Acil tektaş sorunsalı

Bu adetleri falan hiç bilmiyor. Onlarda iki aile yemek yiyip nişan yaparmış sonra evlenilirmiş. E bende bana tektaş al demeye utanıyorum
Eminim adetleri falan hiç bilmiyorlardır. İşlerine gelirse çok iyi bilirler. Söyle almazsa annenler kınasın daha iyi.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Söyleyin bizde böyle oluyor diye alsın o da. Erkek adetleri değil kız adetleri yapılır. Zaten erkek tarafları çoğu şeyin üstüne yatmayı sever; bizde adet değil, biz böyle bi adet bilmiyoruz diyerek. Size ne uygunsa onu söyleyin yapsınlar.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Uyar bizde adet bu seni zora sokarsa ben hallederim diyin

Eş adayınızdan kapı komşusu gibi bahsetmişsiniz. Ben eşime evlenmeden önce tektaşsız, evlenme teklifsiz hayatta evlenmem. Şimdiden düşünsen iyi edersin demiştim :KK74:
Hakkınız olanı istemekten çekinmeyin. Zaten eş kişisinin bunu düşünerek, içinizde kalmaması, için yapması lazım.

Hani söz olacak ya sözlenirken yüzük takılır yani bunun adetle bilmemekle alakası yok ki.

Şunu dahi konuşamadığınız insanla nasıl evleneceksiniz? Ki siz aynı evde yaşıyorsunuz, maddi birşey talep etmek vs.de değil bu yüzük yahu elbette erkek arkadaşınız alacak.

Her şeyi rahatça konuşup ortak karar alamayacağınızı düşündüğünüz biriyle evlenme yoluna girmeyi düşünmek bana çok garip geliyor kusura bakmayın.
Erkek arkadaşınıza bu durumu izah edebilir bir orta noktada buluşabilirsiniz.
Şayet bu kadar basit bir şeyi dahi aranızda konuşup halledemiyorsanız, yarın bir gün evlenince hiç geçinemezsiniz.

Bir insan evleneceği insana bu kadar basit bir şeyi bile söyleyemiyorsa ve o da sormuyorsa çok büyük bir sorun var demektir.
Bu insanlar hiç mi görmemiş ? Dağ başında mı yaşıyor ?
Size telefon edip sormaları gerekiyordu. Biz nişanlanırken beni artıp sordu tek taştan başka ne alacağım diye ben istemesem bile o taktı.
Kimse kusura bakmasın yok para önemsiz , elalemi boş ver falan demesin.
Bunların hepsi bence önemli.

Bizde de sozde alyans takilir. Soyledim esime sözümde alyans istedim taktı, bende ona alyans aldim. tektasla evlenme teklifi etmişti onu nişan yaptik orada taktim. Düğün hediyesi olarakta beş taş almisti.. soyle canim isteklerini belirt sonra ilerde söyledin de almadık mi olur. Almazsa kendin alırsın.

Ben istemiştim valla .tektaş istiyorum sozde dedim.hatta beştaş da istemiştim düğün hediyesi.onu alamadı ama evlendikten sonra ilk dogumgunumde aldı sagolsun. Bir kere yapılıyor bazı şeyler isteyin

Bu adetleri falan hiç bilmiyor. Onlarda iki aile yemek yiyip nişan yaparmış sonra evlenilirmiş. E bende bana tektaş al demeye utanıyorum
Adet bilmiyor vs hiç kanmayin.ben de Antepli varlıkli bir aileye gelin geldim.iyi hoş aile.simdi kötülüklerini görmedim de söz nişan zamanı davranışları aklıma geldikce kendini değersiz hissediyorum.gorumcem değil ama eşimin kuzeni liderlik yaptı o aile adına anne baba hayatta değil.soz Nisan zamani yaklaştıkça aradı beni kadın.biz söz Nişanda bişe takmayiz düğünde takariz dedi.siz ne istiyorsunuz diye sordu.ben de siz bana böyle söyledikten sonra bişey istemem zaten dedim kibarca.neyse Nisan için eşimin alyansini ben aldım benim alyansimi o....tektasi da almaz diyordum almaz demeyeyim de beklemiyordum almış.iyi bişey almış kafam kadar büyük olanlardan değil ama yükte hafif pahada ağır:KK70::KK70:bunu da sonradan kafama kalktığında öğrendim.yani gidip kuyumcuya sormuslugum yok:KK70:bilezikmis kolyeymis vs hiçbir yok Nisan'da...neyse düğün oldu işte ne kadar beklentinin sıfıra indirdiysem düğünde idare eder birşeyler yapıldı.seneler geçti...eşimin bir kız yeğeni çok severim evlendi...kızı verdiler Nisan oldu falan..eşimin teyzesi diyor ki kızın annesine "Cemileee kıza Nisan'da ne taktılar" e hani sizde adet yoktu Nisan'da takılması bişey? Bizim evlilik surecinde.liderlik eden ablanın oğluna kız istediler kıza kafam kadar bir kolye taktılar sözde adı tanışma hediyesi.tektas vs.nisanda beş taş setler bilezikler havada ucustu.ama benim düğünde zaten sevgililerdi yani tanisikliklari benim aileye katılmadan eskiye dayanıyor.tanisma hediyesi de ne? Ben hiçbir şekilde eşimden başkasından bişey beklemiyordum.tabii ki kuzeni bana kendi gelinine yaptığı şeyleri yapmayacak.Eşime bir akıl vermemişler ama elibos kız istemeye gidilmez diye.esimin de alım gücü vardi.bizde adet böyle deyip çıktılar işin içinden.
Neyse şimdi bir şekilde geldi geçti o gunler.kotu de bir aile değil aslında.cok kaliteliler sahip çıkarlar ama işte böyle bir şeyde yaşadık mi yaşadık.o yüzden yarın bir gün içinize oturmasin bu sürecte yaşanan şeyler.
Uzun olmuş kusura bakmayin

Son düzenleme:
Valla bizde evlenmek amacıyla sürdürdük hatta o artık aileleri tanıştıralım diyordu bende dedim bu ne kendinden ve benden eminlik? Benim evlenip evlenmemek istediğimi bana sordun mu ki? Dedim:KK53:
O da hımm yoo:KK64: dedi
Sonra jetonu düştü yakın zamanda evlenme teklifi yaptı bende dedim he evlenecektim zaten:D
Yani söz günü belirlemeden önce düşünecektin tektaş olayını
Nişanlanıp evlenme teklifi almak gibi birşey olur söz günü tektaş taktırmak
Öncesinde olmalı

Adet olup olmadığını sevgiliniz bilmez ama
ailesi mutlaka az çok biliyordur, sadece masrafa girmemek işlerine geldiği için size bir şey dememişlerdir. Sevgilinize mutlaka söz nişan birarada olduğu için tek taş istediğinizi belirtin, aldırmazsanız ilerde pişman olma olasılığınız fazla. Bende evlilik teklifi almadım eşimden, uzun bir sevgililik dönemi sonrası evlendik. Eşim de başta tek taş almaya pek yanaşmadı ama ben adettendir diye değil seviyorum beğeniyorum, gerekirse az altın al ama o tektaşlardan istiyorum dedim ve aldırdım. Sözde tektaş taktı, nişanda alyansları takmıştık.İyi ki de aldırmışım o düğündeki altınları günlük hayatta kullanmasa da insan tek taşı ömür boyu hatıra olarak saklıyor. Altın bozdurulur yada satılır ama tek taş ve alyans bence önemli, anısı var bir kere.

Erkeklerin böyle şeyleri bilmediğine inanan var mı gerçekten ya?
Bilmem ne bohçasındaki iğne oyası masa örtüsü mü bu?
Her yerde bangır bangır tektaş reklamları var, evlenme teklifi videoları, filmler, diziler vs her yerde geçen bir konu.

Tektaş bana göre değil. Gelenekleri umursayan bir insan da değilim. Ama tektaş isteseydim söylerdim.
Evleneceğim adamla böyle şeyleri de konuşamayacaksam neden evleneyim ki?

Ayrıca annesine tektaş takılmayan kimse "bizde gelenek bu" demesin bence :KK51:

Adetlerinizi tabiki birbirinize rahatça soyleyebilmelisiniz. Adetlerinizi soyleyemediginiz biriyle nasıl ayni duracaksiniz
Tektaş adeti ne ama ya :KK70: yahu tektas moda olali ne kadar oldu zaten. Sizinkiler ne ara adet yapmış bunu :KK70:adet derseniz güler buna bence. Bir tektas lazim sozde tektaş takılır de yeter bence

Back
X