Acil bakar mısınız? Okul konusu. Bu gece karar vermem lazım

4 yasindaki bi cocuk icin sabah 8 erken degil mi ya? Üstelik en gec 7de uyanmasi gerekiyor uyanmasi hazirlanmasi kahvaltisi servis yol vs.

O yastaki cocugun uyanmasi gereken saat zaten. Benim 19 aylik kizimda saat 7de kalkar.
Hatirliyorum bende kücükken o saatlerde uyanirdim.

H Hillad Ben kres diyorum. Oraya alismis zaten hem eve yakin, yani daha kolay. Seneye koleje yollarsin ve daha uzun bir alisma sürecini ayirirsin.

O yastaki cocugun uyanmasi gereken saat zaten. Benim 19 aylik kizimda saat 7de kalkar.
Hatirliyorum bende kücükken o saatlerde uyanirdim.

H Hillad Ben kres diyorum. Oraya alismis zaten hem eve yakin, yani daha kolay. Seneye koleje yollarsin ve daha uzun bir alisma sürecini ayirirsin.
Öyle mi bilmiyordum. Gerci saat 9da yatsa o satte dipçik gibi kalkar.

Öyle mi bilmiyordum. Gerci saat 9da yatsa o satte dipçik gibi kalkar.

Evet kizim saat aksam 7de yatar mesela, istisna olarak saat 8de. O saatlerde zaten uyku hormonu salgilaniyor. Cocuklarin büyümesi ve dünyayi daha iyi algilamasi icin erken yatmalari ve cok uyumalari öneriliyor.

Çocuğunuz küçük olduğu için mutlu olduğu ve saatleri az olan yer diyorum. Daha kapsamlı bir kreşe 1 yilin 6 ayi mutsuz ve isteksiz gitti kızım.Bu seneyse baska bir okulda cok mutlu.Cebimize kalan 760tl de cabası :)

Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar. Ben şuna kesinlikle eski kreşten yanayım. Eşim istersen bir deneyelim kolej anasınıfını dedi. Bu hafta gerçekten alışamazsa göndermeyiz dedi.bugün servisi beklicez. Bırakmazsa ağlarsa direkt eskisine geri götürcem. Eğer sorun çıkarmaz servise binerse de yeni öğretmenine anlatılan durumu. Alışması için ilgilenmeleri konusunda

Yenisi bence. Çocuğunuzun ilk günden alışamaması gayet doğal değil mi? Diğer okulda 3 haftalık bir geçmişi var, tam alışıyormuş, düzeni değişmiş. Bu onu rahatsız etmiştir ama aslında oraya bağlanacak kadar da uzun zaman geçirmemiş. Yenisinin olumsuz yanları servis ve saatlerin uzun olması bence. Bunlar size çok da olumsuz gelmiyorsa, bir deneyin. Olmadı eskiye dönersiniz ama bence muhtemelen alışacak.

Kolej kıvamında eğitim için aşırı küçük. Hiç gerek yok yapmayım. İlk okulda verirsiniz

Ben kolejin anaokuluna beş yaşında verip ilkokula da orada başlattım,4 yaşında eve yakın bi yere gitmişti yarım gün. Eskisine devam etmesini tavsiye ederim.

Arkadaşlar hatayı baştan yaptık. Ya hep kreş diyecektik; ya da ilk olarak kolej anasınıfı.
Bugün ikimiz de ağlayarak ayrıldık. Öğretmeni resim attı, şimdi iyiymiş. Ama Böyle evde ağlamalara devam ederse kimseyi dinlemeyip kreşine geri vermeyi düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler tekrar. Gelişmeleri yazacagım

Arkadaşlar 4 yaşındaki oğlum kreşe başlamıştı üç hafta oluyor. Sonra bize başka bir kolejin anasınıfını ısrarla önerdi yakın çevremiz. Bugün denedik; ama oğlum kenetlendi bana, ağladı. Ben eski okulumu istiyorum diye uyuyana kadar ağladı. Siz olsanız ne yapardınız bu durumda??
Kreş: 10-12 kişilik mevcut şuan
Öğlen yemeği iki çeşit yemek.
Tek öğretmen bir sınıf ablası
Eve yürüme mesafesi.
İşe giderken bırakıp dönüşte alma kolaylığı (9-15:00 arası)
Kolej anasınıfı: 20 kişilik mevcut
Öğlen 4 çeşit yemek
İki öğretmen (biri İngilizce dil koçu) bir sınıf ablası
Okula uzak olduğu için
Servisle gidip gelme (08-17:00)
Daha programlı bir eğitim sistemi
Ücret olarak kolej 250 tl daha fazla( kıyaslama için yazıyorum, ama bizim için sorun değil..)
En önemlisi oğlumun kreşe koşa bir sürede de olsa duygusal bağlanmış olması ama tabi saatler vs de uygun..
Siz olsanız hangisine karar verirdiniz??

Ben çocuğumun tercihleri ve duygularına da önem veririm ve kreş derdim

Ben kreş diyorum. Nerede mutluysa orada olsun. Benim de kızım var yaklaşık 2,5 yaşında. Daha şimdiden devlet memuru gibi 8-5 gitsin istemiyorum, bir de ingilizce öğrensin şunu öğrensin bunu öğrensin diye kasmayı düşünmüyorum

bu sene eskisi diğer sene yenisi
sonuçta çocuk şimdiden okuldan nefret etmesin

ama yenisinde ingilizce koçu olması çok iyi aslında çünkü herşeyi bu yaşlarda çok çabuk alıyorlar
ama çocuk sevmemiş

Tabii ki birinci secenek.
Sanki 4 çeşit yemek çıkacak da ne olacak, çocuk için önemli değil ki. Alması gereken besini evde alıyor zaten
En önemlisi öğretmenin iyi olması, sevecen olması.
Ayrıca en yakın okul eve yakın okuldur demişler . İlk seçenekte çocuğa daha çok boş vakit kalacak. İkinci seçenekte erkenden okuldan bikacak...
Eğitim kalitesi dediğiniz şey de yani alt tarafı anaokul. 250 TL pahalli olan da harikalar yaratmaz. Eğer çocuğum sünger gibi,ne versen çekiyor m bu zamanları güzel değerlendirsin derseniz o paraya bir yabancı abla abi bulun,haftada birkaç saat sizin çocuga ders versin.
Facebook'ta yabancıların takıldığı help turkey sayfasını falan bulun, ya da sizin şehirdeki yabancı öğrencilerin olduğu oluşumları bulun. 250tl bir öğrenci için az bir para değil. Hem eminim ki katkısı İngilizce koçu denen havalı hocadan daha çok olur

Kolejde ingizlice öğretmeni ve sinif ablası yazmışsiniz, anaokul öğretmeni nerde?

Bence eskisi, çocuk istemiyorsa eş dost önerisiyle değiştirmeyin okulunu. Zaten kıyaslamanıza bakılırsa hiçbir artısı yok kolejin. Sınıf mevcudu fazla, evinize uzak ve açıkçası aynı anda 2 öğretmenin yönettiği sınıflarda daha fazla program karmaşası ve perde arkasında daha fazla drama oluyor.

eskisi tabiki de. 4 yaş ya servis zırı vırı yok serviste unuttu olayları yerine.

Back
X