hem maddi hem manevi zor bir süreç ve fiyat konusunda birkaç arkadaş dışında pek bir bilgi alamamıstık o yüzden ben yazayım artık deneyimlemiş biri olarak.
Ben de 2. Negatiften sonra oraya gittim şu anda embriyolarım genetik testte yaklaşık 2 hafta sonra sonuçlar gelecek.
2 veya daha fazla negatif denemesi olanlara genetik test yapıyor bülent hoca. Hastane genel olarak iyi ancak bekleme süreleri can sıkabiliyor. Çünkü çok saçma bir sistemleri var. Size gün söylüyorlar ama saat söylemiyorlar. Sabah gidip sıraya giriyorsunuz eski devlet hastaneleri gibi o şekilde içeri alınıyorsunuz. Neredeyse her gittiğinizde kan testi alınıyor bu iyi ama bazen kan sonucunu 2,5 saat bekliyorsunuz ve muayenesi beklemesi derken 3 saatten fazla zaman geciyor. Yani işe gidenler için sıkıntılı bir durum.
ücret konusunda ise benim yumurtlama problemim yok ve ilaçlar 7000 civarı tuttu ki genelde 6-7 civarı tutuyor dedi hemşire. Söylediği tuttu diyebilirim. Bikaç eczane ile görüştüp ve pazarlık yaptık yoksa bu fiyatlar 10bini geçecekti.
İlk defaya mahsus muayene ücreti 950 civarıydı.
standart yumurta toplama ve transfer işlemi 9500 civarı
genetik test için biyopsi 2000 sonrasında embriyo basına 2800 ödeniyor.(tüm embriyolarınızı aynı anda genetik teste göndermek zorunda değilsiniz, genelde 2-2 göndermeyi öneriyorlar)
gelen embriyoların çözülmesi ve tekrar transferi işlemi de sanıyorum 2800 civarı.
embriyo transferi öncesi önerdikleri yerde hsg çekilmesini istiyorlar. O da 1000 civarı.
Eşte spermler iyi seçilsin falan diye mikroçip öneriyorlar o da 2000
yani kısacası 35000-40000 arası bir şey tuttu bizim.
Bebişimize kavuşursak da birkaç ay boyunca aylık 1500 tl civarı da bir ilaç kullanımı olacakmış. Oradan da sanıyorum bir 5bin civarı ödeme olacaktır.
bülent hoca yalnızca ilk görüşmeye ve transfere giriyor. Diğer ölcümler ve yumurta toplama işlemlerine farklı doktorlar giriyor ancak onlar arasında tercihte bulunabilirisniz. Bunun ücreti yok ancak her zaman bülent hoca yapsın tüm işlemlerimizi derseniz 10 küsür bin ödeme yapmanız gerekiyor.
Umarım bebeklerimize kavuşuruz ve tüm bu sürece değer