Acil tektaş sorunsalı

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Kibar bi dille anlatmanızı tavsiye ederim. Diger türlüsü sacma olur

Vlla nişanlımla hiç konuşmadık bu konuyu, sözden önce kayınvalidem aradı kızım bi şu kuyumcuya gelir misin ddi bende gittim kendim almak istemedim parmak ölçün falan olmaz diye nasıl bir yüzük istiyosan seç kendin yarın sözde takıcaz dedi bende bir tektaş aldım onlarda sözde getirip taktılar, bence nişanlınızın olmasa bile ailesinin haberi vardır böyle bir adetten siz yinede istediğinizi söyleyin.
En mantıklı cevap.

Ben 36 yaşındayım küçüklüğümden beri hangi kuzenim evlense kiz istesek tek taşla gidildi ,kız versek tektaş la geldiler...yani 2000li yıllarda kendi aralarında sözleşmeler arttı orası ayrı.bu çok eski bir adet de demeyelim uygulama bizim oralards

Nebileyim benim gorumcelerin vs hicbirinde tektaş gormedim en kucugu benden 9 yas buyuk, hepsinin eşlerinin durumlari da iyi. Yeni evlenmiş olup tektasi olmayanlar da var esimin tarafinda ve benim tarafimda.
Oyle herkeste yaygin olan bir durum degildi bu yillara kadar, şu son yillarda kafam kadar sahte taşli tektas yuzukleri marketlerde butun kasiyerlerin parmaginda goruyorum.

Benim de tektasim var ama adetten aldirmadim, esim kendisi evlenme teklif ederken takti. Boyle biseyi bizim ailede tektas adeti var almalisin diyemezdim heralde ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizde de nişan alışverişi yaparken yüzük olarak ne istiyorsun diye sordular tektaşla alyans dedim 🤷🏻‍♀️ayıbı yok bu işin

Ben adetten değil ama tektaş sevdiğim için istemiştim. Pırlanta istemedim orta yollu sıradan bi tektaş istedim bütün düğünü eşim tek başına yaptığı için. Isteyebilirsin bence.

Yani bir de evlenme teklif etmedim diye tektaş almadım diye bir şey olur mu? Şöyle düşünmesi lazım evlenme teklif edemedim ama tektaşı daha güzelinden takayım istedim.
bazen de isteklerimizi dile getirmek lazım bizzat söylemesekte alttan alttan ince ince işlemeli, ilk başta bende almadım evlenme teklifi ama tektaşım alındı, bir iki kez evlenme teklifi hakkında konuştuk oda istediğimi anlayıp evlenme teklifimi de etmişti hemde daha güzel bir tektaşla:KK200:

Tektaş adeti ne ya? Tektaş takmak Türk kulturune bile ait degil şunun surasinda 2000lerde moda oldu ne ara aldiniz tektaşı aile adeti yaptiniz. 😂😂😂😂

İstiyorsaniz söyleyin ama herseyi de ismarlama yaptirinca bir özelligi, samimiyeti kalmiyor para harcamak icin harcatiyorsunuz veya harciyorsunuz.
Bizde de beştaş pırlanta adeti var diyeyim akşam kocama :deli:
İyi bir bahaneymiş :halay:

Yani ben nişanlı olsam düğün falan istemeyebilirdim ancak tek taş şart evlilik teklifi etmedi diye tek taş almayacak değil. Bence çok düşüncesizlik etmiş nisanlınız. Hem diyelim siz tatli tatlı tek taş adetini anlattınız o da aldı istediğijiz tek taşı siz söylediniz diye almış olacak. E hani nerede kaldı bunun tadı? :KK43:

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Canım eğer söylersen belki adetlerinizolduğunu anlamayacaktır ama söylemeden sen alırsan da kırılır ise bence düzgünce ilk konuş direk sende alma tektaşı

Önemsemeyin böyle şeyleri kim ne konuşursa konuşsun tek taş yada sıradan bir söz yüzüğü ne fark eder siz mutlulugunuza bakın sevdiceginizle.

Nebileyim benim gorumcelerin vs hicbirinde tektaş gormedim en kucugu benden 9 yas buyuk, hepsinin eşlerinin durumlari da iyi. Yeni evlenmiş olup tektasi olmayanlar da var esimin tarafinda ve benim tarafimda.
Oyle herkeste yaygin olan bir durum degildi bu yillara kadar, şu son yillarda kafam kadar sahte taşli tektas yuzukleri marketlerde butun kasiyerlerin parmaginda goruyorum.

Benim de tektasim var ama adetten aldirmadim, esim kendisi evlenme teklif ederken takti. Boyle biseyi bizim ailede tektas adeti var almalisin diyemezdim heralde ben.
Sağolsun benimki de adetten almadı da işte söz yapılırken bizim oralarda oğlan tarafı baklava ve tektasla gelir

adetlerimizin batıdan arak olması kadar iç acıtıcı bişey var mı ya...
yakında en geleneksel adetimiz gender party olacak, bachelor party yapmayacaksa kız vermem denecek.
nerde bir ayakkabıyla 5 yıl geçiren ninelerimiz nerde kapitalizm neferi bizler...
kendimi de kastediyorum yanlış anlamayın.

Direk söyleme de kuyumcuya götür yüzük bakıp beğenelim diye orda tektaşı beğenip istediğini söylersin. Ama benim için farketmez ama ailem istiyor sakın deme...

Sizin memleket Yukarı California herhalde, tektaş adetiniz olduğuna göre... :KK51:
Erkek arkadaşınızın bunu zaten düşünmesi lazım. Sözde illa ki bir şey takılacak. Günümüzde en sık takılan şey de tektaş yüzük. Bunu düşünemeyeceğinden eminseniz açıkça söyleyin. Ona söyleyemeyecekseniz ne anlamı var ki hayat arkadaşı olmanın?

Back
X