Acil tektaş sorunsalı

Haberinin olmamasi imkansiz. Bence de kendin alma. Sagdan soldan aileden duymamasi imkansiz. Sen yine de direkt soyle. Sozlenirken bir sey takmak lazim de. Bi zahmet kendi dusunsun artik. Sen cok vericisin, eski araba konundan hatirladim. Boyle yaparak hata edersin.

Erkeklerin böyle şeyleri bilmediğine inanan var mı gerçekten ya?
Bilmem ne bohçasındaki iğne oyası masa örtüsü mü bu?
Her yerde bangır bangır tektaş reklamları var, evlenme teklifi videoları, filmler, diziler vs her yerde geçen bir konu.

Tektaş bana göre değil. Gelenekleri umursayan bir insan da değilim. Ama tektaş isteseydim söylerdim.
Evleneceğim adamla böyle şeyleri de konuşamayacaksam neden evleneyim ki?

Ayrıca annesine tektaş takılmayan kimse "bizde gelenek bu" demesin bence :KK51:
Bende eski evliligimden ve eski nisanimdan kalma iki tane tek tas var 😂 esime dedim ki bana tektas alma safir bi yuzuk var zende cok begeniyorum onu al dedim , tamam dedi , onunla evlilik teklifi etti
Ama sonra 1.yildonumumuzde de tektas almisti cunku adamin icinde kalmis , tektassiz evlenilmez sen istedin diye o yuzugu aldim ama tektasinda olmasi lazim demisti , benden iyi biliyordu valla herseyi

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?

aha bi tane daha ben :) bi haftanız var en azından bi ihtimal :)

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.

Bunu konuşabilecek kadar yakın olmanız lazım sanki. Benzer durumu birebir konuşarak çözmüştük eşimle.

Tek taş adeti nedir ya? Bizde mesela eskiden yün yorgan yatak içi isterlermiş kız tarafı, bu adet olabilir mesela, yüz yıllardan beri gelen bir geleneğe adet denir. Tek taş adet falan değildir, sizin anneniz anneanneniz de tektaşla mı evlenmiş? Benim çok hevesim vardı pırlanta yüzüğe, ben altınlarım alınırken söyledim eşime, evlenirken alamadı eşim çünkü her şeyi yardımsız kendisi yaptı. Borçlarım bitsin söz alırım dedi, 1 sene sonra uygun fiyatlı bir pırlanta aldı, 5 sene sonra da hem 5 taş hem tek taş pırlanta birlikte olan bir yüzük aldı. Yani bu tek taşsız evlenmem, tek taş şart, nasıl bilmez diyenlere de şaşıyorum gerçekten. Tek taşsız mutlu olamıyorsanız bence o evliliği hiç yapmayın daha iyi.

Bu kadar naif düşünemeyin. Biz “amaaan yük olmasın” diye fedakarlık yapıyoruz ama inanın karşılığı olmuyor. Size kalmış istiyorsanız ve durumları uygunda söyleyin alsınlar.

Bende eski evliligimden ve eski nisanimdan kalma iki tane tek tas var 😂 esime dedim ki bana tektas alma safir bi yuzuk var zende cok begeniyorum onu al dedim , tamam dedi , onunla evlilik teklifi etti
Ama sonra 1.yildonumumuzde de tektas almisti cunku adamin icinde kalmis , tektassiz evlenilmez sen istedin diye o yuzugu aldim ama tektasinda olmasi lazim demisti , benden iyi biliyordu valla herseyi
“Bizim adetlerde ikinci yıldönümlerinde de beştaş alınır.” diye girerdim yerinizde olsam 😂 Maşallah ne kadar güzel düşünceli davranmış eşiniz takdir ettim🧿🧿🧿🧿

Adetiniz böyleyse o bilmiyor olabilir yapılması gerekenleri çok angaryalara girmeden soylemenizde sorun yok . Ekonomik durumu çok iyi değilse birlikte alabileceğinizi söyleyebilirsiniz belli bir kısmında sana destek olmak istiyorum dersiniz

Bence isteme faslndan bi sure once bu konuyu ona ac. Bizde tektas takilir istemede oyle cok pahali bisey istemyrm zaten de . konusmanin gidisatina gore almak istemyrss yada parasi yoksa almaz. Ama o tektasi smdi sen alirsan ilerde yasanacak bircok seyi de sekillendirmis olursun. Kendi aleyhinde...
Cok cok tektas takilmaz. Insanlar konusucaksa zaten konusur.
Benm tektasm gercek pirlantaydi. Tasi da dogal olrk biraz kucuktu. Yuzugumu goren km varsa sadce boyutuyla ilgilendi tasin pirlanta olmasiyladegil....
Anlatabilyorm dur umarm... Bu hayati biz kendimz icin yasiyoryz baskasi icin degil km ne konusursa konussn. Bu konusacak kisi annen olsa bile agzina lafi tikamayi bilmelismn. Yoksa hayatin ailenin dier fertlerine takilan ve yapilan ama sana takilmyan yapilmyan seyleri konusmakla geccek.
Haalma ihtimalide var tabi.. Kpnusmadan bilemezsn..

Bizde sözde tektaş takılması adeti var.

En fazla bi 15 yıllık geçmişi olan tektaş sizde adet miymiş :D Sizin dedeler nineler çok ileri görüşlüymüş "ilerde tektaş diye bir takı çıkarsa adettir istemeye gelince illa ki takılmalıdır" demişler galiba :D

Ben de yazıyorum "gelecekte plütonyumdan yapılma yüzük icat edilirse mutlaka adet olsun, ele güne karşı gururumuz olsun, yokluğu halinde her türlü çift etkinliği iptal edilsin"

Plütonyum yüzüksüz gelin mi olurmuş hayret birşey 🙄

Yedi yıllık evliyim beştaşım yok,onun beşi de pırlanta mı oluyor. Beşibiyerde takmışlardı yoksa onun yerine mi saydılar acaba 😂
Evet kuzum besi de pırlanta oluyor. Tabi sadece tektaş takanlar da oluyor istemeye gelirken,nisanda alyans bilezik vs. Ay güldürdün beni 🤣🤣🤣🤣

Evet kuzum besi de pırlanta oluyor. Tabi sadece tektaş takanlar da oluyor istemeye gelirken,nisanda alyans bilezik vs. Ay güldürdün beni 🤣🤣🤣🤣

Eşime beştaşlar güzelmiş dedim geçende ee aşkım ben tektaşına iki maaşımı verdim,beştaşını nasıl alayım dedi 😂Millet nasıl alıyor filan dedik sonra zaten sen benim kredi kartıyla alırsın beraber öderiz napiim ben öyle beştaşı,alma kalsın dedim, seni uyutup taksiye çıkayım o zaman ,o parayla alırım demişti 😂😂

Eşime beştaşlar güzelmiş dedim geçende ee aşkım ben tektaşına iki maaşımı verdim,beştaşını nasıl alayım dedi 😂Millet nasıl alıyor filan dedik sonra zaten sen benim kredi kartıyla alırsın beraber öderiz napiim ben öyle beştaşı,alma kalsın dedim, seni uyutup taksiye çıkayım o zaman ,o parayla alırım demişti 😂😂
Hahahahahhaa ne guzel espirili bir ciftsiniz masallah. taksi😁😁😁😁
Bazıları da evliligin 5.senesinde alırmış . Aslinda simdi bu kadar yayginlasti ona taktilar bende niye yok sendromundan... Gerçekten pahali ama. Erkeklere bazen üzülüyorum

Bazıları adette tektaş yok demiş acaba kız isteme söz gecesinde ne takacaklar? Nişan yapılacaksa alyans takılır. Sadece kız isteme söz ise kıza tektaş takılır. Bizde evlenme teklifi olmadan nişanlandık çünkü nişanlım görevdeydi 2 gün izin aldı onda da nişan yaptık. Annesi annemle konuştu neyi nasıl yapalım dediler nişan günü kuyumcudan alyansımızı aldık. Nişanlımda ben sonra teklifi yapıcam istediğin pırlantayı alıcam dedi. Bu şeyler açık açık konuşulur. Sen daha bir ömür evli kalacağın adamla bunu konuşmaktan çekiniyorsan iyi düşün ve sakın kendine alma. 5 aydır nişanlıyım şunu öğrendim ki her şeyi alttan alıp iyi niyet göstermemek gerekiyor. İçinde kalacak gibiyse asla taviz verme iste yapsınlar.

Back
X