• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil cevap

Eşinizin talebi hiç de garip gelmedi bana. Yani daha iyi yaşamak,para biriktirmek,yatırım yapmak şansınız varken neden bunu değerlendirmeyesiniz ki. Eşiniz için değil kendiniz ve çocuğunuz için bunu istemelisiniz bence.

ya arkadasım adama parasız slm bıle vermıyorlar farkındayım cocugumun gelecegı ılla ozel okullarda ozel hocalar tutuncamı ıyı bı gekecek saglamıs olucam bılemıyorum..calısmayı bende cok sevıyorum bagımsız olmak cok guzel ama kızım kreslerde babannesınde bambaska ınsanların kulturuyle buyuycek..

ya arkadasım adama parasız slm bıle vermıyorlar farkındayım cocugumun gelecegı ılla ozel okullarda ozel hocalar tutuncamı ıyı bı gekecek saglamıs olucam bılemıyorum..calısmayı bende cok sevıyorum bagımsız olmak cok guzel ama kızım kreslerde babannesınde bambaska ınsanların kulturuyle buyuycek..

ya arkadaşım diye başlamışsın bana cevap verdiğini düşünerek yazıyorum.
Fikir istediğin için yazdım öncelikle bu benim fikrim,ben olsam çalışırdım. Ben sabancının veliahtı dahi olsam çocuğumu özel okula göndermem mantığında bir insan olarak geleceğin bu şekilde sağlanmayacağını düşünüyorum. Ama evde,komşusunda lak lak yaparak,daha çok parası olmasını isteyen eşinden harçlık almak zorunda olan bir anne de çocuğa ne kadar verimli olur muallak. Bu arada bende bir ev hanımıyım. Ama kısmetse doğumdan sonra çalışmaya başlayacağım. Benimki maddi mecburiyetlerden. Araba modeli yükseltmek değil ama araba almak gibi hedeflerimiz var. Karar senin,hayat senin. Ama mesleğini köreltme,arayı açma. Allah korusun ilerde çalışmaya gerçekten ihtiyacın olabilir.

Sevgiler...buyrunnnnnnnnn

Cocugun cok kücük sana ihtiyaci var
senin simdi verecegin egitimle yarinlarini
yönlendireceksin...

Calismak zorundaysan birsey diyemem
ama eger bir zorunlulugun yoksa sadece
biraz daha iyi yasama adina
cocugindan ayri kalma...

Esinin seni zorlamasinin nedenleri ne olabilir
tam yazmamissin ama hicbir erkek karisini
zorlayamaz hemde kücük cocugu varsa...

Kim ne diyorsa desin calismak istemiyorsan
calisma ama istiyorsanda bir yol bul cocugun
etkilenmesin...

Kres babaanne degisik kültürler bunlarin farkindasin
tercih senin tabiiki...

çocuğun daha büyük olsaydı yada geçim sıkıntın olsaydı çalış derdim ama maddi sıkıntınız yokmuş bebeğinde çok küçük bence şu durumda çalışmaman daha mantıklı
ben olsam böyle yapardım.çalışmak istiyorsam çocuğumu büyütüp öyle çalışırdım

bencede randevulu calısın tanıdık bi yerde mi calısıyosunuz
yada kapatma saatini biraz erkene alın olabiliyosa eve gidince dinlenip sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz

bana kalırsa çalışma..bebeğin ilgi ye ihtiyacı olan bi dönemde..maddi durumunuzda iyiyse problem yok demektir

belli prensipler doğrultusunda ,kurallar koyup kendini çok da fazla yormadan çalışabilirirsin canım

Benim kuzenimde kuafördü... Evlenince eşi istememişti çalışmasını... Sonra kendi isteyince bebeğide yoktu tabi eve randevulu çağırdı boyadır vs dir evde yapılabilecek her şeyi yaptı....
Böyle bir yöntem yapabilirsiniz bana göre...

bence calismalisiniz...
cok erken saatlerde acip aksam gec saatlerde kapatmak zorunda degilsiniz.
belli saatler koyun kendinize, yaniniza da 1-2 calisan alin dukkani onlar acsin siz sabah ise gec gidin...
mesela boya, rofle yaptirmak isteyenler randevu alsin siz de kendinizi ona gore ayarlarsiniz...

bence calisin yaa calisinca hem kendi kendinize olan sayginizi kaybetmezsiniz hem de cevrenizden de saygi gorursunuz.
bir seyler uretmek imkani varken bos bos durmak, amacsiz olmak sikici olsa gerek

Çalışmıyorsun diye laf çarpıtıyorlar öyle mi, isteksiz çalışacaksan zaten başarılı olamazsın ki hemde kuaförlük mesleğin de,hiç bir bayanssulusmilepazar gününü geçiremeyeceksin ailenle,saati olmayan bir meslek iyi düşün derim

Merhaba.. Benim tavsiyem belki daha az maaşlı ama çalışma saatleri daha az olan bir yerde çalışmanız. Bu şekilde sorununuzu çözebilirsiniz. Bence de çalışmak çok güzel bişey bir bayan için ama tabi şartları uygun olunca.

Back
X