Açık olmam sorun mu?

Her şey sizde biter. Bu konuyu açan da siz olmamalıydınız. Özellikle bu tarz konularda öncelikle sizin tavrınız net olmalı.

Eşimin ailesindeki tek açık kişi benim. Kurallarına, onlarin deyimiyle törelerine oldukça bağlılar. Fakat onların kaideleri beni bağlamaz ki.

Bugüne kadar ki 5 yılı evli 15 yılı aşkındır aralarındayım tek kelime bile duymadım.

canım eğer evlenirken ilerde kapanırım çocuk olursa kapanırım vs. gibi konuşursan erkek hep bekler ama hiç bir zaman kapanmayı düşünmediğini ve böyle bir baskı istemediğini böyle bir beklenti içinde olarak seninle evlenmemesini söylersen bekleyemez. peşin konuş bunları ki ilerde bu konular açıldığında sen beni böyle kabul ettin diyebilesin. yine ilerde tercihini değiştirirsen de senin fikrin olsun. söz vererek bu yola çıkma. sonunda pişmanlık yaşıyorlar.

Esimim ailesi de kapalı
Tabi onlarin yaninda croplar miniler giymiyorum muhtemelen giydigimi de bilmiyolardir ama en fazla bol bir eşofman giyerim evdeysek onlar varken
disari cikacaksak onlarla yine dar kotumu ve dar body giyerim

Ayni şehirde degiliz zaten senede 1 hafta görüşürüz ondan pek umursamiyorum bu durumu

Çok şükür öyle oldu.
Ancak eşimin payı da büyük bu konuda.
“Ben bu şekilde istiyorum.” dediği için üzerine kimse yorum yapamadı ama teyzesinin “kapanmayı düşünüyormusun hiç?” gibi soruları vardı ilk başlarda. Şimdi sadece mübarek günlerde “aman kızık bugün çok dua etmek lazım.” diyorlar o da benim için sorun değil.

İş kocalarda bitiyor bana göre. Kocanın lafının üzerine konuşan varsa zaten hiç görüşmemek lazım hiçbir konuda anlaşılmaz çünkü.

Ben de şaşırıyorum bu konulara, sırattan beraber geçecekler sanki.

Benim babam annem koyde buyumus insanlar o kesimlerde hep kadinlar kapali olur mesela onlar hep alisktir bigun bende kapandim ve annem babam şoka girdi niue kapandin birimi var hayatinda biz sana karismadik niye boyle oldu diye beni sorguladi ben sevincekler diye beklerken onlarin tepkisi beni aksine sevindirdi allah herkese bu zihniyette aile nasip etsin

Bence erkek arkadaşından da emin olma. Aynısı bizim ailede oldu çünkü. Biz muhafazakar yaşıyoruz ailede başı açık kimse yoktur. Kardeşimin eşinin çıkarlarken açık olduğunu herkes biliyordu, kimse ses çıkarmadı. Evlenecekleri sırada ailedeki herkes ayağa kalktı. Kızı bir tek ben korudum. Kardeşim bile askılı giyme etek yasak tayt olmaz diye darladı kızı. Herşeye rağmen evlendiler ama kız bu konularda hiç bir zaman mutlu olmadı. Ne zaman alışverişe gitsek, bunu çok beğendim ama kardeşin giydirmez diye üzülürdü.

Size katiliyorum esi sorun yapmayinca ailede sorun yapmiyo erkekte bitiyor is,o susturur mileti

Karadenızlılerın cok sert olduklarını dusunuyorum ben ıkna edemez

Ne kadar cok boyle konu acilir oldu
Konu sahibi cocugum , belki de annen yasindayim lutfen tavsiyemi dikkate al
Kendinden taviz verme , erkek her zaman bulunur , evlilik istiyorsan sadece ask ile sevgi ile mutlu olunmuyor , karsindaki adamin seni oldugun gibi sevmesi ve saygi duymasi lazim , aciksan aciksin , geri adim atmayacaksin , kendinden taviz vermeyeceksin , kadinsin diye senden baska hickimsenin giydigine karisma hakki yok , anne baban da dahil olmak uzere kimse gundeme bile getiremez ne giyip giymeyecegini

Senin sorun olur mu soruna boyle cevap veren adamda da is yok demektir , burada olay sadece kiyafet degil , nedense bizim toplumda kadinlar ne olacak kapanirim , acilirim vs vs sacma sapan dusuncelere giriyorlar , olay sensin , senin benligin , senin isteklerin , senin oldugun kisi , taviz verme , sana saygi duyacak , her kararinin arkasinda duracak adam bul kendine

İş sizde ve erkek arkadaşınızda bitiyor. Nasıl başlarsa öyle gider. Benim eşimin ailesi de tesettürlü, çekirdek aileden değil ama akrabalardan bir sürü "kapan" yorumu geldi,hepsini püskürttüm. Önceleri oraya gittiğimde dikkat ederdim giyimime, sonra baktım hediye adı altında yerlere kadar elbiseler alınıyor bana ya da kendimi olmadığım biri gibi hissediyorum artık onu da yapmıyorum. Kimse bir şey de diyemiyor. Herkes kendinden sorumlu. Kimse kimsenin giyimine karışamaz. Biz onlara aç şu başını demiyoruz , onlar da ört diyemezler. Kapanmak Allah içindir,kul için değil.

Yahu neden ailen kabul eder mi diye soruyorsunuz? Onların testinden geçmek zorunda mısınız kıyafet konusunda?
2 sene boyunca hiç mi aile yaşantısını öğrenmediniz. Kendiniz fikir yürütebilirdiniz ayak uydurup uyduramayacağınızı. Böyle soru sorarsanız kendiniz de yanlış bir şey var gibi karşı tarafın da karar merci gibi konuşma hakkı olur tabii.

Bende aynı sorundan muzdariptim ve sevdiğim adam ailesine söyledi kadın benim kim olduğumu bile merak etmemişler direk kız açık mı kapalı şeklinde yargilmislar yobazlık tan başka bir şey değil mecbur birbirimizi severek ayrılmak zorunda kaldık sevdiğim adam ne kadar uğraşsa da kadın duygu somurusu ve piskolojik baskı yapıyormus nasıl bir zihniyet anlamadım ya Allah'ıni seversen cahil misiniz yobaz mısınız bir insan isteği ile yapar ben zorla yapılmış kapanmayı ve açılan insanları okudum burda yazık onu kafasinda taşırken zorunluluk olarak düşünüyor sevdirerek bunu destek ile yapmak varken neden bu inziva rabbim bile kapalı açık diye seni daha az kapaliyi daha çok seviyor diyemeyiz herşeyden önce seni rabbin yargılayacak onunla senin aradan o senin kalbini biliyor hakkımı helal etmiyorum hiç hemde hiç beni böyle yargiladiklari için benim günahımi aldıkları için insan bir sorar kız kim ne ne değil ahlaki merhameti saygısı var mı seni seviyor mu sen ömür gecireceksin sen seviyor musun nasıl bir anne oğlunun feryadını görmezden gelir ki yazıklar olsun

BAŞtan niye soruyosun kabul ederler mi diye sen bile kendini o zihniyete sokmuşsun! Onlara neymiş de kabul edeceklermiş.

Babasıyla tanış.olmayacaksa baştan olmasin

Hacı amca sırtı açık gelinliğe melek gibi olmuşsun mu dedi ilginç

Başımızdakiler ne alaka hanımefendi toplum bu hâle geldiyse bunu yine toplumun kendisi yapmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…