Acil cevaplarınızı bekliyorummm

tamambakalm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
83
0
36
Kütahya
Merhaba öncelikle.. Biz yarın tatile gidicez Allah nasip ederse benim ve ablamın adeti de şu günlerde oldu olucak mecburen geciktirici kullanmamız gerekiyo ama bununla ilgili bir takım sorularım olcak nolur yardım edin kafam çok karıştı..:26:

öncelikle eczaneciye sorduk tanıdıkrı aile hekimine gidin danışın dedi gittim ilaç yazabilirim ama kullanma derim filan dedi ömür boyu hormon bozukluğu çekersin dedi bu doğrumu yoksa abartıyomu ?

ilacın adı farlutal umarım yazmam sorun olmaz .s kullanan kimse varsa sonrasında ne gibi olumsuz etkileri oldu ?

birde ablam 19 yaşında diane 35 diye bır hap var onu kullanıyo düzensizlikten dolayı geçen sene bende kullanmıştım onu kullandığı için kesin olarak günü gününe gelicek adeti geciktirici kullanması çok mu sorun olur veya ne gibi bir sorun oluşur ??

birde kaç gün ve ne şekilde kullanmak gerekiyo geciktiriciyi? birde adet geldi diyelim o gün alınması sorun olurmu veya yine aynı etkiyi yaratıp keser mi ?

Lütfen yardım edin ailemle tatile gitme şansını 5 sene sonra yakalamışken kaçırmak istemiyorum.. :5: Cevaplarınızı bekliyorum

doğum kontrol hapına ara vermeden kullanabilir aslında geciktirici kullanmaktansa. Eğer evli değilse tatil bittiğinde hapı keser. Ben düğünümde hastalanıcaktım ondan kullanmıştım ama evli olduğum için kutunun bitmesini bekledim kasıklarımda çok ağrı yaptı. Ama evli değilse sıkıntı yok.

yok evli değil ama onun hapı bitti zaten ve sanırım bittikten iki üç gün sonra adet geliyomuş o da hem o hap hemde üzerine geciktirici nasıl olur diye düşünüyodu..

doğum kontrol hapına ara vermeden kullanabilir aslında geciktirici kullanmaktansa. Eğer evli değilse tatil bittiğinde hapı keser. Ben düğünümde hastalanıcaktım ondan kullanmıştım ama evli olduğum için kutunun bitmesini bekledim kasıklarımda çok ağrı yaptı. Ama evli değilse sıkıntı yok.

Merhaba öncelikle.. Biz yarın tatile gidicez Allah nasip ederse benim ve ablamın adeti de şu günlerde oldu olucak mecburen geciktirici kullanmamız gerekiyo ama bununla ilgili bir takım sorularım olcak nolur yardım edin kafam çok karıştı..:26:

öncelikle eczaneciye sorduk tanıdıkrı aile hekimine gidin danışın dedi gittim ilaç yazabilirim ama kullanma derim filan dedi ömür boyu hormon bozukluğu çekersin dedi bu doğrumu yoksa abartıyomu ?

ilacın adı farlutal umarım yazmam sorun olmaz .s kullanan kimse varsa sonrasında ne gibi olumsuz etkileri oldu ?

birde ablam 19 yaşında diane 35 diye bır hap var onu kullanıyo düzensizlikten dolayı geçen sene bende kullanmıştım onu kullandığı için kesin olarak günü gününe gelicek adeti geciktirici kullanması çok mu sorun olur veya ne gibi bir sorun oluşur ??

birde kaç gün ve ne şekilde kullanmak gerekiyo geciktiriciyi? birde adet geldi diyelim o gün alınması sorun olurmu veya yine aynı etkiyi yaratıp keser mi ?

Lütfen yardım edin ailemle tatile gitme şansını 5 sene sonra yakalamışken kaçırmak istemiyorum.. :5: Cevaplarınızı bekliyorum

doktorda söylemiş zaten bencede gecıktırıcı kullanma zaten adet düzensizliği varmış daha fazla duzensızlestırmeyın derm

benim bir arkadaşım kullanmıştı tatile giderken geciktiriciyi. Sonraki ay geç geldi adeti 20 gün falan gecikti. ama herkeste aynı etkiyi yapmaz. hem doğum kontrol hapı kullanıyorsa gününde gelir belki de. Doktora sormakta fayda var.

evet benim için çok sorun olmucak belki ama onun o hapta işin içine girdiği için epey sıkıntılı.. arkadaşınız ne kadar kullanmıştı ?

benim bir arkadaşım kullanmıştı tatile giderken geciktiriciyi. Sonraki ay geç geldi adeti 20 gün falan gecikti. ama herkeste aynı etkiyi yapmaz. hem doğum kontrol hapı kullanıyorsa gününde gelir belki de. Doktora sormakta fayda var.

Güzel bir ağrı kesici kullansan da geçer..Şimdi isim vermem yanlış olur ama ağrı kesici bile gününü kısaltıyor azaltıyordu hemen

ömür boyu hormon bozuklugu ne alaka!! hiçbir hekimin bunu söylediğine inanmıyorum, bence siz yanlıs anlamıssınız.. kesmeden kullan,adet olmak istediğinde kes bu kadar

valla çokta net duydum.. ama sağlık ocağında tek kalmış akşama kadar hastalarla ilgilenmekten yanlış bilgi vermiş olabilir. içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim :16:

ömür boyu hormon bozuklugu ne alaka!! hiçbir hekimin bunu söylediğine inanmıyorum, bence siz yanlıs anlamıssınız.. kesmeden kullan,adet olmak istediğinde kes bu kadar

valla çokta net duydum.. ama sağlık ocağında tek kalmış akşama kadar hastalarla ilgilenmekten yanlış bilgi vermiş olabilir. içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim :16:

bir insanda adet bozuklugu yada hormon bozuklugu var demek için 1 er haftalık erkenler yada gecikmeler ve birkacadet dönemini kapsamalıdır.. hemen birgün,yada birsefer bozuldu diye endişelenmeyin.. bukadar kolay degil..iyi bir ilaç secerse doktorunuz sorun yok.. anck biliyosunuz diye kabul ediyorum onceden kabaca kanpıhtılasma sorunu,hastalıgınız olmamalıdır, 35 yasın uzerinde sigara içen yada 35 yasın altında 1 paketin üstünde sigara içen,baska hastalıgın olmadıgını....... vs vs vs kabul ediyorum. iyi tatiller

Zaten doğum kontrol hapı kullanıyormuş, 7 günlük arayı vermeden bir sonraki kutudan kullanmaya devam ederse hem adeti gelmez hem de ekstra ilaç kullanmanıza gerek kalmaz.

kullansan bile her an tetikte oluyorsun çünkü her an o ağrıyı hissediyorsun kasıklarında kesin oluyor dedim her defasında tabi bu benim ve birkaç arkadaşımın tecrübesidir ayrıca en az 3-4 gün önce kullanmaya başlıyorsun diye biliyorum

tampon kullan bence bırak adet ol geciktirici falanlada uğraşma hormon bozukluğu çok sakat bi durum çünkü alırsın tamponunu denize weya hawuza girecekken takarsın olur biter..kesinlikle we kesinlikle dışarıya kan gelmiyo tecrübeyle sabittir merak etme =) :34:

Ben 18 yaşındayım 2 kere kullandım adet geciktirici ama adet düzeninimi falan bozmadı hiçbir yan etkisi olmadı.
İlacı bıraktıktan 2 gün sonrada adet oldum.
Primolut kullandım ben.

ben daha bugun kullandım Primolut aldım

2.kullanışım ilk kullandığımda bi sonra ki adetimi geciktirdi

aklıma gelmedi tabi hamileyim diye ödüm koptu :1:

her bünyeye farklı etkiler gösterebilir

ama yerinde olsam tatilimi öyle kenarda bakarak geçirmezdim

iyi tatiller :21:

Back
X