- Konu Sahibi esrasoykan
-
Merhaba,
Kaptan eşi, sevgilisi ya da ailesinden kaptan tanıdğı olan var ise yardım rica ediyorum. Gemide iletişim ve hayat nasıl oluyor? Açık denizde telefon çekiyor mu? Görüşme çok mu pahalı? Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum
Merhaba,
Kaptan eşi, sevgilisi ya da ailesinden kaptan tanıdğı olan var ise yardım rica ediyorum. Gemide iletişim ve hayat nasıl oluyor? Açık denizde telefon çekiyor mu? Görüşme çok mu pahalı? Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum
:) benim nişanlım uzakyol kaptanıydı şimdi denizcilik müsteşarlığına geçti şükürler olsun. 2 yılımız uzak geçti o süreçte vodafone hat aldık en hesaplısı ve en çok çeken oydu limalarda ve karaya yakın yerlerden geçerken iletişi kurabiliyorduk. Geminin telefonundan hbrleşmek çok pahalı o yüzden biz onu hiç kullanmadık. Mesaj olayında ben bedava msjlarımı kullanabiliordum ama onun ki ücretliydi tabii.
gideceği yerler çalıştığı limanlar çok önemli. Akdeniz,karadeniz fln mı çalışıyor yoksa daha geniş alanlarda amerikaya afrikaya uzakdoğu ya fln mı gidicek?
Cok tsk ederim verdiginiz bilgiler icin:) ilk defa boyle bisey yasiyorum. Onu seviyorum ama onun sevgisindende emin olmam gerek tabi:) gercekten kolay kabul edilebilecek bisey degil ama sevgi olunca katlanmak daha kolay olur tabi:) bi de insanin aklina gelmiyo degil her limanda bir sevgili olayi:) limanlarda ne kadar sure kaliyorlar ki. Gerci aldatan adam her yerde aldatir. Herseyin hayirlisi artikKaptan kızı olarak yazıyorum
Çok kolay değildir.
Geliri iyi olan bir meslektir
ama zordur
Karadeniz Akdeniz çalışırsa görüşmen çok sıkıntı olmaz ama pahalıdır .
Uzun vadeli olarak konuşmak gerekirse görüşsen bile derdini tasanı rahat paylaşamazsın.
Annemin dediği 40 derece ateşle yansanız da babanız aradıgında tüm çocuklar çok iyi hepsinin saglıgı sıhhati yerinde dersleri süper gidiyor demek zorundaydım
Ekmek parası icin fırtınalarla dalgalarla bogusan adama deniz ortasında dert yükleyemezsin derdi.
Bizi hep tutumlu yetistirdi her iste kazanılan para zor tabi ama
denizci ekmegini cok zor kazanır hep dikkatli harcamanız lazım derdi
cocuk olarak babadan uzak yetismek cabası
Annem yeni evleniceklere tavsiye eder
eger calısmayacaksanız ev acmayın
2 3 sene kocanızla dünyayı gezin biriktirdiginiz para ile dondugunuzde evinizin pesinatı birikmis olur der hep
Ben denizcilik firmasında calısıyorum
Maas da hazırlıyorum
KAptanlar hem iyi kazanır hem ailelerine iyi bakar , cogu gemiye en fazla 100 200 dolar ister geriye kalan tüm maaslarını ailelerine gönderirler.
Annemin olumlu olarak ekledigi birbirimizi o akdar az görüyorduk ki kavga etmeye zamanımız olmazdı derdi
Simdi emeklilikte ediolar bol bol :)
Bu arada gemide hizmete cok alısık olduklarından evde de aynısını bekleyebiliyorlar
Bir de hayatları hem yolda gectiginden
karaya döndüklerinde tatil icin evden dısarı cıkmak istemeyebiliyorlar
Baktınız cok zor olur ikiniz icin de denizdeki kadar cok kazanamasa da kaptanlar karada da kolayca iş bulabilirler
Merhaba,
Yahu bu kaptanlar iyi para kazanmiyo mu? 1 haftadir sevgilisinin sesini duymamak paradan bu kadar mi onemsizuydu telefonu pahali diyorsunuz. Soruyorum seven adam sevdigi insanin sesini duymadan yapabilir mi? Moralim cok bozuk
Cok tsk ederim verdiginiz bilgiler icin:) ilk defa boyle bisey yasiyorum. Onu seviyorum ama onun sevgisindende emin olmam gerek tabi:) gercekten kolay kabul edilebilecek bisey degil ama sevgi olunca katlanmak daha kolay olur tabi:) bi de insanin aklina gelmiyo degil her limanda bir sevgili olayi:) limanlarda ne kadar sure kaliyorlar ki. Gerci aldatan adam her yerde aldatir. Herseyin hayirlisi artik
arkadaşımın eşi denizci..açık denizde telefon çekmez..
gemi telefonuyla konuşuyorlardı..:26:
Çok mu pahalı bu uydu telefonu beni uydu telefonundan da aramadıBi arayıp sesini duysaydım yeteri bana
Canım merhaba. Pahalıdan kastın ne kadar bilmiyorum ama şöyle söyleyebilirim, uydu telefonlarının DAKİKASI haftasonu yaklaşık 1buçuk dolar, haftaiçi 3 dolar.
Umarım sevdiğin seni çok bekletmez ve sesini duyurur.
moralini bozmak istemem ama seven insan aramak ne kadar pahalı olsada bir iki dakika olsun sesini duymak için arar..diğer konundan da bilyiorum hiçbir açıklama yapmadan sadece bekle deyip gittiğini bana çok güvenilir gelmedi..kendini bu kadar kaptırma bence çocuk değilsin sonuçta..hadi diyelim ki o da seni sevdi ailesi kabul etti evlendin zor bir evlilik olacak kaldırabilecekmisin?ben şahsen sevdiğimin hep yanımda olmasını isterim 1 gün 2 gün ayrılıkları anlarım ama aylarca zor bence..
Pahalıdan kastım beni arayamayacak kadar :) Gemide internet oluyor mu bilginiz var mı? Forumdan bazı bayanların eşleri ile msn den konuştuklarını okudum
:) benim nişanlım uzakyol kaptanıydı şimdi denizcilik müsteşarlığına geçti şükürler olsun. 2 yılımız uzak geçti o süreçte vodafone hat aldık en hesaplısı ve en çok çeken oydu limalarda ve karaya yakın yerlerden geçerken iletişi kurabiliyorduk. Geminin telefonundan hbrleşmek çok pahalı o yüzden biz onu hiç kullanmadık. Mesaj olayında ben bedava msjlarımı kullanabiliordum ama onun ki ücretliydi tabii.
gideceği yerler çalıştığı limanlar çok önemli. Akdeniz,karadeniz fln mı çalışıyor yoksa daha geniş alanlarda amerikaya afrikaya uzakdoğu ya fln mı gidicek?
Yahu bu kaptanlar iyi para kazanmiyo mu? 1 haftadir sevgilisinin sesini duymamak paradan bu kadar mi onemsizuydu telefonu pahali diyorsunuz. Soruyorum seven adam sevdigi insanin sesini duymadan yapabilir mi? Moralim cok bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?