Acil tektaş sorunsalı

Adet nasıl oluyor ki.... Tek taş dediğin moda topu topu ne zamandır var ki... Ben 40 yaşındayım çocukluğumda tek taş takan yoktu. Ki hali vakti yerinde köklü bir ailenin kızıyım. Gören de sanacak ki nesillerdir tek taş takıyor Türk kadını. Ayrıca siz daha şimdiden elalem ne der olayına girerseniz evlilik aşamaları da evliliginiz de zehir olur.
Benim anneannem 87 yaşında hala tektaşını takıyor vallahi. Ailede en küçük benim, kuzenlerim vs hep evlendi, hep tektaş takıldı. Yani gelenek haline geldi.

Adet olayi niye bu kadar abartilmis anliyamadim. Adetler zaman icinde degisemez mi? Eskiden sözde ince yüzük takilirmis simdilerde tektas gayete normal. Garip gercekten. Bu arada bende modeline kadar kendim secenlerdenim evet bir yüzük alacakti ama ben kendim sunu istiyorum dedim. Gerci benimki tektas degil pirlanta yüzük. Simdide dogumlarimda pirlanta kolye ve küpe istedim. Ben isterim yani hic utanmam :)

Bana eşim tektaşı evlenme teklifi ederken vermişti. ama madem sizde evlilik teklifi olmadı, sizin sözde getireceğiniz tektaşa beraber mi bakalım, sen kendin alıp bana sürpriz mi yapmak istersin diye sor.

Benim anneannem 87 yaşında hala tektaşını takıyor vallahi. Ailede en küçük benim, kuzenlerim vs hep evlendi, hep tektaş takıldı. Yani gelenek haline geldi.

iyide bu sizin sülalenin geleneği olmuş çocuğu bağlayan bi durum yok .
istiyosan söylersin .
ne kadar saçma sapan insan yorucu şeyler ya.
annem laf eder yok bilmem ne öff

Bende eski evliligimden ve eski nisanimdan kalma iki tane tek tas var 😂 esime dedim ki bana tektas alma safir bi yuzuk var zende cok begeniyorum onu al dedim , tamam dedi , onunla evlilik teklifi etti
Ama sonra 1.yildonumumuzde de tektas almisti cunku adamin icinde kalmis , tektassiz evlenilmez sen istedin diye o yuzugu aldim ama tektasinda olmasi lazim demisti , benden iyi biliyordu valla herseyi
Aa bizimki de birebir aynı çok şaşırdım :KK45:

İyi de sizin ailede gelenek olmuş. Köklü türk geleneği gibi bahsetmeyin boşuna. Adamlar ne bilsin.

O tek taş ona sonradan alınmıştır. Tek taş olayı bize yabancı filmlerle geldi zira. Öncesinde sözde ince yüzük takılırdı ki yüzük takmak deyimi oradan gelir. Nişanda nişan yüzüğü takılır, evlenince de aynı yüzük parmak değiştirir. Kaldı ki Ingiliz kraliyet ailesi bile alıştı artık gençlerin adetlere uymamasına. Abla tavsiyesi olarak son sözüm şudur o yüzüğü takmadiginizda kınayacak olan size zaten değer vermiyordur. bu olay yüzünden sevgilinizle tatsızlık yaşarsanız onlara bir zararı olmayacak.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?

Evlenme teklifi almadınız ve evlenmeyi kabul ettiniz. Buna OK. Eee tektaş'da almasını talep etmediniz buna da OK. Ama bunları baştan kabul ediyorsanız sonrasında ''aman benimki bana evlenme bile teklif etmedi, tektaş bile almadı'' diye yakınmayın etrafta.

Evlenme teklifi ne kadar zor olabilir ki kızlar neden bunu bile kendinize layık görmüyorsunuz. Adamlardan illaki büyük ve pahalı organizasyonlar beklemiyoruz, şöyle makul bir tektaş ile güzel bir restoran, ya da sahil kıyısı ya da benzeri samimi bir ortamda evlenme teklifi alınamaz mı?

Kusura bakmayın bunu bile yapamayacak adamla ben evlenmem. Daha ilk başlarda bu kadar basit ama kadın için önemli olduğu bilinen jesti bile yapamayan erkekten ileri de çok şey beklemeyin.

Tabi burada kadın illaki ben bu tarz şeylere önem vermem, istemiyorum diyorsa orası ayrı. O zaman ortada sorun da olmaz zaten...

İyi de bu adet sadece sizde yok çoğu yerde sözde kıza yüzük takılır. İster tek taş ister beş taş ister on taş. Erkek tarafı boş gelirse sıkıntı zaten.

Adet nasıl oluyor ki.... Tek taş dediğin moda topu topu ne zamandır var ki... Ben 40 yaşındayım çocukluğumda tek taş takan yoktu. Ki hali vakti yerinde köklü bir ailenin kızıyım. Gören de sanacak ki nesillerdir tek taş takıyor Türk kadını. Ayrıca siz daha şimdiden elalem ne der olayına girerseniz evlilik aşamaları da evliliginiz de zehir olur.

Benim anneannemin ve anneminde vardi pirlantali yüzüğü.
Klasik, şuanda moda olan Tektaş değil ama ortada pirlantasi olan sari altin bir yüzük.
Söz kesilirken takilir yani
Adet olmasi icin kac yililk bir davranış olması gerek?
Ozaman klasik beyaz gelinlikde sacma...sonucda 120 yillik (TRde) bir olay...
Eskiden gelinlik yokdu :)

Çok ilginç ilk defa duydum biz evde isteme nişan tarzında yaptık. Sadece alyans taktık diye bile laf ettiler niye tektaşta takmadılar dediler :)
Sevgiliyken yıldönümümüzde almıştı tektaş. Yıllardır takıyordum zaten isteme olduğunda. Evlilik teklifi ederken de başka bir yüzük almıştı. Tektaşımın kayınvalidem tarafından alınıp herkesin içinde takılmasını istemezdim açıkçası. :KK70:

Kimin ne dedigine aldirmayin. Aldirirsaniz evlilik hayati boyunca sorun yasarsiniz.

Bunun disinda biri icinden gelerek size bir sey almiyorsa zorla istemek bana degisik geliyor. Basina kakmalari da buyuk ihtimal burda neler okuyoruz.

Hic bir yuzuk mu alinmadi? Orasini anlayamadim.

iyide bu sizin sülalenin geleneği olmuş çocuğu bağlayan bi durum yok .
istiyosan söylersin .
ne kadar saçma sapan insan yorucu şeyler ya.
annem laf eder yok bilmem ne öff
İyi de sizin ailede gelenek olmuş. Köklü türk geleneği gibi bahsetmeyin boşuna. Adamlar ne bilsin.

E iyi de ben adet ille de isterim mi dedim bir okuyun allah aşkına. Üstelik ben de aynen böyle düşündüğüm için her prosedür benim ne hissetiğime bakılmaksızın amaaan gereksiz denilip geçiliyor. Hadi tektaş gereksiz, evlenme teklifi de mi gereksiz?
Sizin gelenek tanımınız farklı olabilir benim ailemde bu gelenektir. Ha ben takmam o ayrı ama sonrasında eşimin arkasından aman şunu da yapmadılar densin istenmem, alır kendim takarım gerekirse. Kimseden de maddi bir şey istemedim şuana dek. Zaten sorunda isteyememem farkındaysanız.

E iyi de ben adet ille de isterim mi dedim bir okuyun allah aşkına. Üstelik ben de aynen böyle düşündüğüm için her prosedür benim ne hissetiğime bakılmaksızın amaaan gereksiz denilip geçiliyor. Hadi tektaş gereksiz, evlenme teklifi de mi gereksiz?
Sizin gelenek tanımınız farklı olabilir benim ailemde bu gelenektir. Ha ben takmam o ayrı ama sonrasında eşimin arkasından aman şunu da yapmadılar densin istenmem, alır kendim takarım gerekirse. Kimseden de maddi bir şey istemedim şuana dek. Zaten sorunda isteyememem farkındaysanız.

aranızda hiç mi konuşulmuyor hiç bişey. benim kuzenimde sözlendi. evlenme teklifini tektaşla yapmış olmasına rağmen kız sözde beştaş istiyorum dedi diye bide beştaş aldı .
tektaşta evlilik teklifide gereksiz değil bence . ama bunların sorun olması gereksiz demek istedim ben .

Back
X