- 26 Mayıs 2018
- 8.202
- 38.779
- 548
- 51
Uzun yıllardır özel okul öncesi eğitim kurumlarında çalışan erken çocukluk uzmanıyım.Arkadaşlar hatayı baştan yaptık. Ya hep kreş diyecektik; ya da ilk olarak kolej anasınıfı.
Bugün ikimiz de ağlayarak ayrıldık. Öğretmeni resim attı, şimdi iyiymiş. Ama Böyle evde ağlamalara devam ederse kimseyi dinlemeyip kreşine geri vermeyi düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler tekrar. Gelişmeleri yazacagım
İki kurumun özelliklerini ayrı ayrı yazmışsınız ama onları hiç dikkate bile almadım.
4 yaş çocuğu için okul öncesi eğitimde beklentimiz akademik başarıdan ziyade sosyal-duygusal gelişimdir.
Bu yaş grubundaki çocuklar ilk anaokulu deneyimi olması nedeniyle öğretmenlerine bağlanırlar.
Çevreniz çok tavsiye etti diye kreşe-öğretmenine alışmış ve severek devam eden çocuğunuzu niye huzursuz ettiğinizi anlayamadım.
Çoçuğunuzu bir koleje, bir kreşe, deneme seanslarına götürerek sadece duygusal anlamda yıpratırsınız.
Çoçuğun alıştığı ve istekli devam ettiği kurumda çocuğa olumsuz ve hatalı bir davranış yoksa (fiziksel şiddet zaten kabul edilemez) sene içinde değişiklik yapılmaması taraftarıyım.
Bu tip kararlar çocuklar okula başlamadan verilmeli ve çok ciddi bir sebep yoksa karar değiştirilmemeli.