• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aciiil

Bu ne acele seven insan neden birbirini kaybetsin aileniz haklı sizi ayirmiyorlar doğru olanı yapiyorlar hayat çok zor göründüğü gibi değil

millet bosansam nefes alsam diyor :))

okulunu bitir ailen sana belliki emek vermiş para kazan hür bir kadin ol belki hayati gördükçe o adam bu degilmis diyeceksin heyecanini anlıyorm ama oku çalış ev isi yap yakma kendini..sonra ailem keşke salmasaydi beni dersin

Ailen çok genişmiş. Birlikte olduğunu biliyor ve gene de evlenme diyor.
Asıl sebebi bilmiyorum tabi.
Ben kaçarsanız bir süre sonra barışırlar diyecektim ama bunu okuyunca barışmayabilirler diye bir tereddutte kaldim.
Insanlar birlikte olunca evlenmek zorunda mi? Kadini boyle boyle degersizlestiriyorlar beynimize kaziyorlar namus gitti evleneceksin diyorlar sonra yarin obur gun kocam beni dovdu tokatladi kufur etti vay nenem niye yapmasin ki adam nasil olsa bekareti bozulunca evlenmek zorunda olan bir canli kadin dedigin boyle kadinin ben de kirarim agzini sahsen insan mi ki o bir degeri mi var sanki erkek dedigin herkesle yatar ama kimle isterse onla evlenir kadin dedigin zarini kime teslim ettiyse onla evlenmelidir dimi sonra vay efendim kadinlar eziliyor:)bari biz bilincli olalim cocklarimizi boyle yetistirmeyelim.. bir kadin olarak bu dusunceyi size yakistiramadim yorum yapmadan gecemedim kusura bakmayin ..

Pisman olursun.
Yasayacagin o yurt gunleri veya ogrenci evi gunlerini ilerde yasayamazsin ama evlenebilirsin okulun bitince.
Ikinizin de icinde kalir. Birbirinizi suclarsiniz istemeden. Iliskiniz yipranir. Erkek arkadaslarini gorecek ozgurluk isteyecek. Sen gec gelme vs diyeceksin. Iliskinize yazik edersiniz.

Flörtün tadını cıkarın aynı şehirde üniversite okuyun buluşun gezin tozun para biriktirin acele etmeyin evlilik yükü maddi manevi zor heleki 19 yaş için

Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz canım siz? Bu yaşta evlenmekte ne en azından bi okulu bitirin. Hem aynı yastasiniz erkek için evlenme yaşı en az 25 26 olmalı diye düşünüyorum. Çok çok pişman olursun. Aileni dinle. Sadece çalışıp evi idare etmek bile zordur. Sen bide okuycan. 2 sene sonra bu konunu ağlayarak okursun sen ancak

Sizin kararınız ikinizde resitsiniz size çocuk diyenler olmuş ama devlet bile demiyor bosverin. Kykdan ikinizde kredi alirsiniz 330 tl aliyorsunuz kişi başı 660 tl öyle bir geliriniz olur. Ayni zamanda part haftasonlari calisabilirsiniz. Ailenizde biraz destek cikmali mesela aile başı aylik 300 tl gonderseler okul bitene kadar idare edersiniz. Bu arada normalde ogrenciler aldigi kredileri geri odemeli aliyor ama ikiniz de ogrenci oldugunuz icin devlet sizden kisi basi 13.500 tlyi almayacak yani 27.000 lira kardasınız:)
Sevgiler .
Evlendikleri için o krediyi sizden almayacak dediniz sanırım ama o yasalaşmadı. Yani öyle bir seçim zamanında söylendi. Bir daha üstüne hiç konuşulmadı. İnternetten aratırsanız, o konuyla ilgili haber en son 2013 de yapıldı.
Yasalaşsa idi ilk evlenenlerden olacaktım zaten. :)
------------
Konu sahibi,
19 ile 22 arasında çok fark yok gibi duruyor ama var. 1 2 sene daha bekleyin bence.

Üniversiteyi tanımak, biraz daha bekar kalmak için kendinize şans verin. İlişkinizi tanıyın.
Emin olabilirsiniz, üniversitede her şey değişecek. Siz değişeceksiniz, o değişecek. Hayata bakış açılarınız şimdiden çok farklı olacak. Hele bir üniversite 2. sınıfa gelin en azından. Sonra bakın, evlenmek istiyor musunuz hala? Üniversitede bir iki sene geçirdikten sonra hala evlenmek istiyorsanız,

(Bu tavsiyeler şimdi için değil, ilerisi içindir. Şimdi yeterince paranız yok zaten.)
Gözünüz yükseklerde olmazsa (düğün, çeyiz, ıvır, zıvır) gayet de ev kurup, öğrenci evi gibi -tek farkı eşinizle- yaşayabilirsiniz. Belki kıt kanaat olur ama olur. Biraz daha para biriktirin. İlk masraflar için toplu para gerekecek. Evi döşemek zorunda değilsiniz ama ufak tefek detaylar birleşince epey masraf olur. Onun dışında biraz aç kalarak yaşarsınız. Tüm bunları göze alıyorsanız, neden olmasın. (Yazar burada hala üniversite bir kaç yıl geçirdikten sonradan bahsediyor.)

Ama illa yok biz evleneceğiz diyorsanız, Allah gönlünüze göre versin.

Şunu da eklemek isterim. Birlikte oldunuz diye "hemen" evlenmek zorunda değilsiniz. Zaten yapmışsınız. Bekleyebilirsiniz.

O 4 binle bir çekyat bir yatak Bir televizyon alırsınız geçinip gidersini..

Canim sert bir eleştiriye gerek yok. Elinizdeki para ve imkânlar belli. Ama yeterli değil ama aşk sevginin önünde duvar olmaz.
Siz balikesirde kazanın okuyun. İlk sene yurtta kalın. Baktim iş imkânı var ikinci sene eve çıkarsınız.
Evlilik yolunda herşey toz pembe size.Zor bu işler bu yaşta hem ailelerin olumsuz tutumu, maddi imkânsızlıklar varken.önce okulu okuyun sonra evlenin.

İyi akşamlar size birsey danışmak istiyorum. Şuan öğrenciyim ama herseyden çok sevdiğim bir sevgilim var o da aynı şekilde. İkimizde hem okumak hem evlenmek istiyoruz ailelerimiz bunu öğrendi ve karşı çıkıyo asla evlenemezsin diyo onun aileside öyle dıyo ikimizde 19 yaşındayız tamam yaşımız küçük farkındaym ama birbirimizi kaybetmek istemıyoruz ayrıca okuycazda. Bir de üstelik birlikte olduk ailemiz bunu bile bile ayırıyo bizi. Biz balıkesirde okumayı planlıyoruz başlangıç için bi 4000 tl miz var sizce sonrası için nasıl olur geçinebilir miyiz? Birde balıkesirde iş bulmak kolay mı orda yasyanlar varsa yardımcı olun lütfen ya da lise diplomasıyla part time iş bulmak kolay mı ?
hem okumak hem çalışmak malesef olmuyor gerçi biz ne dersek diyelim siz yapacaksınız ama emin olun bu lafları da hatırlayacaksınız o işler öyle kolay değil bu yaşta o sorumluluklar okul ev geçindirme v.s çok ağır gelir çok yersiniz birbirinizi ve balıkesirde okumayı çalışmayı planlıyorsanız planlamayın balıkesir merkezde neredeyse imkansız bunu 12 yıldır burada yaşayan biri olarak söylüyorum daha makul daha ucuz bir şehre hatt ilçeye falan gidin . Son soru olarak eve lise diplomasıyla part time iş bulmak kolay da o işle okulu birlikte götürmek biraz zor

Klasik bir senaryoda benden gelsin, evlenirsiniz, kiraydı, faturalardı, kışın ısınma, giyim, gençsiniz arkadaşlarla Cafe, sinema keyfi derken cebinizdeki para ay sonunu getirmenize asla yetmez, siz o arada hamile kalırsınız, eh mecburen okulu bırakacaksınız, eşiniz okumaya devam edecek, siz evde çocuk pişpişlerken, Eşiniz arkadaşlarıyla Cafe sinema keyfine tam gaz devam, ne de olsa o da genç, evin geçim derdi, eşinizin hala bekar hayatı gibi devam etmesi, bebek, sizin saçınızı süpürge etmeniz derken geçimsizlikten kaynaklanan kavgalar başlar, bir kavga esnasında her ikinizde keşke ailemi dinleseydim der ve orada ipler kopar, siz ağlamaya başlarsınız, ama ben seninle evlenmek için ailemi ezip geçtim, okulu bıraktım, o da der ki yapmasaydın seni zorlayan mı vardı? Kendin istedin, siz şok:KK57:

Evlenmek için reşit olabilirsiniz ama bir Evliliğin sorumluluğunu üstelenecek kadar olgun değilsiniz, sevdiğiniz, aşık olduğunuz ve ailelerde karşı Çıktığı için evlilik cazip geliyor ama oturup mantıklı bir analiz yapsanız, madem seviyorsunuz birbirinizi, okulu bitirene kadar sabreder sonra evlenirsiniz.
Aileler haklı, evlilik ve okul hayatını bir arada yürütemezsiniz, en azından sizin 4 yıllık eğitim hayatınız süresinde hamile kalma ve okulu Bırakma olasılığınız yüksek, aileniz bile bile eğitiminizi riske atmanızı istemiyor, delikanlının ailesi de aynı şekilde, evlilik hayatının sorumluluklarını yerine getirebilmek için belki de Eğitimine ara vermek zorunda kalacak, bir düşünün sevdiğiniz insanın eğitimi Yarıda kalsın ister misiniz?

Gerçekten seviyorsanız istemezsiniz zira sevgi aynı zamanda karşılıklı fedakarlığı gerektirir, fedakarlık okul hayatını çöpe atmak değildir, sabredip beklemektir.
Okulunuz bitsin hala aynı sevgi varsa aileler zaten onaylayacaktır, onların onayını almadan asla evlenmeyin çok pişman olursunuz.

Sen yazdığını oku ıstersen
Araba benzınle degıl para ıle Çalışır demısın
Pek güldüm neyse

Simdi benim motosikletim var gitmesi icin benzin lazim diye dusunuyoruz
Ama sadece benzinle bitmiyor bikac sezon sonra lastik degistiriyorsun ,bakimlarini yaptiriyorsun ,100 -300 km de zincir temizleyip yagliyorsun bu malzemeleri surekli aliyorsun vs bunlari yapmassan bir sure sonra depoyu fullesende yurumez :))

arabaninda bu tur seyleri vardir illaki tabi kadınlar bunlarla ilgilenmediginde koy benzini yurusun sanar :D bende pek guluyorumm

Ayni 4 bin liramiz var ev tutup ,evlenecegiz demek kolay ama sonrasi oyle yurumuyor iste :)) ekstra ekstra ..

İstedikten sonra olmayacak pek birşey yok ama aileyi karşıya almanın ne lüzumu var devir "ben" devri bir başkasının hayatına ortak olmak ne olursa olsun bu yaşta bir yerden sonra yük gelir:KK43:

İyi akşamlar size birsey danışmak istiyorum. Şuan öğrenciyim ama herseyden çok sevdiğim bir sevgilim var o da aynı şekilde. İkimizde hem okumak hem evlenmek istiyoruz ailelerimiz bunu öğrendi ve karşı çıkıyo asla evlenemezsin diyo onun aileside öyle dıyo ikimizde 19 yaşındayız tamam yaşımız küçük farkındaym ama birbirimizi kaybetmek istemıyoruz ayrıca okuycazda. Bir de üstelik birlikte olduk ailemiz bunu bile bile ayırıyo bizi. Biz balıkesirde okumayı planlıyoruz başlangıç için bi 4000 tl miz var sizce sonrası için nasıl olur geçinebilir miyiz? Birde balıkesirde iş bulmak kolay mı orda yasyanlar varsa yardımcı olun lütfen ya da lise diplomasıyla part time iş bulmak kolay mı ?
millet üniversite mezunu iş bulamıyo.okul okuyan öğrenciye iş verirler emin ol

Balıkesirde kaçdan baslar bilmiyorum ama.herseyin en normalini düşüğünü yazıyorum
500 ev kirası
50 elektrik su
250 mutfak masrafı
300 yakıt kışın. bunlar her ay, ki en düşüğü.birde evde eşya yok eşya alınırsa onların parası. İki gün sonra heves geçer benim neden şunum yok kavgası, evde şu eksikler alınan seylerin borcu lise mezunu yas 19 çalışacagın yerler ne kadar maaş verir iki gün sonra birde çocuk olur tek maaş yandıgınızın resmi.ha bide okula devam etcektiniz oda yalan olur. yavrucum bitirin okulunuzu alın elinize mesleğinizi paşalar gibi evlenin.evlilik kaçmıyor.en büyük aşklar bile evlenince normalleşir evde parasızlık varsa ozamanda anormalleşir.o elinizde para hiç birşeye yetmez

yaşınız çok küçük canım..okul askerlik falan...madem birbirinizi kaybetmek istemiyorsunuz ozaman bekleyin herşey düzene girsin sonra evlenin..evlilik öyle dışardan bakıldığı gibi deil..elektrik su doğalgaz ee sizin okul giyim yeme içme siz nerde çalışcaksınız kaç para maaşla bunları yapmayı düşünüyorsunuz..ailenizi dinleyin bence herşeyin vakti zamanı var..

Gerçekten şapşiksiniz. Bayılmakla ölmeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Ben senin ya da cocuğun annesi olsam döve döve eve bağlardım valla. Evlilik cocuk oyuncağı değil.

Düşündüğünüz sey fazlasıyla sacma hiçbir mantıklı açıklaması yok olamaz,tamam cok seversınız evlenmek istersiniz anlarım da okulunuzu bitirin okurken de birbirinizi seversinizz herhalde aşkınız bitecek değil. Okurken evliilik düşüncesi çıkar bence aklından ve asla anne ve babanın sözüne karşı çıkma ömrün boyunca pişman olursun

Çok erken, mantık sorgusu olmadan verilmiş bir karar. Ben düşünmeni, ertelemeni öneririm. Evlenmeyince kayıp edilmiyor ki. Üniversite bitince evlenen çok insan var. Ama sana ne desek boş kafana koyduysan.. Öğrenci kredileri var onlardan alın hem bildiğim iki kişi de öğrenciyken evlendiğinizde son senede borcunuzu siliyorlar. Geri ödemekle uğraşmazsınız. Part time iş bulursunuz. Ama alacağın para belli. Birinizinki kiraya gitse ötekininki yeme içmeye gitse faturalar ne olacak? Aileler desteği keserse çok zor..
3-5 ay sonra o hayal ettiğiniz şeyleri yaşayıp bitirince parasız, aç kavga kıyamet, pişmanlık. Belki sevgili kalsanız değil ama evlenip birbirinizi yiyince kaybedersiniz?
İyi düşün.

Bilim insanları insan beyninin 25 yaşında tamamlandığını söylüyor sen 19 unda evlenmek istiyorsun.

Şimdi sen o kocaman 4 bin lira ile evlen. Gelinliksiz tek taşsız ailesiz düğünsüz. 5 sene sonra okul arkadaşların evlenince neler hissedeceksin? 5 sene fazla seviştim iyi oldu mu diyeceksin? Bir de lütfen KORUN.

Back
X