Açık denizde iletşim nasıl oluyor? Telefon cekiyor mu?

esrasoykan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
37
0
36
İstanbul
Merhaba,

Kaptan eşi, sevgilisi ya da ailesinden kaptan tanıdğı olan var ise yardım rica ediyorum. Gemide iletişim ve hayat nasıl oluyor? Açık denizde telefon çekiyor mu? Görüşme çok mu pahalı? Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum

arkadaşımın eşi denizci..açık denizde telefon çekmez..
gemi telefonuyla konuşuyorlardı..:26:

:) benim nişanlım uzakyol kaptanıydı şimdi denizcilik müsteşarlığına geçti şükürler olsun. 2 yılımız uzak geçti o süreçte vodafone hat aldık en hesaplısı ve en çok çeken oydu limalarda ve karaya yakın yerlerden geçerken iletişi kurabiliyorduk. Geminin telefonundan hbrleşmek çok pahalı o yüzden biz onu hiç kullanmadık. Mesaj olayında ben bedava msjlarımı kullanabiliordum ama onun ki ücretliydi tabii.
gideceği yerler çalıştığı limanlar çok önemli. Akdeniz,karadeniz fln mı çalışıyor yoksa daha geniş alanlarda amerikaya afrikaya uzakdoğu ya fln mı gidicek?

arkadaşımın sevgilisi kaptan, bazen uydudan görüşüyorlardı ama nasıl oluyo bilmiyorum...çoğunlukla görüşemiyolar diye biliyorum açık denizde....

Kaptan kızı olarak yazıyorum
Çok kolay değildir.
Geliri iyi olan bir meslektir
ama zordur
Karadeniz Akdeniz çalışırsa görüşmen çok sıkıntı olmaz ama pahalıdır .
Uzun vadeli olarak konuşmak gerekirse görüşsen bile derdini tasanı rahat paylaşamazsın.
Annemin dediği 40 derece ateşle yansanız da babanız aradıgında tüm çocuklar çok iyi hepsinin saglıgı sıhhati yerinde dersleri süper gidiyor demek zorundaydım
Ekmek parası icin fırtınalarla dalgalarla bogusan adama deniz ortasında dert yükleyemezsin derdi.
Bizi hep tutumlu yetistirdi her iste kazanılan para zor tabi ama
denizci ekmegini cok zor kazanır hep dikkatli harcamanız lazım derdi
cocuk olarak babadan uzak yetismek cabası

Annem yeni evleniceklere tavsiye eder
eger calısmayacaksanız ev acmayın
2 3 sene kocanızla dünyayı gezin biriktirdiginiz para ile dondugunuzde evinizin pesinatı birikmis olur der hep

Ben denizcilik firmasında calısıyorum
Maas da hazırlıyorum
KAptanlar hem iyi kazanır hem ailelerine iyi bakar , cogu gemiye en fazla 100 200 dolar ister geriye kalan tüm maaslarını ailelerine gönderirler.

Annemin olumlu olarak ekledigi birbirimizi o akdar az görüyorduk ki kavga etmeye zamanımız olmazdı derdi
Simdi emeklilikte ediolar bol bol :)

Bu arada gemide hizmete cok alısık olduklarından evde de aynısını bekleyebiliyorlar
Bir de hayatları hem yolda gectiginden
karaya döndüklerinde tatil icin evden dısarı cıkmak istemeyebiliyorlar

Baktınız cok zor olur ikiniz icin de denizdeki kadar cok kazanamasa da kaptanlar karada da kolayca iş bulabilirler

Su anda amerikaya dogru gidiolar

Cok tsk ederim verdiginiz bilgiler icin:) ilk defa boyle bisey yasiyorum. Onu seviyorum ama onun sevgisindende emin olmam gerek tabi:) gercekten kolay kabul edilebilecek bisey degil ama sevgi olunca katlanmak daha kolay olur tabi:) bi de insanin aklina gelmiyo degil her limanda bir sevgili olayi:) limanlarda ne kadar sure kaliyorlar ki. Gerci aldatan adam her yerde aldatir. Herseyin hayirlisi artik

Yahu bu kaptanlar iyi para kazanmiyo mu? 1 haftadir sevgilisinin sesini duymamak paradan bu kadar mi onemsiz uydu telefonu pahali diyorsunuz. Soruyorum seven adam sevdigi insanin sesini duymadan yapabilir mi? Moralim cok bozuk

Yahu bu kaptanlar iyi para kazanmiyo mu? 1 haftadir sevgilisinin sesini duymamak paradan bu kadar mi onemsiz uydu telefonu pahali diyorsunuz. Soruyorum seven adam sevdigi insanin sesini duymadan yapabilir mi? Moralim cok bozuk

fırsatı olmamıştır aramaya..telefonu çekmiyordur bla..bla..
yani herşey olabilir 1 hafta sabredemediysen ileride ne yapacaksın?

limanlarda ne kadar kaldıkları değişiyor
yani bazen 1 gün bazen 3 4 gün
bu kış çalıştırdığımzı gemilerdem biri
kuzeyde deniz buz tuttuğundan 1 ay mahsur kaldı limanda mesela
deniz bu her şey olabilir
kaptanlar haydi gemi limana yanaştı ben bir gidip şöyle keyif catayım modunda degillerdir merak etme
milyon dolarlık gemiler onlara emanet
limanda tahliye sırasında ya da beklerken devamlı sorumlulukları var

dediğinzi gibi aldatan adam her yerde aldatır
vicdan meselesi
Allahından korkan adam karısının cocugunun nimetini gidip limanda sevgilisi ile yemez
Meslekle alakalı bir durum degil yani bence
Benim ailemde kaptanı , makinecisi , gemicisi çok fazla denizci oldugundan belki
bu tarz korkular anlamsız geliyor
ama sizin bu tarz korkular yasamanız normal
ama inanın ki gereksiz
Ofis işi yapan erkekleri düşünün her gün devamlı kadınlarla içiçeler
Risk her işi yapan için var. İş sevgilinizde biter.

arkadaşımın nişanlısı denizci
bildiğim kadarıyla gemi telefonundan konuşuyorlardı bi de
karaya yakın yerlerde telefonu çekebiliyordu sanırım :26:

Çok mu pahalı bu uydu telefonu beni uydu telefonundan da aramadı Bi arayıp sesini duysaydım yeteri bana

Canım merhaba. Pahalıdan kastın ne kadar bilmiyorum ama şöyle söyleyebilirim, uydu telefonlarının DAKİKASI haftasonu yaklaşık 1buçuk dolar, haftaiçi 3 dolar.
Umarım sevdiğin seni çok bekletmez ve sesini duyurur.

Pahalıdan kastım beni arayamayacak kadar :) Gemide internet oluyor mu bilginiz var mı? Forumdan bazı bayanların eşleri ile msn den konuştuklarını okudum

moralini bozmak istemem ama seven insan aramak ne kadar pahalı olsada bir iki dakika olsun sesini duymak için arar..diğer konundan da bilyiorum hiçbir açıklama yapmadan sadece bekle deyip gittiğini bana çok güvenilir gelmedi..kendini bu kadar kaptırma bence çocuk değilsin sonuçta..hadi diyelim ki o da seni sevdi ailesi kabul etti evlendin zor bir evlilik olacak kaldırabilecekmisin?ben şahsen sevdiğimin hep yanımda olmasını isterim 1 gün 2 gün ayrılıkları anlarım ama aylarca zor bence..

Evet gercekten kaptan karisi olmak cok zor forumdakilerin yazdiklarini okuyorum hepsi hasret eslerine ama hepside asik:) bende bu adami seviyorum, ama istemedigini bilsem doner arkami giderim kotu bi celiski icindr kaldim zaman bakalim arayacak mi? Son konusmamizda hergun konusamayiz y disundayim ben dedi o arada tel i de cekiodu ama cok yazdigindan sanirim msj atmayi tercih etti. Ne dusundugunu bilmiyorum ama ben sevdigimin sesini duymak icin parayi dusunmezdim eger gercekten seviosam kismet diyelim yapacak bisey yok

Pahalıdan kastım beni arayamayacak kadar :) Gemide internet oluyor mu bilginiz var mı? Forumdan bazı bayanların eşleri ile msn den konuştuklarını okudum

Her gemide her şirkette uygulama farklı sanıyorum, benim bildiğim gemilerde internet var ancak geminin şirketle iletişim kurması için kullanılabiliyor sadece.
Şöyle bir şey olabilir; gemi limanda kalacağı zaman karadan internet satın alıp kullanabiliyorlar vınn misali mesela 10 gün gibi, tekrar yola çıkana kadar, onu duymuş olabilirsin.

Şahsi fikrim uydu telefonunun seni aramamasını gerektirecek kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum. Aramıyorsa pahalı olmasından aramıyor olduğunu da düşünmüyorum. Yoğun olabilir, nöbet saatlerinde telefonun etrafı kalabalık olabilir, o kalabalık içinde sana sevgisini ifade edemeyeceğini düşünüyor olabilir, aradaki saat farkından çekiniyor olabilir veya başka bir şey. Yukarıda bir arkadaş belirtmiş hiç kullanmadık diye mesela, bizse çok kullandık, kişiye göre değişir.

Bu yola başkoymuşsan, gerçekten "ona değer" diyebiliyorsan katlanılabilecek bir durum bu. Çok zor. Normal bir ilişkide ese gürleye yapacağın kaprisleri yapamazsın çünkü sonrasında 10gün 20gün sesini duymayabilirsin. 1 hafta aramamasıyla ilişkini sorguluyor hale gelmen seni ileriki dönemde çok yıpratır. Onun sevgisinden önce kendininkini irdelemelisin, her şeyiyle. Göze alabiliyorsan devam et derim.

geminin telefonu ha deyince arayıp rahat rahat konuşabileceği bir telefon değil ki, bence bir hafta normal buna şükür. elbette insan sevdiğinin sesini duymak ister ama bir denizciye aşıksan günlerce konuşmamayı aylarca görmemeyi göze alacaksın. zor ama sevdiğin adam için değmez mi.

merhaba white_butterflies ilgilenirseniz size bir sorum olacak benim erkek arkadaşım da kaptan ve aramızda ciddi bir şeyler olmasını istiyor bende karaya geçmeden evlenmek istemiyorum çok düşünüyorum çok araştırıyorumerkek arkadaşım şuan kaptanlık stajını yapıyor mayısta bitecek benimle aynı süreçten çeçmiş biri olarak bana bilgi verirseniz çok ama çok sevinirim...Ben bi kaç sene sonra avukat olucam inşallah eşimle denizlere gitmem de söz konusu olamaz .. Denizcilik müsteşarlığını çok istiyorum erkek arkadaşım için trafik bölge sorumlusu gibi meslekler yapabileceğini biliyorum ... eşinizin orada çalışmka için atlattığı süreçleri benimle paylaşır mısınız rica etsem =( stajdan sonra deniz deneyimi şart mı karada işe giremez mi neler önerirsiniz acaba bize ... şimdiden teşekkür ediyorum saygılar

Konunun parayla yada ozlemle alakasi yok. Uydu tlfonu ha deyince sohbet amacli kullanilan bisey degil. Kimsearamadigi icin o da aramiyor tabii.ben bi kere yanlislikla gemiyi aramistim biri oldu sanmislar o derece yani. Obur ay gelen faturayi hic hatirlamsk istemiyorum.ayrica zaten o gemide 8ay durabilmesi icin seni dusunmemesi gerekiyor. Yoksa zaten ilk limanda iner gelir.neyse zamanla ogrenir ve alisirsin.bu arada evet iyi para kazaniyotlar ama cok zor kosullarda kazanildigi icin tlfonun dksina 10dolar ödemek sacma oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…