir şeyler yapıyorum. Anneme dedim ki her şeyi not alıyorum kaynım evlendiğinde ona da eşit yapabilmek için hak geçmesin. Annem de "Saçmalama, o çocuğun babası yok, yeri gelecek eşyasını almaya düğününü yapmaya yardım edeceksiniz. Ona daha fazla yapacaksınız" dedi. Benim düşünemediklerimi annem bana öğütler. Olması gereken de budur. Allah herkesin kalbine göre verir.
Ailem kötü insan değil nedense bu konuda kılı kırk yardılar. Baştan beri bize hiçbişey söyleyen olmadk bizim hesabımızda ev alıp öyle evlenmek varken oğlan borca girdi bizim haberimiz yok evi ablasının üstüne yapıyorlar o da ayrı bi saçmalık sanki gizliden iş yapıyorlarmış gibi. Bu ölene kadar böyle olucaksın gibi hissediyo ailem ve bende zaman zaman bu korkuyu yaşıyorum. Evlilik arifesinde benim nişanlım 50 kiloya düşmüş kendini feda ediyo evet bu ailesini düşünen sorumluluk sahibi bi insan olduğunu gösterir. Aynı fedakarlığı bana da yapabilir ama ben üzülürüm ufak da olsa bende sana destek olmak isterim derim. Babam bunu onun ailesinde göremedi. Birde üstüne tapu meselesi gelince böyle oldu.
Annesinden fazla sevilme isteğim falan yok yanlış anlaşıldım herhalde. Zaten annesiyle beni aynı kefeye koyan adamla olmaz. Babama göre evet dünya biyana sen biyana demesi gerektiğini söylüyo. O da baba psikolojisi. Herkes kendine göre haklı aslında.