Açık-Kapalı Burun Ameliyatı Hakkında Bilgisi Olanlar Bilgilendirirmisiniz.

Bence açık ya da kapalı olma tercihini doktorunuza bırakın . Güveniyorsanız .

Ehehehehe vallaa güven tartışılır çok başarılı doktorlaında yanılma payı hatası oluyor kime denk gelirse Kısacası Allah a emanet giriyosun ameliyata benim öyleydiiii (=

Ehehehehe vallaa güven tartışılır çok başarılı doktorlaında yanılma payı hatası oluyor kime denk gelirse Kısacası Allah a emanet giriyosun ameliyata benim öyleydiiii (=

Sonuçta robot değiller elbette . İnsanüstü birşey bekleyemeyiz. Ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Ben bile bu denli sorunlu burnumu emanet ederken sadece 2 gün düşündüysem , kemik problemi yaşayan arkadaşım çok fazla gerilmemeli. Araştırma esnasında insanın kafası bir noktadan sonra karışıyor ve doğru yanlış birbirine giriyor , ben aklım bulanmak üzereydi ve bundan daha kötü olamaz herhalde burnum dedim ve kapadım gözlerimi. Ne aceleye getirilmeli, ne de çok fazla irdelenmeli bence.

arkadaşlar en önemlisi şuu doktorunuzun içinize sinmesi yaptığı ameliyatlarında yüzdelik oranları az cok bellidir tabi hatasız doktor olmaz cok iyi yapan doktorlarında cok kötü burun cıkardıklarını hatalı burunlar yaptıklarını hem okuyoruz hemde görüyoruzzz birazda şans meselesii cok kasmayada gerek yokk sadece doktorunuzu iyi araştırın güveninn açık yada kapalı teknik farketmezz sonuç iyi olduktan sonraa bide şunu demekte fayda var yaptıracağınız burnun tasarımını ne istediğinizi doktorunuza cok iyi anlatmanız bu bence en önemlisi son şekil tasarımda neysee sonuçtaa o oluyor cünkiiii. tecrubeyle sabit:)))

arkadaşlar en önemlisi şuu doktorunuzun içinize sinmesi yaptığı ameliyatlarında yüzdelik oranları az cok bellidir tabi hatasız doktor olmaz cok iyi yapan doktorlarında cok kötü burun cıkardıklarını hatalı burunlar yaptıklarını hem okuyoruz hemde görüyoruzzz birazda şans meselesii cok kasmayada gerek yokk sadece doktorunuzu iyi araştırın güveninn açık yada kapalı teknik farketmezz sonuç iyi olduktan sonraa bide şunu demekte fayda var yaptıracağınız burnun tasarımını ne istediğinizi doktorunuza cok iyi anlatmanız bu bence en önemlisi son şekil tasarımda neysee sonuçtaa o oluyor cünkiiii. tecrubeyle sabit:)))

katılıyorum. valla kimseye yüzde yüz güvenemeyiz, çok iyi doktorlara bile..sonuçta onlar da en nihayetinde bir insan ve tabiki hata yapma ihtimalleri var. dua edelim de başımıza gelmesin.

katılıyorum. valla kimseye yüzde yüz güvenemeyiz, çok iyi doktorlara bile..sonuçta onlar da en nihayetinde bir insan ve tabiki hata yapma ihtimalleri var. dua edelim de başımıza gelmesin.

Maalesef başına gelen arklar oluyor :( hata yapma ihtimalleri var evet onlarda insan ama bazıları gerçekten kasaptan kötüüü

arkadaslar bana acik teknik daha mantikli geliyor yani tabiki b7una doktor karar vericekde , ama ben o burun un yukari cekilip kemigin ortaya cikmasiyla oluyormus beni ürkütüyorrr:(

arkadaslar bana acik teknik daha mantikli geliyor yani tabiki b7una doktor karar vericekde , ama ben o burun un yukari cekilip kemigin ortaya cikmasiyla oluyormus beni ürkütüyorrr:(

Açık ameliyatta evet burun ucundan kesik le açıp sıvıyolar deriyi yukarı kadar cillop gibi burun oratya çıkıyor :) aslında böle duyunca kötü gelio ama apaçıkkende herşey ortadaaa doktor açısından daha iyi diye düşünüyorum bazılarıda kapalı teknik hastası heralde mesela yakup avşar revizyonları bile kapalı yapıomuşş ama açık teknik zor iyileşio denio kapalıda şişler daha kolay iniomuş bilemiyorum ben doktorların yalancısıyım valla

Açık ameliyatta evet burun ucundan kesik le açıp sıvıyolar deriyi yukarı kadar cillop gibi burun oratya çıkıyor :) aslında böle duyunca kötü gelio ama apaçıkkende herşey ortadaaa doktor açısından daha iyi diye düşünüyorum bazılarıda kapalı teknik hastası heralde mesela yakup avşar revizyonları bile kapalı yapıomuşş ama açık teknik zor iyileşio denio kapalıda şişler daha kolay iniomuş bilemiyorum ben doktorların yalancısıyım valla

ya benim kafam karisdi simdide acik kapalimi arasdircam:(( pinkcim sen birde sviyorlar dedin ya benim rengim felan atti:)))eyvahedigeldismile

Polemik yaratmak icin soylemiyorum, ancak acık teknigi genelde KBBciler veya daha yeni doktorlar kullanıyor. Ustelik revizyon gerektirmeyen 1.ameliyatlarda bile acık teknik kullanıyorlar, bahaneleride burun içini daha iyi goruyoruz vs oluyor ama hasta acısından sonuc her zaman iyi olmuyor gec iyilesen veya cok acık tenli hastalarda scar dokusu olusabiliyor, dedigim gibi bu benim arastırmalarım sonucu edindigim dusunce.

Polemik yaratmak icin soylemiyorum, ancak acık teknigi genelde KBBciler veya daha yeni doktorlar kullanıyor. Ustelik revizyon gerektirmeyen 1.ameliyatlarda bile acık teknik kullanıyorlar, bahaneleride burun içini daha iyi goruyoruz vs oluyor ama hasta acısından sonuc her zaman iyi olmuyor gec iyilesen veya cok acık tenli hastalarda scar dokusu olusabiliyor, dedigim gibi bu benim arastırmalarım sonucu edindigim dusunce.

emre ilhanda açık yapıo oda kbb gerçi nem in doktor prof oda acık yapıo bende bilemedm ama tek bişeyi kafama oturttum kapalıda daha çabk şişler iniomş açıkta biraz daha yavaş diyimmm çaktırmadan konuyu sonlandıriim :))))))))

emre ilhanda açık yapıo oda kbb gerçi nem in doktor prof oda acık yapıo bende bilemedm ama tek bişeyi kafama oturttum kapalıda daha çabk şişler iniomş açıkta biraz daha yavaş diyimmm çaktırmadan konuyu sonlandıriim :))))))))

kıs bencede caktırmadan kapatalım:)))) ya aslında birazda tercih meselesi acık isteyene acık kapalı isteyene kapalı:))) doktor iyi olsunda ne kullanırsa kullansınboshayallersmile

kıs bencede caktırmadan kapatalım:)))) ya aslında birazda tercih meselesi acık isteyene acık kapalı isteyene kapalı:))) doktor iyi olsunda ne kullanırsa kullansınboshayallersmile

Evet valla bende orantı olsun yamukluk olmasın daha elletmemm ön ve yan önemli zaten şişler indiindenminedir anlamadm solm sağa göre burun ucm daha şiş şuan

Bende tam aksini düşünüyorum.
Misal benim burnum Plastik cerrahında "S Burun" diye tanımladıkları zor , mutlak açık teknik gerektiren ciddi kıkırdak eğriliği ameliyatlarındandı. Dağılmış kıkırdağı kapalı teknik ile asla onaramazlardı. Yani bunun ne hastanın tercihi ile nede doktorun hastaya tercih önermesiyle ilgisi var . Açık mı istersin , kapalı mı diye soran ben duymadım ? Varsa da çok sansasyonel bir soru olurdu herhalde ?

bu hastanın degıl dr nın tercıh sebebı , dr lerın tabırıyle kapalı teknık bı sıse ııcınde amelıyat etmeye benzıyormus acık teknıkle daha ıyı sekıl verılebılıyormus burun ucuna benım de edındıgım bılgı bu her ıkı teknıgınde avantajları ve dezavantajları var odemler morluklar vs. ama bence de acık teknık olmalı yıllar oncesınde acık teknıkten bende korkmustum derıyı kesıp kaldırıyorlarmıs vs(kulaktan dolma bılgıler) ama korkulacak bısey yok zaten narkoz alıyorsun bu secım dr ye bırakılmalı zaten cogu dr de acık teknık tercıh edıyor ben olamamıstım malesef ıkı amelıyatımda kapalı teknıkle oldu ıkıncısınde dr acık yapamadı dokuların yapısıklıgından belkı olsaydı ıstedıgım sonuca ulasılabılırdı bılemıyorumm

kızlar geçen tv de dinledim açık teknik kapalı tekniğe göre daha kolay olan bir yöntemmiş....kapalı tekniği ancak tecrübeli bir doktor yapabilirmişki çünkü maharetine bağlıymış...yani doktor tecrübeliyse kapalı teknik iyi bence eskiden bende açık teknikle olmadığıma üzülüyordum ama şimdi iyiki kaplı teknikle olmuşum diyorum...geçen hastaneye gittiğimde bir bayan gördüm tekrar ameliyata gelmişti sanırım burnu çok kalkık ve burun delikleri gözüküyordu aslında burnu güzelde sayılabilirdi lakin estetikli olduğu çok belliydi ve kesedeki dikiş izi olduğu gibi duruyordu..yani ufakta olsa dikiş izinin geçmeme ihtimali var..bu riski almakta zor...

Back
X