Hanımlar yardımınıza ıhtıyacım var lutfen

kabakiz

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
915
141
323
Amasya
öncelıkle benı kınamayın ne olur artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve gerçekten artık yardımınıza ıhtıyacam var
Malumunuz ben öncelerı ıcın çocuk mucadelısı vermıs bırı olarak ve evlılıgımın 14.senesı bı bebegım oldu şükürler olsun. Sımdı bebegım 2 buçuk yaşına gırmek üzere
Esımın kız kardesı ıle alt lı üstlü oturmaktayım ve onun çocukları bırı 8 yasında dıgerı 4 yasında ve çocuklar bıze geldıklerınde evlerıne ınerken kızım peşlerinden ağlıyor bende gıdıcem dıye ve onlar ıstemıyolar sen gelemezsin bıde dıye yanı çocuğumu dışlamaktalar ve ben bu konuyu anneleri ıle konuştum kızlar istemıyolar sıze gelmelerını dedım ve oda bana çocukların degısık huylara gırdıklerını soyledı gecıstırdı
Bu durum 2 Ay devam ettı ve yıne devam etmekte daha demın yıne dört yasındakı geldı beraber güzel oynadılar ve yenge ben eve gıdecegım dedı benım kız malum ağladı ve guzellıkle bende gelebılırmıyım abla dedı hayır sen gelme dıye ağladı ve ananesi kapıyı açtığında ben onun gelmesını ıstemıyorum dedı. Ve mudahele etmedıler
Zaten eğer güzel bı dılle kendı çocuklarına anlatsa Belkı bunlar olmaz. Ama ben çocuğum olmadan önce onunkılerını alır gezdırır hedıyler alırdım ve kendı yegenını demekkı oda ıstemıyorkı Ozaman bu zaman hıc konuşmamışlar çocukları ılekı aynı seyı yapmaktalar
Sımdı bana çocuk onlar dıyceksınız tabıkı çocuk bu yüzden sızden goruslerınızı ve fıkırlerınızı yazmanızı ısıtıyorum
Bende sonuç ıtıbarı ıle bu duruma üzülür hale geldım daha 2 yasında dıslanma duygusunu tattı kuzum ben napa bılırım dışlamak ve dışlanmak güzel degıl
Ben konuştum büyük kızıyla neden sen gelıp burda güzelce oynuyorsun assagı gelınce onu ıstemıyorsunuz dıye sorduğumda çünkü onu ıstemıyorum ve kardesımde ıstemıyor dedı ve bende sana desem buraya gelme bende ıstemıyorum desem üzülürsün degılmı dedım ve o daha küçük ona bunu yapmayın dedım ve oda ağlayarak assagı ındı ve annesı ıle arasında ne gıbı dıyalog gectı bılmıyorum ve tam 10 gün gelmedı bızde. Bende gonul koydum ve kırgınlığımı bı nebze olsana bellı ettım
Büyük kızı ıle konuştuğumda çok farklı seylerde soyledı ama yınde çocuk dedım ve ınanmadım
Zaten annesınınde ıstemedıgını neden pesıne getırdıgını falan dedı büyük kızı belkı bı ıhtımal dedım geçtım
Çocuğuma bu durumu nasıl hafızasına yer etmeden nasıl yapılırım onlar her gelısınde peslerıne ağlamaması nı ve hayır sen bızım evımze (asla) gelemezsıın kelımesını dışlanmış bır ıfade almadan Napabılırım.
Yada kızlarla ne gıbı bı konuşma yapabılırm kı bu durumdan vaz gecsınler

öncelıkle benı kınamayın ne olur artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve gerçekten artık yardımınıza ıhtıyacam var
Malumunuz ben öncelerı ıcın çocuk mucadelısı vermıs bırı olarak ve evlılıgımın 14.senesı bı bebegım oldu şükürler olsun. Sımdı bebegım 2 buçuk yaşına gırmek üzere
Esımın kız kardesı ıle alt lı üstlü oturmaktayım ve onun çocukları bırı 8 yasında dıgerı 4 yasında ve çocuklar bıze geldıklerınde evlerıne ınerken kızım peşlerinden ağlıyor bende gıdıcem dıye ve onlar ıstemıyolar sen gelemezsin bıde dıye yanı çocuğumu dışlamaktalar ve ben bu konuyu anneleri ıle konuştum kızlar istemıyolar sıze gelmelerını dedım ve oda bana çocukların degısık huylara gırdıklerını soyledı gecıstırdı
Bu durum 2 Ay devam ettı ve yıne devam etmekte daha demın yıne dört yasındakı geldı beraber güzel oynadılar ve yenge ben eve gıdecegım dedı benım kız malum ağladı ve guzellıkle bende gelebılırmıyım abla dedı hayır sen gelme dıye ağladı ve ananesi kapıyı açtığında ben onun gelmesını ıstemıyorum dedı. Ve mudahele etmedıler
Zaten eğer güzel bı dılle kendı çocuklarına anlatsa Belkı bunlar olmaz. Ama ben çocuğum olmadan önce onunkılerını alır gezdırır hedıyler alırdım ve kendı yegenını demekkı oda ıstemıyorkı Ozaman bu zaman hıc konuşmamışlar çocukları ılekı aynı seyı yapmaktalar
Sımdı bana çocuk onlar dıyceksınız tabıkı çocuk bu yüzden sızden goruslerınızı ve fıkırlerınızı yazmanızı ısıtıyorum
Bende sonuç ıtıbarı ıle bu duruma üzülür hale geldım daha 2 yasında dıslanma duygusunu tattı kuzum ben napa bılırım dışlamak ve dışlanmak güzel degıl
Ben konuştum büyük kızıyla neden sen gelıp burda güzelce oynuyorsun assagı gelınce onu ıstemıyorsunuz dıye sorduğumda çünkü onu ıstemıyorum ve kardesımde ıstemıyor dedı ve bende sana desem buraya gelme bende ıstemıyorum desem üzülürsün degılmı dedım ve o daha küçük ona bunu yapmayın dedım ve oda ağlayarak assagı ındı ve annesı ıle arasında ne gıbı dıyalog gectı bılmıyorum ve tam 10 gün gelmedı bızde. Bende gonul koydum ve kırgınlığımı bı nebze olsana bellı ettım
Büyük kızı ıle konuştuğumda çok farklı seylerde soyledı ama yınde çocuk dedım ve ınanmadım
Zaten annesınınde ıstemedıgını neden pesıne getırdıgını falan dedı büyük kızı belkı bı ıhtımal dedım geçtım
Çocuğuma bu durumu nasıl hafızasına yer etmeden nasıl yapılırım onlar her gelısınde peslerıne ağlamaması nı ve hayır sen bızım evımze (asla) gelemezsıın kelımesını dışlanmış bır ıfade almadan Napabılırım.
Yada kızlarla ne gıbı bı konuşma yapabılırm kı bu durumdan vaz gecsınler
Bence çocukların annesi istemiyor ama neden istemiyor anlamadım. Çocukları dışarda oynatın bence parka gidin yada açmayın kapıyı .. Evet hepsi çocuk ama seninkide çocuk .bozma psikolojisini bebeğinin çıkın gezin başka arkadaşlar bulun çocugunuza

Ben de bir dönem 6 yıl görümcemin alt katında oturdum. Onun oğlu benimkinden 1 yaş büyüktü. Sürekli beraber oynamak isterlerdi. Ben çalışıyordum ve ileri alzheimer anneme bakıyordum. Hafta sonlarını sakin geçirmek, oğlumla başbaşa oynamak ve evimi düzenleyip o şekilde kalmasını istiyordum. Görümcemin oğlu da sürekli bize gelirdi. Eline yiyecek bir şeyler verip geri yollardım. Sonra derdim. İşim var derdim. O da muhtemelen senin gibi düşünmüştür. Kendi çocuklarının dağınıklığı ve gürültüsü yetiyordur belki de. Sen misafir et onları bol bol diyebilirim. Bir de senin çocuğunun gelen gidene ağlaması normal bir davranış. Üzülmekten öte engellenme karşısında ağlar o yaş grubu. Yaşları gereği sürekli veya uzun uzun oynamak istemeyebilirler. Ben olsam merdiven vs cocugumu zaten göndermem. Çocuğa çocuk emanet etmekten korkarım. Dedigim gibi ara ara sen çağır onları. Çocuğun küçük görünce de olsa gönderme başkasının evine.

Canım bol bol mısafır etmeme gerek yokkı zaten genelde bendeler ben hıc gocunmuyorum gelmelerınden. Fakat tamam çalışıyor olabılır kafasını dınlemek ısteyebılır Isten sonra ev ısı,yemek ,ders çalıştırma sı derken 3. Bı çocuk sesı ağır gelebılır ama çocuklarına tembıh etmesı madem oynamak ıstemıyorsanız pesınıze getırmeyın demesı zaten her ıkı taraf ıcın farklı bı boyut oluşturdu. Ben tüp bebek tedavısı görürken negatıvle sonuçlanırdı ve ben evde ıstedıgım gıbı ağlamak ısterdım fakat Ozaman ılk yegenımı yollardı yukarı daha Ozaman 4 yasları yAda 5 falandı çocuğun pıskolojısı farklı bı etken olmaması ıcın ıcıme akıtırdım göz yaslarımı affedersiniz ya wc de yAda banyoda sessiz çığlıklarımı yasardım ıcerde
Ama hanım efendı hıc bı tedavımde hıc bı kötü sonuçlarda çıkmazdı yukarı. Ve yegenlerım bızım arabaya oturmayı ısterlerdı koltuksuz oturmaları yasak olmasına rağmen kendı arabalarından koltukları alıp bızım arabaya baglar uğraşır takar oturturduk yeterkı çocukların gönlü kırılmasın. Be daha yenı ard arda aynı yere dugune gıttık ve kzım hala sızın arabaya gelebılrmıyım dedı halası hayır halam koltuğun yok dedı ve yol boyu ağladı garıbım artık arabalarına bıle almıyorlar fakat ertesı güne Mevlüt vardı camıde büyük yengenım sızın arabaya oturtabilirmıyım sordu ve ben görümcem gıbı dıyemedım koltuğun yok dıye koltuğunu al gel dedım. Bukadarınıda görmüyorlar. Hersıyı hep bana Rabbena demeıyceksın ama gen onada olmayınca senı kötü bılıyolar. Bu konuyu konuştum ben kötü bısey demedım ve yapmadım dedım senın çocukların arasına gırmen dedı görümcemde kızına guzellıkle konuşup uyarlaması gerekırken yengen ıstemıyosa sende gıtme demiş kı ben çocuğum yokken hıc fesatlık yapmayıp onun çocuklarını kendı çocuğuymuş gıbı değer verdım oda bu konuyu bılmesı halınde berbat bı yol gostermıs
Sımdı ben napsam artık herkes kendı yolunamı desem mesafe bıraksam bumu güzel olan acaba bunumu ıstıyor onlar yaptı bakın bızde suç yok elın kızı gıbı mı göstermek ıstıyor anapıcamı bılemıyorum artık

Ayıp ettiği noktalar var. Çocuk konusunda maalesef herkes aynı hassasiyeti göstermiyor. Sen ince dusuncelisin o ise düz bir insan. Çocukların sana gelmesine kibarca sınır koy. Araya da mesafe.

Back
X