açıköğretim üni

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
kızlar annem bu sene üni sınavlarına girdi açıköğretim için.150-160 gibi bir puan yaptı ygsde.Tercihler için dershaneye gitmişti orda bu puan yeterli demişlerdi ama bir yere yerleşememiş gözüküyo.Yazdığı yerler açıköğretimde kontenjanı olmayan yerler(2yıllık).Sizce neden yerleşemedi kızlar benimde bi bilgim yok açıköğretimle ilgili bilenler varsa sevinirim

azonce arkadasim aradi kardesi icin nete bakmam icin.cocugun puani 220lerde kontenjani olmayan bolumleri terch etmisler ama kendm baktm yerlesememis biryere..onlarinda cani skkin askere gidecek artik

Çok ilginç..Aöf de bazı bölümler kontenjanlı ama sanıyorum onlar 4 yıllıklar..
Acaba tercih aşamasında bir yanlışlık mı yaptı ki...
2. tercihlerde tekrar tercih yapın...

fazlasıyla ilginç olmuş..
genelde açık öğretimde kontenjan sınırı olmayan bölümlere yerleşmek kesin gibi görülürdü.
barajı geçmeyenler bile rahatlıkla yerleşiyordu..

acaba tercih aşamasında hata yapmış olabilir mi anneniz?

ya da açık öğretim fazla tercih edilmeye başladı diye ona da bir sınır mı getirdiler ki :44:

enteresan

Benim ablam da cocuk gelisim tercih etmisti kontenjansiz ama neden yerlesemediniz yazdigini anlayamadik :/

çocuk gelişiminde kontenjan var diye biliyorum ben ?
bir yanlışlık olmasın..

o bölümü zaten çocuk gelişimi ile ilgili bir liseden mezun olanlar tercih edebiliyor..

sizde de bu tür sıkıntılar olabilir mi?

ve dediğim gibi kontenjan konusunda emin misiniz?

Evet o dediginiz durum anadolu universitesi icin gecerli yani meslek lisesinde cocuk gelisimle ilgili bi bolumden mezun olmak gerekiyor. Ancak ataturk universitesinde yeni acilan cocuk gelisim bolumu icin boyle bi sart aranmiyor. Direk olarak ataturk universitesinin acikogretimler icin acikca kontenjansiz bi bolum oldugu ve baraji gecmenin yeterli oldugu yaziyor. Sonuc niye boyle oldu anlamadim

anladım, bu konuda bilgim yoktu..
oldukça güzelmiş bu sistem..

neden olmadığı konusunda bir fikrim yok bu durumda.. üzücü olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…