Açıköğretim Sınav Taktiği ( Bilmeyen kalmasın )

Ftm_Evrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2012
16
3
36
İstanbul
Açıköğretim Sınav Taktiği ( Bilmeyen kalmasın )

Sevgili Arkadaşlar

Aşağıda AÖF sınavlarının özellikleri sıralanmıştır:

• Gireceğiniz AÖF sınavları test teknikleri kullanılarak hazırlanmış bir sınavdır.

• “Bilimsel test hazırlama teknikleri”ne göre soruların doğru cevapları belirli ölçüde birbirine yakın olmak zorundadır. Yani 20 soruluk bir sınavda her seçenekten ( A, B, C, D, E şıklarından ) ortalama 4 ya da buna yakın sayıda doğru cevap bulunur. Bu dağılım bazı seçeneklerde 3’e kadar inebilir, bazıları ise 5’e kadar çıkabilir. Yani ortalamadan 2 seçenek sapma olabilir.

• Bu sonuçlardan hareketle, eğer kesin olarak bildiğiniz 12 soruyu işaretleyip kalan soruları hiç okumadan en az işaretlenmiş olduğunuz seçeneği işaretlerseniz, en az işaretleme sayısına bağlı olarak birkaç tane daha doğru cevabı bulma şansınız olacaktır.

• Mesela 20 soruluk sınavda çözerek işaretlediğiniz soruların şıklara dağılımı şu şekilde olsun: 3 A, 4 B, 3 C, 2 D, 4 E. Bu cevaplarınız doğru ise, geriye kalan soruları en az işaretlediğiniz seçeneği işaretleyebilirsiniz. Bilerek işaretlediğiniz bu 16 sorunun tamamı doğru ise 80 alırsınız. Cevabını vermediğiniz soruları en az hangi şıktan işaretlediyseniz ondan başlayarak işaretlerseniz bunlardada doğru cevapları yakalama ihtimaliniz %50'dir. Bu da size ilave olarak en az 10 puan daha kazandıracak ve sınav notunuz 90’a yükselecektir.

• 20 sorunun sorulduğu Matematik sınavından 7 soruyu doğru yaparak geçebilir misiniz? Eğer yukarıda anlattığımız yöntemi uygularsanız, evet geçebilirsiniz. 7 soruyu doğru cevapladığınızdan eminsiniz ve mesela, işaretlediğiniz şıkların dağılım sayıları da şöyle ise; 1 A, 2 B, 2 C 2 D ve 0 E olsun. Soruların doğru cevapları küçük sapmalarla birlikte yukarıda da belirtildiği gibi 4 A, 4 B, 4 C, 4 D, 4 E şeklinde bir dağılım gösterecektir. Boş bıraktığınız seçenekleri 4'er tane olacak şekilde işaretlerseniz 4–5 adet daha doğru cevabınız olacaktır ki bu da size yaklaşık fazladan 20-25 puan daha kazandıracaktır. Bu durumda 35 alacağınız bir sınavdan 55–60 arası bir not alabileceksiniz.

Hepinize başarılar..

2012-2013 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçlarının Bir Kısmı. Listeyi İncelersek %95 Oranında Her Şıktan Eşit Sayıda Doğru Cevap Olduğunu Görürüz...

KISACA ŞU SINAVDA 20 SORU VARSA VE 5 TANE DE ŞIK OLACAK A,B,C,D,E DİYEREKTEN ...

20/5=4 -->YANİ O DERSİN SORULARININ CEVAPLARI 4 TANE A ,4 TANE B , 4 TANE C ,4 TANE D ,4 TANE E OLACAKTIR.

Hiç birşey bilmiyorsanız bile bu cevaplandırma yöntemine dikkat ederek ( Sallarken Her Şıktan Eşit Sayıda Sallarsanız ) 40-50 hatta 60 bile almanız uzak bir ihtimal değildir.

SINAVDA ÖNCE KESİN BİLDİKLERİNİZİ YAPIP SINAV SONU EMİN OLMADIĞINIZ SORULARI ŞIKLARI SAYARAK EN AZ İŞARETLEDİĞİNİZ ŞIKTAN BAŞLAYARAK EŞİT ŞEKİLDE OLMASINI SAĞLAYIN. CEVABA İŞARETLEYİN ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu yöntemi 2 yıldır uyguluyorum 4. sınıftayım.Güz dönemindeki uluslararası dersimden bu yöntemle 70 aldım sadece 2 üniteye çalışabilmiştim.Sınavda bildiğim 7 soruyu yaptım diğerlerini 4 er şık olmak üzere tabi şıkları okuyup olabilir veya olmayabilir mantığını da kullanarak işaretledim.

sembolik mantık dersinde bu yöntemi uygulayıp sonucu paylaşıcam sizlerle
eğer unutursam hatırlatın kızlar

ben de anlamadım??karışık mı 4 ü tamamlıcaz yoksa arka arkaya mı???

Arka arkaya veya karışık size kalmış ama arka arkaya aynı şıktan pek görülmüyor .
Ama diyelim ki bir derse hiç çalışmadınız konu hakkında hiç bilginiz yok sırasıyla hepsini 4a,4b,4c,4d,4e işaretleyip kafadan 25 puan alabilirsiniz.Tabi finalde yüksek puan almak şartıyla...
Dediğim gibi önce 7 tane soruyu bilerek yaptın cevabından eminsin sonra boş sorulara tekrar dönüp soruyu ve şıkları okuyarak bunun cevabı a olabilir bunun cevabı e olabilir gibi. Soruyu ve şıkları değerlendirmeden yapmıyorum ben.

Bu yöntem yeni birşey değil ki daha önceki yıllarda da vardı.
Geçen dönem vizelerde de ben bunu uyguladım.
Emin olduklarımı yaptım gerisini de şıkları sayarak tamamladım.
9 dersim vardı hiç birinden kalmadan geçtim CC bile yoktu

İngilizce dersim için bu yöntemi uygulamayı düşünüyorum,umarım geçebilirim... Peki diyelim ki ben 7 sorudan bile emin değilim. Peki bu durumda ne önerirsiniz? ilk 10 soruyu a sonraki 10 soruyu b işaretlersem ve her a ve b şıklarından toplamda 10 doğru bilsem 50 puan alırım ama birde işaretlediğim ilk 10 soru içinden a ları ve bleri tutturabilirsem değil mi? Tek dersim var o da ingilizce bir türlü veremedim

bu sınavda bende denıycem (=

4-5 mayıs bekle beni taktiklerle geliyorum
çook iyi yaa tutar inş

soruyu okuyup mantık yürütmeden asla cevaplamayın taktikten önce mantığınızı kullanın diğer yaptıklarınız anlışsa buna bağlı olarakta kalan soruları taktik kullanarak cecaplarken yanlış şıklara odaklancaksınız örneğiin a şıkkını az işaretlemişim b mantıklıama ben a yapmalıyım gibi mantıktan şaşmayın arkadaşlar.....................

bende denedim
ama bahtsızlıgım yine peşimi bırakmadı ve bende işe yaramadı. yani çalıştıgım dersleri tek verebildim.
sallamam iyi deil sanırım

anaaa sen okuyonmuu açıktan ben nie bilmioree
bölüm ne yavrum senin ?

tabikide işletme kapak açmadım napcam bilmiyorum

ıvız zıvır dersleri veriyorumda ama muhasebe finansal muhasebe ve maliyet muhasebesini malesef veremiyorum
bilgisayar çıkışlı oldugum için hiç anlamıyorum bunlardan

Son düzenleme:
tabikide işletme kapak açmadım napcam bilmiyorum

ıvız dersleri veriyorumda ama muhasebe finansal muhasebe ve maliyet muhasebesini malesef veremiyorum
bilgisayar çıkışlı oldugum için hiç anlamıyorum bunlardan

çeko okuyom bende yiaa
3 yıldır muhasebeci olrak çalışıyorum malesef bende kaldım muhasebeden
bende hiç çalışmadım dahada çalışamcam sallayıp çıkcam mecbırrrrrrr

2010 aöf mezunuyum. artık aöften aööööf geldiği dönemlerde teknik ararken bu yöntemi keşfetmiştim son 2 yılımda hep uyguladıgım bi yöntemdi notlarım gayet güzelleşmişti.ilk senede keşfedebilseydim güzel bi not ortalamam olabilirdi.sonra açıköğretim dershanesinde öğretmenlik yapmaya başladıgımda öğrencilerime anlattım böyle böyle diye şaşırdılar uyguladıklarında notlarının gayet yükseldiğini söylediler yani deneyin bencede boş boş a mı yapsam b mi diye düşünceginize mantıklı sallamış olursunuz yapamadıgınız sorularda en azından.mesela ben ıkı sık arasında kalıyodum b ve c olsun dıyelım bakıyorum sayıyorum b den kaç tane işaretlemısım c den kac tane. b sıklarındakı soruların cvbından eminsem ve b sıkkı 4 tane olmussa kesin c yi işaretliyordum tutuyodu :)

ben yıllardır bu taktiği uygularım ve işime çok yaradı. yanlız her derste olmuyor onunda altını çizmek istiyorum. bazı derslerde 6 tane olabiliyor bir şık. emin olduklarınızı işaretledikten sonra en azından atma konusunda bir yol oluyor :) ama tekrar söylüyorum her derste olmuyor.

bu sınava bnde maalesf yeteri anlamda çalışamadım , bu tekniği duyuyordum fakat kimseden bu kadar detaylı öğrenmemiştim teşekkür ederim öncellikle sayfa sahibine güzel açıklaması için ... şimdi bi umudum oldu bu inşallah işe yarar fazlasında gözüm yok geçebilceğim kadar notum olsun yeter bana , son günlerimiz artık hepimize başarılar ve güzel sallamalar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…