Acil tektaş sorunsalı

Allah aşkına tek taş piyasaya çıkalı kaç yıl oldu ki adetiniz oldu? Anneannenize de mi tektaş takmışlar isterken? Bazı insanlar karşı taraftan para koparmak için ne yapacağını şaşırdı. Başka bir şey değil.
Valla tek tas 25 senedir falan var , benim yasim tutuyor 25 sene oncesine ordan biliyorum 😂😂
Yeni bir adet degil ki , sadece eskiden insanlar kimsenin gozune sokmazdi ve bu kadar reklami yapilmazdi

Gerek yok ki.
İki alyans alalım tatlım deyin ve iki alyans alın.
Söz nişan döneminde sağda, evlenince solda takarsınız oldu bitti. Yüzük alındı mı alındı.

Şimdi herkes bu yeni adet falan dedi ama herkes soruyor bu tektas meselesini. (ben zaten pırlantaya karsıyım, aldırmadım) Özellikle de gelin olacak kişinin ailesi ve yakın cevresi soruyor. Takarım diyorsanız alın Bi tane. Şöyle sorabilirsiniz. Söz günü alyans takılmaz bizde nisanda alyans var. Ee o zaman tek tas mı alsak ne yapsak gbi... Ailenize de sordugunuzu tektasın adet oldugunu belirtirsiniz. Ben herkese cat cat cevabını veriyorum genelde bu konularda ama bana bile sormuşlardı o yüzden cok iyi anlıyorum ben sizi.

güzel adetmiş.
evliliklerin çoğu karşı cinsi çok tanıyamamaktan onunla samimi şekilde diyalog kurup adam gibi konuşmadan hurra evlilik kararı almaktan dolayı bitiyor bence.

nişanlanacağınız kişiyle ayıp mı olur/bizim oralarda adet budur acaba nasıl yapsak/ sizin adetleriniz var mı söyle de ona göre hareket edelim gibi konuşmalar yapamıyorsanız nasıl evleniyorsunuz anlamıyorum.
tek taş olayından bağımsız bence bir kez daha düşünün.

he bir de.. tektaş olmayınca ayıplayan tiplerin ne dedikleri sizin için mühim olmasın. gerçekten seviyorsanız karşınızdaki insanı. saçma sapan bir yüzüğe bir ton para gömmek ne bileyim.. saçma bence.

Valla tek tas 25 senedir falan var , benim yasim tutuyor 25 sene oncesine ordan biliyorum 😂😂
Yeni bir adet degil ki , sadece eskiden insanlar kimsenin gozune sokmazdi ve bu kadar reklami yapilmazdi
Artık prestij meselesi oldu bazıları arasında.
Biz 10 yıl önce evlendik sadece alyansla. Evlendikten 2 yıl sonra içime sinen bir tektaşı eşimle birlikte aldık. Zarif olduğu için istedim onu da.
Durumu çok iyi olup da hiç tektaş almamış bir çok kişi var etrafımda.
Ama artık olmazsa olmaz. Hatta tektaş ve beştaş tek parmakta, taşlar da kocaman. Evliliğin ön şartı gibi.

Bende eski evliligimden ve eski nisanimdan kalma iki tane tek tas var 😂 esime dedim ki bana tektas alma safir bi yuzuk var zende cok begeniyorum onu al dedim , tamam dedi , onunla evlilik teklifi etti
Ama sonra 1.yildonumumuzde de tektas almisti cunku adamin icinde kalmis , tektassiz evlenilmez sen istedin diye o yuzugu aldim ama tektasinda olmasi lazim demisti , benden iyi biliyordu valla herseyi

Ay içine dert olmuş demek ki, ne güzel dertleri varmış :-)

Her şeyi biliyorlar da işlerine gelmeyince "haberim yok" diyorlar.
İnternet diye bir şey var zaten. İstemesen de öğreniyorsun her şeyi.

Biz 10 yıl önce evlendik sadece alyansla. Evlendikten 2 yıl sonra içime sinen bir tektaşı eşimle birlikte aldık. Zarif olduğu için istedim onu da.
Ama artık olmazsa olmaz. Hatta tektaş ve beştaş tek parmakta, taşlar da kocaman. Evliliğin ön şartı gibi.

Prestij meselesine katiliyorum. Boyutu cok buyuk bir dert oluyor bazilarina. Ben 5 yillik evliyim diyebilirim artik. X kişisi diyecegim gecen sene evlendi ve tektas yuzuk geldi elbette.
Hemen gelip kendi yuzugunu benimkiyle kiyaslamisti bakti ki kendi elindeki tektaş kucuk kaldi degistircem demeye baslamistti zaten.

Neyse evlendiler hirs yapmis heralde bu sene benim yuzugumden buyugunu almis. :KK70: İLK gorustugumuz firsatta daha bulusali 5 dakika olmadan parmagima sarildi. "noluyor ??"dedim yüzügüme bakacakmis🧐🧐🧐sanki daha once gormemis gibi, ben de diyorum Allah Allah noluyor meger yine kendi yuzuguyle benim yuzugumun boyu ölçüşturuyormuş bu manyak. 😂😂😂😂

Hayir yuzuk gorunuste benimkinden az bisey buyuk ama renk ve kalite olarak benimkinden düşük.Kaliteli bile olsa banane yahu???? Hayir ikimizin de yuzuklerimiz oyle 100.000liralik filan da degil he 7-10 bin tl arasi bisey.

Ben her sene para biriktirip elimdekini satip ustune ekleyerek taş buyutecek olsam......😂 Sefil sefil hareketler 😂😂 Sonradan gorme olunca işte.

Valla benim şimdiki aklım olsa söylerdim.
Kendin niye alcan acaba.
Kendinle evlen ozaman ,ona gerek yok.
Sakın ha.değerini arttırırsın bak biz hiç bişe istemedik yaranamadık.

Tektaşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım girmesinler havaya diye bir şarkı vardı Nil Karaibrahimgilin o geldi aklıma :ıslık:

Şarkıdan da anlaşıldığı gibi sizin aldığınız tektaşla söz olmaz. Beyfendiye söz yapılırken tektaş takıldığını belirtmenizde bir sakınca yok gidip 60 binlik tektaş istemeyeceksiniz sonuçta :KK66: siz Şimdiden tektaşınızı alırsanız yarın o tektaş size pahalıya patlar

Ay içine dert olmuş demek ki, ne güzel dertleri varmış :-)

Her şeyi biliyorlar da işlerine gelmeyince "haberim yok" diyorlar.
İnternet diye bir şey var zaten. İstemesen de öğreniyorsun her şeyi.
Evet dert eder benim adam boyle seyleri 😅
İnstagrama girse gorur zaten adam , bilmemesi mumkun degil
Aslinda konu sahibine bununla evlenmee diye haykirasim var ama nasil olsa dinlemeyecek beni , o yuzden susuyorum 🤪

Yüzük,birine söz verdiğinizi gösterir.

Söz merasiminde bu kızdan söz aldık manasında takılır. Ve bunu herkes bilir.

Bilmeyen de bir bilene sorar.

Aile büyüklerinin bilmemesi imkansız.

Sen istersen sözlünün ağzını ara.
"Biz kendi hazırlıklarımızı yaptık siz neler yaptınız. Eksik filan var mı " gibilerinden sor bakalım caktirmadan

Bu tek taş olayı çok dallanıp budaklanıyor yıllardır okuyorum burada da..
Tektaş ya da beştaş eğer taş gerçek ise tektaş ya da beştaştır. Onun dışındakiler ise imitasyondur. düşük ayarda bir altın yüzüğe monte edilmiş zirkonyum bir taş illa sözde,nişanda takılmadı diye üzülmek te gerekmez. Durum müsait değil ise incecik bir yüzük ile de söz kesilebilir pekala. Başkaları ne der konusuna değil, kendi sevgimize, samimiyetimize duyarlı olsak daha güzel değil mi?

Adet Faslı da şu, dünyanın her tarafında da böyle bu: erkek kadına evlenme teklif ederken eğer var ise annesine veya anneanne, babaannesine ait, kendisi için özellikle aile yadigarı olduğu için anlamlı ve mümkünse de pahada ağır , özenli bir yüzükle evlenme teklifini yapar. (Örneğin eski İspanyol ailelerdeki adet bu teklifi bilezik ile yapmaktır ve erkeğe aileden geçerek teslim edilen bilezik ile yapmaktır bunu doğrusu. Güzel değil ise, anlamlı değilse veya böyle bir bilezik yok ise teklif yenisi alınarak yapılır tabii ki..) İşin gelenek kısmı konuşuluyorsa, gelenek budur. Ama tabii şimdi bizim yeni nesil gelinlerin büyük çoğunluğu böyle bir yüzük alsa evlilik teklifi sırasında, annesinin eski yüzüğü ile bana evlenme teklifi yaptı denilir hatta konu bile açılabilir. Halbuki burada amaç madden ve manen değerli bir parçayı nesillere aktarmaktır. Kendisine bu yüzükle evlenme teklifi edilen gelin, ileride anne olup ta oğlu evlendiğinde yüzüğü oğluna devreder ki aile yadigarı olarak gelinine takılsın. (Bu arada bizim anneler genelde bu tür parçalarını kendi kızlarına verirler) Ha erkek bunun dışında elbette kadına arzu ettiği yepyeni parçalar alır, hediye eder bu ayrı konu.. Ben de aynı şekilde, Oğlumun evlenmesine enaz on yıl olsa da, evlilik teklifini yapacağı gerçekten değerli iki yüzüğü daha doğumunda ayırdım Bile. Birisi anneannesine ait diğeri ise bana. Arzu ettiğini seçerek evlilik teklifi sırasında nişanlı adayına o yüzüğü devreder. Onun dışında alabildiği kadar yeni parçalar alsın, Ben de alırım gelinimin kendi zevkine göre isteyeceklerini bundan keyif duyarım.

25 yılın çok çok öncesinde var beştaş aslında .Ben 50 yaşında olarak biliyorum çocukluğumdan. Hatta gerçek güzel bir beştaş alamayan, yedi taşlı olanlardan takardı eskiden. Ufak karatlardan oluştuğu için yeditaşlar beştaşlardan ucuz olurdu.

Tektaş ne zaman adet oldu? :KK64:İsteme olduktan sonra yüzük takmadık biz ama eşimin yıllar öncesinde evlenme teklif ederken aldığı yüzüğü takıyordum ben zaten. Sonra nişanda normal alyans taktık. Bilmeyebilirler, aaa takılır adet kesin biliyorlardır dememek lazım yani. İstiyorsanız söyleyin açık açık.

Ya bir bana mı garip geliyor acaba şu olay, tamam seven taksın ama beştaşı ve tektaşı bir yüzük parmağın takıyorlar, diğer parmağa da alyansı takıyorlar. Çok itici geliyor, hatta komik

Buraya sadece, tek taş adeti nereden gelmiş, hangi kültürde var bu adet merak ettim.
O adet olsa olsa sizin ailenizin kadınlarının adetidir. Türk kültüründe böyle bir adet yoktur.
Aileniz çok önemsiyorsa alıverin tek taşınızı olsun bitsin.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
ben olsam söylerdim bizde adet bu diye

Bende eski evliligimden ve eski nisanimdan kalma iki tane tek tas var 😂 esime dedim ki bana tektas alma safir bi yuzuk var zende cok begeniyorum onu al dedim , tamam dedi , onunla evlilik teklifi etti
Ama sonra 1.yildonumumuzde de tektas almisti cunku adamin icinde kalmis , tektassiz evlenilmez sen istedin diye o yuzugu aldim ama tektasinda olmasi lazim demisti , benden iyi biliyordu valla herseyi
Eski tek taşların sende durduğunu biliyor mu canım?
Ben boşanır boşanmaz hemen bozdurmuştum tek taşımı. Hemde aldığımın 2bin kadar altına😬

Back
X