• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları acil acil ! !

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevdaruzgar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2016
9
0
1
49
18 aylık oğluma iburamin Gold şurubu verdim soğuk algınlığı için fakat çok yanlış yapmışım 6 yaşından küçüklere verilmezmiş aralıklı olara iki defa verdim sizce çokmu kotu olur acil dr.goturmelimiyim çok telaşlıyım şimdi uyuyor oğlum

İlacı doktor mu verdi

gerektiginde 6yasindan kucuklerede veriliyor,oglumun ilk surubuydu(ayini hatirlamiyorum ama kucuktu)
oglunu takip et degisiklik fark edersen dr.a goturursun ama cook kotu bisey olacagini zannetmiyorum.
tabii rahatsizligindan dolayi dr.a goturun yasina rahatsizligina uygun bi ilac verir

Surekli kontrol et alerjik bi tepki kusma yada ateslenme olursa hemen acile goturun ah canim ya keske okusaydin ilacin recetesini,yahu dr mu yazdi bu ilaci cocugunuza nasil oldu ?

Doktor verdiyse bişey olmaz,kızımda 4 yaşında yeni kullandık merak etme kilosuna göre ayarı var içinde şırıngası yani.

Büyük oğlumundu evde vardı 10 yaşındaki daha öncede bir kere vermiştim ama şimdi farkettim yanlış verdiğimi

Daha onceden vermissin bir sey olmadiysa. Belki yine bir sey olmaz ama doktora bir sorun yinede. Bir sey olmasini bekleme bence.

DOZU: Günlük doz erişkinlerde 3-4 defa 1 yada 2 ölçektir.6-12 aylık bebeklerde 4 defa 1/2-1/4 ölçek kullanılır.1-2 yaş arası çocuklarda 4 defa yarım yada bir ölçek verilir.2-3 yaş arası çocukklarda 3/4-1.5 ölçek günde 4 defa kullanılır.4-5 yaş arası çocuklarda 3-4 defa 1-2 ölçek kullanılır.6-8 yaş arası çocuklarda 3-4 defa yarım yada 1.25 ölçek-2.5 ölçek kullanılır.9-10 yaş arası çocuklarda 3-4 defa 1.5-3 ölçek verilir.12 yaşından büyük çocuklarda günde 3-4 defa 2-4 ölçek kullanılır.

Kullanılıyormuş bakın.

Yoğurt tarzı bir şeyler yedir istersen. Ama ağır geleceği için olabilir.kızım 4 yaşında bu zamana kadar soğuk algınlığı için peditustan başka bir şey vermediler. Lütfen hangi ilaç olursa olsun prospektüs okumadan vermeyin.doktor verse bile okuyun

DOZU: Günlük doz erişkinlerde 3-4 defa 1 yada 2 ölçektir.6-12 aylık bebeklerde 4 defa 1/2-1/4 ölçek kullanılır.1-2 yaş arası çocuklarda 4 defa yarım yada bir ölçek verilir.2-3 yaş arası çocukklarda 3/4-1.5 ölçek günde 4 defa kullanılır.4-5 yaş arası çocuklarda 3-4 defa 1-2 ölçek kullanılır.6-8 yaş arası çocuklarda 3-4 defa yarım yada 1.25 ölçek-2.5 ölçek kullanılır.9-10 yaş arası çocuklarda 3-4 defa 1.5-3 ölçek verilir.12 yaşından büyük çocuklarda günde 3-4 defa 2-4 ölçek kullanılır.

Kullanılıyormuş bakın.
Geç oldu ama okudum içeriğini bunları görmedim tekrar okum ay inşallah öyledir

Yoğurt tarzı bir şeyler yedir istersen. Ama ağır geleceği için olabilir.kızım 4 yaşında bu zamana kadar soğuk algınlığı için peditustan başka bir şey vermediler. Lütfen hangi ilaç olursa olsun prospektüs okumadan vermeyin.doktor verse bile okuyun
Haklısınız bidaha asla yapmıcam

Yoooo benim kızım 2.5 aylık 1 senedir ne Zaman öksürük olsa iburamib çile veririm. Ama tabi doktorumun tavsiyesiyle. Yani normalde bişey olmaz ama yine de doktora danışmadan vermeyin aman

Back
X