Açık hava yayını yapan komşu

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
Gün geçmiyor ki yeni bir komşu gürültü konusu açılmasın :) Bu defakine komşu mu desem, ne desem tam olarak bilemiyorum çünkü rahatsızlığı veren kişi karşı binada. Şöyle anlatayım, karşımdaki binalar ile evimin arasında kocaman bir yol (ama cadde değil seyrek araba geçer) var ama bu uzaklığa rağmen onun gürültüsünden ben rahatsız oldum.

Olay şu: Karşı binalardan biri televizyonunu evinin terasına çıkarmış, terası da bu arada duvarları olmayan açık hava evi, bahçe gibi, balkon gibi bişey yapmış o şekilde kullanıyor. Tv'yi oraya koymuş ve bütün gece son ses, sabaha kadar bütün mahalleye yayın yapıyor. Abartmıyorum, son ses. Açık havaya koyduğu için o sesin nasıl yayılıp da yankılandığını siz düşünün. Sabaha kadar TV sesi benim odamın içinde rahatsız edecek yükseklikteydi. Tekrar ediyorum, evinin içinde değil evinin terasında yapıyor bunu. Başka türlü karşı binasında olmama rağmen bundan rahatsız olamam çünkü. Şimdi bilenlerden yardım istiyorum, üç gecedir falan devam ediyor bu. Ha kapatır ha kapatır dedim ama nafile. Ben bu kişiyi nereye şikayet edebilirim? Polis? Belediye? Ve şikayetim bir işe yarar mı? Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Lütfen komşuyu uyar, odanı değiştir, tıkaç tak, camını kapat gibi yorumlar yazmayın ama çünkü odamı değiştiremem, dün camı kapadım ama sabahı zor ettim çok sıcak, tıkaç fayda etmedi ona rağmen duyuyorum ve komşuyu uyarmam. Muhatap olmak istemiyorum o saatte bunu yapan insan normal değildir çünkü. Zaten benim bişey yapmama gerek yok onun bu yaptığını sonlandırması lazım, problem onda çünkü. O saatte o gürültüyü yapamaz.
Çevresindeki evler daha çok rahatsızdır, belki onlar uyarmıştır bile ama devam ediyor işte adam. Bir de mahallede insanlar bu tarz şeylerle uğraşmaya yanaşmazlar o yüzden iş başa kaldı.

NOT: Komşumu uyarmam gerektiği yönündeki tavsiyelerin yolda "ne baktın" diye kavga çıkarmaya meyilli bir toplumda işe yarayacağını sanmıyorum. Bunun çözüm olacağını düşünüyorsanız özel mesaj atın, adresi vereyim ve siz kendiniz uyarın.

Son düzenleme:
Neden önce komşunuzu uyarmıyorsunuz ki? Direk şikayet etmek etik mi sizce? Bir de şu an ohal var, ekstra para cezası ödeyecekler.

Polisi ara. Bence de terasa ya da balkona tv koymak yasaklanmalı.

senin komşularında rahatsız oluyordur belki. yokmu aklı başında bir erkek komşun uyarıda o bulunsun

Neden önce komşunuzu uyarmıyorsunuz ki? Direk şikayet etmek etik mi sizce? Bir de şu an ohal var, ekstra para cezası ödeyecekler.
Bu hareketi yapan insanın normal olduğunu düşünmüyorum çünkü. Sizce onun yaptığı şey etik mi? Ödesin hanım efendi, ben üç gündür ha şimdi susar diye bekledim. Bunu düşünmeyen insan uyarıdan anlar mı? Muhatap olmam ben, yaptığı saygısızlığın bedelini ödesin neyse artık. Zaten mesajında söyledim uyarmayacağımı.

Valla bana göre gayette etik adamın aklı yokmu illa uyarmak mi gerekir

Belki sesini az açtığını sanıyordur açık hava olduğu için ses katlanıyordur, oturduğunuz yerin sesi yansıtma durumunu bilmiyoruz, belki kulağında sorun var. Tamam yaptığı hoş değil ama insanlık namına önce uyarırdım ben olsam, laftan anlamiyorsa o zaman şikayet ederdim. Siz nasıl biliyorsanız öyle yapın.

Muhatap bile alma onu kendine
İnsan olan terasta yuksek sesle tv izlemez
Cagir polisi gerekeni yapsinlar
Her gece oluyorsa her gece cagir
Bizim insanimizdan canini al parasini alma modu var hele bir kere ceza odesin adam olur saygisiz

Dediğinizle alakası yok. Tamam sizin dediğiniz durumda belki biraz açılır ama bu kadar açılmaz. Kendi televizyonunuzu son sesine kadar açın ve öylece bırakın, aynen o seviyede. Diyorum karşı binadayım, koca yol var önümde buna rağmen duyuyorum. Bana tamamen keyfi gibi geliyor. Ufak bişey değil bu, belki benden önce bile şikayet eden olur.

Muhatap bile alma onu kendine
İnsan olan terasta yuksek sesle tv izlemez
Cagir polisi gerekeni yapsinlar
Her gece oluyorsa her gece cagir
Bizim insanimizdan canini al parasini alma modu var hele bir kere ceza odesin adam olur saygisiz
Bence de. Bedel ödesin.
4 yıl yurtta kaldım ve en iyi öğrendiklerimden biri şu: uyarmak %80 ihtimalle çözüm değil. Uyarıyorsun ertesi gün tekrar yapıyorlar. Yahu neyini uyarayım? Normal insan düşünmez mi bunu ben tv'yi aldım son ses açtım bütün mahalle duyar rahatsız olur diye? Ben ne bileyim adam içiyor, uyuşturucu kullanıyor belki karşısında? Psikopat belki uyardım diye bana zarar verecek? Risk alınacak bişey değil, umarım ceza keserler. Yani durum öyle polisi boş yere uğraştıracak türden değil

Ara gitsin polisi hic dusunmene gerek yok.
Gurultuden nefret ederim.
Ust katimda 3 oglu olan (2si ortaokul 1i lise) insan diyeneyecegim varliklar oturuyordu. Koridorda odalarda heryerde futbol oynuyorlar, guresiyorlar kut kut birbirlerini yere caliyorlardi ve gece gec saatte de bilye oynuyorlardi(laminantta cikan o sinir bozucu sesi tahmin edersiniz).
Bir gun ev sahibine soyledim. Ev sahibi uyardiginda utanacaklarina gurultu fayansta piknik tupu suruklemeye kadar gitti. Ben de bi sopa ayarladim artik kendime dayanamadigim zaman vurdum tavana. Ne zaman vursam kadin ciglik cigliga bagiriyor(anneleri) bana saydiriyor ama ne dedigini anlamiyordum.
Bi de bulundugum koy gorunumlu ilcede bekar memurlar hep potansiyel koca hirsizi olarak goruluyordu maalesef. Hepimiz o....yduk.
Bir cumartesi gecesi ertesi gun tatil olmasina ragmen bayram gorevim vardi. O gun saat oldu 1:30 uyuyamadim. Ilk defa kapilarina ciktim. Soyleyecegim sey de yarin gorevim var uyuyamiyorum diyecektim. Kapiyi caldim kadin durbunden beni gorur gormez surtukkkkkkk diye bagirdi. Kocasina da gir gir muhattap olma falan diyor. Kan beynime sicradi polisi aradim. Polis geldi ve yukari ciktilar. Bikac dk sonra benim kapim calindi. Polsilere beni sikayet etmis. Memur diyor ki asil onlar sizden rahatsiz, sabahlara kadar muzikli eglenceler alemler yapiyormussunuz!!!!!
Isterseniz mahkemeye verin dedi. Aman aman dedim boyle iftiracilardan allah korusun. Kim bilir mahkemede ne halt yumurtlayacaklar. Sonra da tasinip defolup gittim.
Ben boyle insanlarla karsilastim maalesef. Muhafazakar ve dindar gorunup her boku yiyen insanlardi.
Not: Kocasi olacak pisligin de mudurluk ayagina sulanmadigi bekar memur kalmamisti. Ama insanlik bizde kalsin.

senin komşularında rahatsız oluyordur belki. yokmu aklı başında bir erkek komşun uyarıda o bulunsun
Bizim burada sokakta adam öldürsen bakıp geçerler. Geçenlerde yangın çıktı onu bile ben ihbar ettim. Yangını durup seyrediyorlar yani. Seslendim dedim arayan olmadı mı? Kimseden ses çıkmadı. İtfaiye geldiğinde 1 saat geçmişti. Yangını ihbar etmeyenler bunu hiç etmezler bence tabi umarım yanılıyorumdur.

bence odemeliler. bu insan uyaridan anlar mi sizce?son ses diyor kinu sahibi.herkes bilir girgu kurallarini,toplum icinde nasil davranilmasi gerektigini.. bazi davranislar uyari istemez.ben sahsen uyardim kotu oldum.direkt sikayet en guzeli

Önce polisi ara eğer hala devam ederse Bir sapan temin et.
Bir kağıda, Eğer bu şekilde devam edersen bir sonraki taş televizyonunun ekranına gelecek yaz ve taşa sarıp balkonuna fırlat sapanla Tabi evin konumu buna müsaitse.
Benim karşı binadakiler tül ve cam açık sevişiyorlardı,ve binalar çok yakındı birbirine. sesinden geçtim artık, canlı yayında tekrar karşılaşmamak için gece gündüz perdeler kapalı oturuyordum. Ben aklıma koymuştum sapanla taşı fırlatıcaktım tam şey ederlerken ama neyse ki 2-3 ay içinde taşındılar.

Peki diger komsularda rahatsizmi tek sizmi rahatsizsiniz?
Bence once uyarin belki farkinda degilerdir verdikleri rahatsizligin.

Polisle çok başı ağrıyacak bir durum değil .

Olay anında arayın ama polisi . Ses yokken çalıp kapısını sizden ses geliyormuş demezler.
.
Polis uyarısını dikkate alırsa ne ala .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…