Aciiil

Yav Allah aşkına birlikte olup ayrılmasımı daha kötü,yoksa birlikte oldu diye 19 yaşındaki halleriyle evlenip dertler derya olmuş bunlarda bir sandal olmasımı daha kötü.Benimde evladım olsa daha 19unda lise biter bitmez koca derdine düşüp hem okuyup hem evli olcez yeeeaaaa dese birlikte olduğunu bilsem bile bi o duvara çarparım onu saçından bi bu duvara,yerin hatrı kalmasın der bi de yere çarparım muhtemelen.Birlikte olmuşsa olmuş hayatını mı karartsın.Olmiyaymış iyiymişte sırf oldu diyede çocuğumu böyle zor bi hayata 19unda atmaz döve döve kendim gebertirdim evlencem dedikçe.Zaten kendisi gebericek evlenince okul iş temizlik geçim derdi koca derdi derken.O yavaş yavaş gebericeğine ben döve döve gebertirim 3 dk da daha temiz.

Evleniyorsunuz diye baştan sona yeni bir ev dizmenize gerek yok, bekar evi gibi o ayarda bir ev işinizi görür. sonuçta bekar ev arkadaşlarıda geçimini sağlayabiliyor, açıkcası bebek olmadığı sürece çokda keyifli olurmuş gibi geliyor, hem bekar hem evli gibi. Bana çok olağan üstü bir durum olarak gelmedi. Ha bebek olmazsa eğer. Bebek oldumu tatlı hayat orada son bulur pişmanlıklar başlar. Bebeği ertelerseniz mesele yok bence.

Hahahahaha şu sallanan kafalar bir arada çok iyilermiş yaaaa bende bu ifadelerle okudum konuyu

Yine aşırı doz dizi izleme vakası , taksiye binersin para vermezsin,arkadasınla mühim bi mesele konusmak icin kafeye gidersin hesap ödemezsin,özel hastaneye yatarsın parasız çıkarsın ama ev kirasını ödeyemezsin , açlıktan nefesin kokar iş bulamazsın falan filan..Canım kardeşim hayat dizilerdeki gb degil öyle burs parasıyla felan geçinilmez
kimse kimseye karşılıksız para vermez devlet de ona gore veriyor hepsi karşiliksiz olmuyor ..25 26 yaslarına geldiginde bunlara ne yorumlar yapacaksın göreceksin ..en azından buraya yazıp danışacak kdr aklın var onuda başına devşir kendinize gelin..Hayat sevişince degil sevince güzel ! Azcik öteden sevin birbirinizi sorun olmaz
Babamın bir lafı vardır `Önce iş , sonra aş , en son aşk '

Önce Okulunuzu bitirmeniz gelecekteki ilişkinizi daha sağlıklı olmasını sağlar ikinzin de yaşı hem daha 19 is imkaniniz da henüz yok ve ortada okul var.. ki daha önünüzde daha yıllar var.. sevdiğin çocuk henüz askere de gitmemiş belliki.. sen yalnız kalınca ne olacak ailenz de izin vermiyor biraz mantıklı davranın..ne aceleniz var

Hayat daha yeni başlıyor. Askerligini de yapmadı daha degil mi.Yani öğrenci.Yarın öbür gün buraya başka konularla gelmezsiniz umarım.

İş çok ya hemen bulursunuz yalnız hem çalış hem oku hem evlen hem de çocuk yap. Aşkınız taçlanır. Şaka gibi bir konu.

Yasal olanaklar farklidir, toplumsal ve sosyoekonomik gercekler cok daha farklidir hanimefendi. Cocuk olduklarini kimse soylemedi zaten. Yaptiginiz cebirle nasil da guzel imrendirmissiniz evlilige bu gencleri. Ben bile ozendim (!) gercekten.

Bu yastaki bir genc kizin ilgilendigi tek sey, kariyer odakli egitimi olmali. Askmis, sevgiymis, evlilikmis... Hepsi tirt. Bir var, bir yok. Once ayaklari uzerine basan guclu bir kadin olacak, digerleri haliyle gelir zaten.

Daha 19, 19, 19'mus....

Aciklayayim:
Araba icin benzin lazim.
Benzin icin ne lazim?
Para.
Paran yoksa benzininde olmaz.
Benzinin yoksa bi araba yurumez.

Buda demek oluyorki o arabanin yurumesi icin en onemli sey olarak para lazim.
Sen yazdığını oku ıstersen
Araba benzınle degıl para ıle Çalışır demısın
Pek güldüm neyse

valla hangi dunyada yaşıyosunuz siz ya. yatmışsınızda zaten. bundan sonrada yatarsınız evlenmesenizde böyle gider belliki. ee aileden uzak okursanız kim karışıcak yine istediğinizi yapıcaksınız. zaten ailenize bu konuyu açtıysanız bayağa rahatsınız. ben babama ,anneme ben evlencem diycem he heyyy hadi hormonel dürtülerle mantıklı düşünemiyosanız desem o da olmuyor. ekşın arıyosunuz galiba. bu arada daha tercihlerde yapılmadı diye biliyorum hatta puanlar bile bellideğil ne malum aynı şehire aynı üni.yi kazanıp gidiceğiniz. hayallerrrrr

19 yasinda evlenirseniz universite bitmeden bosanirsiniz.
Henuz ikinizde cok gencsiniz.Nasil geciminizi sagliyacasiniz? Evlilik sandiginiz gibi sarilip uyumak,beraber okula gitmek degil.

Evlenmek utopyadaki gibi super bi hayat degil yavrum.
Sen once flort donemini doya doya yasa..okulunu oku..ozleyin birbirinizi.
Hem evlenip hem okuyan bircok insan tanidim.hepsi deli gibi asik olarak evlenen ama bin pisman insanlardi..bir tarih hocamiz vardi lisede..
Oda unv okurken evlenmis..sakin ha bu hatayi yapmayin diye hep tembihlerdi bizi.

Oyle kolay mi saniyorsun sen.hem okuyucan hem calisip evi gecindiricen hem ev islerine yetisen..hem kayinvalide kayinpederi idare edicen.

Hergun yemek derdi.camasir bulasik derdi derken hengamenin icinde birbirinizi sevdiginizi unutacaksiniz.

Mantikli olun biraz

Benden 1 yaş büyüksünüz ve evlenmeyi düşünüyorsunuz.Demek ki çok cesaretlisiniz çünkü bana göre evlilik korkunç bir şey,ne diyeyim .

Erkek arkadadiyla birlikte yasasa evlenmese cogu kisi sorun etmicek yani...

zaten bildiginizi okuycaksiniz cocuk yapmayin bali hayat coooooook zor umarim ustesinden gelirsiniz askiniz bitmez...

Sen yazdığını oku ıstersen
Araba benzınle degıl para ıle Çalışır demısın
Pek güldüm neyse

Sizede neyse. Bana sen diye hitap etmezsenz sevinirim. Arkdasinizmiyim ben sizin? Konu sahibinin dusunce tarzina uyuyor dusuncesiyle yazdim.
Ve arkasindayim.
Ben ne yazdigimi biliyorm.
Sartellerinizmi yandida anlayamadiniz?
Hem sizene ya? Akliniz ermiyosa yazmayin.
Bugun kimseyi alttan alamam. O kdr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…