Aniden derken ? Ne kadar zaman oldu ?
geçmiş olsun
neden oldu ki birdenbire
okulda mı bir sorun oldun tam gün mü okul
siz çalışıyor musunuz bakıcı v.s.
biraz açar mısınız?
Bir olay korkma, kaza, gece ruyada kabus gıbı seyler olmadı mı
bir travma yasanmadan bu tip bulgular olusmaz diye biliyorum. konusma terapistinden once bir cocuk psikiyatrina gidin. o sizi sevk etsin.
Terapi mi alması gerekiyor ?
Üzerine gitmeyin neden kekeliyosun demeyin dikkatini başka yöne çevirin.Bağırmak ve ani tepkilerden kaçının ve bol bol oyun oynayın
np hastanesi (üsküdar üniversitesinin noropskiyatri hastanesi) yrd.doç.dr. mehmet emrah cangi yi araştırın, alanında uzman bir konuşma terapisti ve psikolog, çok da iyi bir enerjisi var.
Bakıcı tarafından tartaklanan ve korkutulan kuzenim kekeme oldu aniden ve pedagog yardımıyla aştılar sorunu.Mutlaka sebebini araştırın,çözüme kavuşturun.ve çocuğun içine kapanmasına izin vermeyin.Bol bol sohbet edin.Adil Maviş doktorlarının ismi.Bir araştırın isterseniz
Kuzenimin kızında da aynı durum olmuştu.çocuk anne bile diyemez hale gelmişti bir anda. Dr normal davranın sabırlı olun istediklerini kekelemeden anlatıyormuş gibi konuşun 2-3 aya geçer demişti. Gerçekten de 2 ayda düzeldi çocuk. Hatta çok dilbaz bir çocuktu nazar değdi demişti herkes. Çok geçmiş olsun düzelir inşallah kısa sürede.Arkadaşlar 6 yaşındaki oğlumda aniden kekemelik başladı...Anadolu yakasında iyi bir konuşma terapisti önerir misiniz ? Lütfen...
Bence kayınvalide aklını yitirmişBu salı başladı...
Ben çalışmıyorum, salı günü babanesine bişeyler anlatıyordu, bir kelimede takıldı... babanesi de konuşmanı mı yitirdin dedi ondan sonra odaya gitmiş ağlamış, oğlum ne oldu dedim, anne ben güzel konuşmuyo muyum dedi.... saçmalama o ne demek dedim... o yani olay... başka hiçbişey yok...
İşte bir tek anlattığım olay...
Konuşma terapistine gidin dediler, birkaç doktorla görüştüm..
Evet çünkü çok kekelemeye başladı
Hepsini yapıyorum
Np de ders veriyormuş aradım, kendi yeri varmış, ulaşmaya çalışıyorum...
Bakayım bi teşekkürler...
zaman zaman azalıp zaman zaman artıyorsa geçici oluıyor bugünlerde bizde de oldu ama bizim ki küçük baya gözlemleyin derecesi artıp azalıyorsa geçecektir
Kuzenimin kızında da aynı durum olmuştu.çocuk anne bile diyemez hale gelmişti bir anda. Dr normal davranın sabırlı olun istediklerini kekelemeden anlatıyormuş gibi konuşun 2-3 aya geçer demişti. Gerçekten de 2 ayda düzeldi çocuk. Hatta çok dilbaz bir çocuktu nazar değdi demişti herkes. Çok geçmiş olsun düzelir inşallah kısa sürede.
Direk bir Terapist oneremeyecegim ama Üsküdar universitesinin hastanesi ile bir irtibata gecebilirsiniz. Psikoloji ile ilgili cok saglam temeli var universitenin. Bundan yola çıkarak tavsiye edebilirim.
Kv hep anlatır, kaynımda ilkokuldayken aniden kekelemeye başlamış. Bi süre geçer diye beklemiş geçmeyince okula gidip öğretmeniyle görüşmüş. Sıra arkadaşı kekeliyormuş ondan etkilenmiş meğer. Bu yaşlarda çocuklar arkadaşlarından çok etkilenirler. Belki bi arkadaşında varsa oğlunuzda etkilenmiş okabikir..
Ya o kV ye sinir oldum.. ne demek konuşmayı mı yitirdin falan.. bi de baktın çocuk ağlıyor yok oğlum şaka yaptım der insan dikkatini dağıtır. Sen gelene kadar çocuk odada ağlamış mı. . Eee pesss..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?