Acil bakar mısınız? Okul konusu. Bu gece karar vermem lazım

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar 4 yaşındaki oğlum kreşe başlamıştı üç hafta oluyor. Sonra bize başka bir kolejin anasınıfını ısrarla önerdi yakın çevremiz. Bugün denedik; ama oğlum kenetlendi bana, ağladı. Ben eski okulumu istiyorum diye uyuyana kadar ağladı. Siz olsanız ne yapardınız bu durumda??
Kreş: 10-12 kişilik mevcut şuan
Öğlen yemeği iki çeşit yemek.
Tek öğretmen bir sınıf ablası
Eve yürüme mesafesi.
İşe giderken bırakıp dönüşte alma kolaylığı (9-15:00 arası)
Kolej anasınıfı: 20 kişilik mevcut
Öğlen 4 çeşit yemek
İki öğretmen (biri İngilizce dil koçu) bir sınıf ablası
Okula uzak olduğu için
Servisle gidip gelme (08-17:00)
Daha programlı bir eğitim sistemi
Ücret olarak kolej 250 tl daha fazla( kıyaslama için yazıyorum, ama bizim için sorun değil..)
En önemlisi oğlumun kreşe koşa bir sürede de olsa duygusal bağlanmış olması ama tabi saatler vs de uygun..
Siz olsanız hangisine karar verirdiniz??

Valla çocuk kenetlenip ağlamış. Yani çocuğunuzu siz tanırsınız her şeye tepkisi böyleyse arkadaşların dediği gibi yeniye alışır ama böyle nadir davranıyorsa gerçekten eski okuluna bağlanmışsa kırmayın onu

Tabiki cocugunuzu dinlemelisiniz.
Alisir diyenler var ama o sadece bi ihtimal.
Nefrette edebilir, burnunuzdan getirebilir.
Eskisiyle devam edin, henuz 4 yasinda.
Seneye baslatirsiniz koleje.

Bir süre misafir öğrenci gibi kabul edilebilir mi yeni krese? 1 hafta mesela.Alışma durumuna gore ya eskisine dönersiniz ya da yeniye kayıt yaptirirsiniz.

Ben “İngilizce” diyorum. Yaşı küçük olduğu için çok kolay bir şekilde öğrenir. 3,5-4 yaş dil öğrenimi için harika bir zaman. 3 haftada yeni arkadaşlrına da alışır. Tabi bunu sakin, mantıklı ve kararlı bir şekilde çocuğa aktarmak lazım. :)

Yenisine de mutlaka alışır.cocuklar cabuk alışıyor yeniliklere.ama ben olsam servisle gidip gelmeyeceği ve kalabalık olmayan ilk yeri tercih ederdim.ekstra ne verebilirler ki kolejde.ingilizce öğrenir onun dışında hava cıva.en azından biraz büyüyünce gitsin koleje yine öğrenir ingilizceyi

Eskisinde kalsın derim. İlkokula başlayacağı okulun anasınıfına verirsiniz. Ben öyle yapmıştım.

Kolejin avantajı ingilizce ogrenecek olması dimj yanlış anlamadım. Evet belki çocuğunuz alışır ama belki de bu değişiklik onda travma yaratacak hayatı boyunca okulu sevemeyecek. Küçük yaşta yaşanan olayların geleceği etkilediğine inanıyorum ben. Bir de servisle gidecekmiş belki bundan da hoşlanmaz. Bırakın ingilizceyi de sonra öğrensin çocuğunuzun mutluluğu daha önemli bence

Back
X