Zor durum, ona ne yapılır ki?Ayy bi tane de ben de var konuyu takipteyim karşı balkonda oturuyor ve çok yüksek sesle konuşuyor. Bütün günü balkonda geçiriyor ve ben onun yüzünden balkona bile çıkamıyorum. Telefonla konusur sürekli hoparlörü de açar her konusulanı duyuyoruz. Bütün aileden haberdarım tek kelime etmıslıgım yokken üstelik
Bugüne kadar zabıtayı hiç aramadım ama polis de sormuyor adın sanın ne diye. Polis gelmezse ya da ilgilenmezse zabıtayı ararım.Zabıtayı çağır, uyarırlar. Bir daha yaparsa yine çağır. Ceza yazabilirler. Yine yaparsa polis çağır. Ama şuan en kolayı zabıta. Çünkü incik cincik sormuyor adın ne adresin ne diye.
Gece de mi uyumuyorlar?bunlardan her sokakta var demek. benimde karşı çaprazımda bi aile var. dede, anane, torun, anne ve baba. anne baba işteyken anane dede çocuğu böğüre böğüre seviyor. anne baba gelince görevi devralıyorlar. bütün gün ve gece balkonda biri var. kimse yoksa dede hep balkonda. dede dediysem çocuğun dedesi ama en çok 50-55 yaşındadır. bıktım artık her yaz aynı dert
Harika fikir
Bu arada ben sesin hangi evden geldiğini saptayabilmek için bizim terasa çıktım da tepeden baktım. Halim de komikti, bakıyorum diğerlerinin ışıkları kapalı, ışık açık olanların da pencereleri kapalı. Çoğu evin üstü yaşam alanı haline getirilmiş teras buralarda (bizim millet keyfini biliyor :) neyse bütün terasları kolaçan ettim, bi baktım çaprazımdakinden ışıklar yükseliyor, TV ışıkları. Ses de direkt oradan geliyor. Kendi terasıma çıkınca daha net ayırt edebildim yönünü. Müstehak bunlara sapan mapan
Buradaki yorumlara baksam öleyim yani, tecavüze uğradım desem açık giyinmeseydin derler. :) Neyse ki akıllı, mantıklı insan dolu da iki akıl danışabiliyoruz. Telefondan yazıyorum alıntı da pek yapamıyorum kimse alınmaz umarım.
Ben sizin cevabınızı yazdığınız ilk mesajda verdim zaten. Size yazmış olsaydım sizi alıntılardım ama size cevabı verdim, bitti. Buradaki durum sizlik değil. Uyar diyen sadece siz değilsiniz. Ben hakaret etmedim ama hakareti gayet kolay bir şekilde siz ediyorsunuz haberiniz yok. Oraya kocaman harflerle uyarmayacağım yazmama rağmen komşunu uyar şeklindeki tavsiyelerin bana mantıklı gelmediği doğru. Aynı mantıkta değiliz demek ki, konuma yazdığım şeyde uyarmayacağım yazmama rağmen yazılan ilk mesaj (bu sizin mesajınız) komşumu uyarmam gerektiği yönünde olunca ortaya ilginç birşey çıkıyor, kendinizi benim yerime koyun. Ama sizin cevabınız verildi, aynı görüşte olunmadığı söylendi.Size konunuzda bir tek ben önce uyar dedim etik olması gereği. Abarttıkça abarttınız. Ne demek tecavüze uğrasan açık giyinmeseydin derler? Sizin kafanız yerinde mi? Bir akıllı mantıklı siz ve sizin görüşünüzdekiler mi? Bir tavsiyede bulundum neredeyse hakaret edeceksiniz. Ayıp yahu biraz terbiyeli olun. Ayrıca böyle alttan alttan değil açıkça beni alıntılayarak yapın yorumunuzu. Ha bahsettiğiniz ben degilsem kim o farklı yönde tavsiye veren onu da belirtin bir zahmet.
Ben sizin cevabınızı yazdığınız ilk mesajda verdim zaten. Size yazmış olsaydım sizi alıntılardım ama size cevabı verdim, bitti. Buradaki durum sizlik değil. Uyar diyen sadece siz değilsiniz. Ben hakaret etmedim ama hakareti gayet kolay bir şekilde siz ediyorsunuz haberiniz yok. Oraya kocaman harflerle uyarmayacağım yazmama rağmen komşunu uyar şeklindeki tavsiyelerin bana mantıklı gelmediği doğru. Aynı mantıkta değiliz demek ki, konuma yazdığım şeyde uyarmayacağım yazmama rağmen yazılan ilk mesaj (bu sizin mesajınız) komşumu uyarmam gerektiği yönünde olunca ortaya ilginç birşey çıkıyor, kendinizi benim yerime koyun. Ama sizin cevabınız verildi, aynı görüşte olunmadığı söylendi.
Söylediğimde yanlış olan ne var, evet bu ülkede tecavüze uğrayan kadın için "o da açık giymeseymiş" diyenler yok mu? Özgecan'ın arkasından konuşulmadı mı böyle? Gündemi takip edenler gayet iyi bilirler böyle konuşulduğunu. Aynı ülkede yaşamıyor da olabiliriz bu arada. Ama ülke bu hale gelmişken kimse komşuyu uyarmaya yeltenmez bence. Kime yönelik yazdığımı belirtmek ya da belirtmemek benim elimde olan bişey, sizin demenizle olmaz yani. Bu size son cevabım, konuyu sabote ettirmeyeceğim.
Konunuzu sabote etmek gibi bir niyetim yok. Yine kendi kendinize senaryo yazmışsınız. Ağzımdan size karşı veya sizi kastederek tek bir hakaret çıkmadı. Uyarma demenize rağmen uyarmamı hakaret olarak algıladığınız için bu konuda size söyleyecek tek lafim yok tuhaf çünkü. Ama beni alıntılamadan yazdıkladınız gayet anlaşılır,
"Buradaki yorumlara baksam öleyim yani, tecavüze uğradım desem açık giyinmeseydin derler. :) Neyse ki akıllı, mantıklı insan dolu da iki akıl danışabiliyoruz."
Burada aksi yönde öneride bulunan birtek benim ve açıkça hakaret etmiş, üstelik tecavüze uğramanız halinde açık giyinmeseydin diye absürd bir yorum yapacağım iddiasında bulunmuşsunuz. Bir de akılsız ve mantıksız olduğumu ima etmişsiniz. Üstelik bunu siz nasıl biliyorsanız öyle yapin deyip konuyu kapatmamdan sonra yapıyorsunuz. Siz haddinizi bilirseniz bana da cevap hakkı doğmaz.
Tavsiye verdiğime vereceğime pişman ettiniz. Neyi nasıl biliyorsanız öyle yapın ama lütfen beni ne alıntılayın ne de kast edin.
Ohooo lafı nerden tutup ne anlayıp nereye getirmişsiniz, şaka gibi. Şimdi burada anlatmaya kalksam da boş. Bi konuda akıl danışmak için konu açtım, kimsenin alıganlıklarıyla uğraşmak için değil. Burada uyar yazan sadece siz değilsiniz diyorum, diğer mesajlara bi göz bile atmadan sadece ben dedim havasına bürünmüşsünüz. Bir konuda yegane olma isteğinizi anlayabiliyorum ama laf bi kere söylenir. Zaten uyar demeyin yazmama rağmen yazılan ilk mesajın "komşuyu uyar" olmasından anlamalıydım da neyse.Mune konuyu kapatır mısınız ben bana lazım olan ne varsa aldım, teşekkür ediyorum. Kimseye laf anlatacak durumda değilim. Bu paranoya dolu yorumlarla konu sabote olacağına kapansın daha iyi.
Ben de uyar yazan başka kimdi belirtin diyorum ama cevap veremiyorsunuz? Boşuna kıvırmaya çalışıyorsunuz. Tüm yorumları okudum ve uyar diyen sadece bendim. Hala üstü kapalı hakarete uğraşıyorsunuz. Pes diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?