Saç Rengi ve Saç Boyama Açıcı kullanmadan siyah saçtan dönen yok mu?

busenebenimsenem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2016
636
724
Saçlarım siyah. Yaklaşık 1 senedir. Hiçbir şekilde açıcı kullanmak istemiyorum. Koyu kahve veya koyu çikolata rengine boyayarak zamanla bu rengi alır mı saçlar? Deneyimi olan var mı?
 
Busenebenimsenem canım birkaç soru sorup ona göre cevap vereceğim öncelikle doğal saç rengin nedir? Bir de hangi boyadan kaç volümle kullanıyordun siyah için?
 
Canım çok özür dilerim geç vevap veriyorum. Volüm çok önemli değil, zaten siyah için 30 kullanmamıştır tahminen 20'dir, alışkanlıktan sormuşum :) Bence açıcı kullanmamak çok doğru bir karar, aslında açık tonlar için biraz daha kolay bu kademeli olarak boyayıp o renge getirme olayı, koyu tonlar için de saça daha çok yapışsa da belli şartlarda yapılabilir. Ama mümkün olduğunca akıtman gerekiyor. Boya boyayı açmaz denir gerçi ama bazı teknikleri var bu işin. Şimdi sen öncelikle mümkün olduğunca siyahı akıt, bunu da saçını sık hatta her gün yıkayarak yap. Daha önce bir başlıkta yazmıştım arındırıcı şampuanlar ve arada da zeytinyağlı sabun boya akıtmak isteyenler için birebir (sabun çok çabuk akıtıyor, bol saç kremi desteğiyle kullanırsan iyi olur tabi). Ayrıca kepek şampuanları da boyayı çok akıtıyor. Bir ay kadar sabredebilirsen büyük oranda çözmüş olursun konuyu. Kendi saçınla yakın bir renge geldiğinde boyama işlemine geçersin. Tabi bir volüm ayarlaması yapılabilir örneğin işlem görmemiş olan dipler 20'yle boyanırken daha önce siyaha boyanmış olan boylar 30'la boyanır tam tutması için.
 
X