Evet lens ilk takışta batar, rahatsız eder, bir alışma süresi var. Doğru. Ama seninki abartılı geldi bana. Yanlış yaptığın bir şey olabilir. Lensi solüsyonundan başka hiç bir şeyle temas ettirme. Ellerin yıkanmalı. Ben temizlenmiş parmaklarımı solüsyona batırıp nemlendiriyordum. Lensi sakın kurutma. Belki de uğraşırken lensi kuruttun ve fazla fazla battı. Lensi fazla parmaklamak iyi değil. Hem toz bulaşıyor, hem elin izi oluyor, lens kuruyor filan.
Ben lensi şu şekilde takardım. Öncelikle ellerimi yıkardım. Sonra parmağımı lensimin solusyonuna batırıp ıslatırdım. İki parmağımla lensi alıp işaret parmağımın ortasına yerleştirirdim. Tabii uçları kalkık, göze konmaya hazır olacak. Sonra işaret parmağımla gözümün ortasına oturturdum gözlerimi iyice açarak. Orta parmağımla da aşağıdan gözümü açık sabitlerdim. Batma çok az olurdu ve lens de zaten göz bebeğinin üstünde olduğu için tam yerine kolay otururdu. Tavsiye ederim bu yöntemi. Daha farklı yöntemle takanı da gördüm ama bana daha eziyetli geldi onlar.
Çıkarırken de yine solusyonla baş ve işaret parmağımı ıslatıp göz bebeğimin üzerinden tutup alırdım. Kimi lensi kaydırarak farklı şekilde alıyor. Zahmetli öylesi de. Sana dediklerim tek haraeketle takıp çıkarılan yöntemler, kısa ve basit. Özellikle takarken lensi çok bekletmemelisin parmaklarında, kuruyor çünkü.