Acil tektaş sorunsalı

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Bacım iyimisn !? Ne kendin halletmesi alsın hemde pırlanta iste valla ben istedim olmazsa olmaz benm icin

Benim anneannemin ve anneminde vardi pirlantali yüzüğü.
Klasik, şuanda moda olan Tektaş değil ama ortada pirlantasi olan sari altin bir yüzük.
Söz kesilirken takilir yani
Adet olmasi icin kac yililk bir davranış olması gerek?
Ozaman klasik beyaz gelinlikde sacma...sonucda 120 yillik (TRde) bir olay...
Eskiden gelinlik yokdu :)
Vardı da kırmızıydı:) gelinlik yani. Bahsettiginiz yuzugun bir benzeri babaannemde de vardi. Zaten pirlanta yeni bulunan bir maden degil. Yuzyillardir elmas ve pirlanta yuzukler var. Ama tektas konsepti baska bir sey. Neyse velhasilikelam siz elaleme değil mutluluğunuza bakin. Millet her birseyi kınamaya yer arıyor zaten.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Bende önceden söylemeye utanırdım da. Siz alırsanız kendiniz ayıp olur. Söyleyin bizde bu şekilde olur şimdi laf ederler diye anlat

sözde zaten bir yüzük takılmayacak mı onu da tektaş olarak seçersiniz.. Alyans mı düşünmüşler acaba..Belki etrafından akıl veren olur

İlerde kayınvalidenin tektaşını bile kendin aldın oğlum almadı sözlerine maruz kalmayı göze alabiliyorsan al. Erkek ailelerinde genelde vardır herşeyi başa kakma.

sözde zaten bir yüzük takılmayacak mı onu da tektaş olarak seçersiniz.. Alyans mı düşünmüşler acaba..Belki etrafından akıl veren olur
Bir şey düşünmediler. Ben gider alyanslarımızı alırız seninkini ben benimkini sen dedim o kadar. Sonra da hiç konusu geçmedi bir daha

aranızda hiç mi konuşulmuyor hiç bişey. benim kuzenimde sözlendi. evlenme teklifini tektaşla yapmış olmasına rağmen kız sözde beştaş istiyorum dedi diye bide beştaş aldı .
tektaşta evlilik teklifide gereksiz değil bence . ama bunların sorun olması gereksiz demek istedim ben .
Şimdiye kadar hiç konuşulmadı. Kayınvalidem tatlım gereksiz prosedürleri geçelim tatlım, önemli olan sizin mutluluğunuz dedi sadece.

Tek taş sözde mi takılıyor?
Benim bildiğim evlenme teklif edilirken takılır.

Nişanda da beştaş. Alyansla beştaş yanyana takılmaz. Çünkü beştaş eşittir alyans.

Ama tek taş hani böyle diz çöker adam, kutuyu açar, benimle evlenir misin der. Ondan yani. Tüm sayfaları okumadım ama evlenme teklif etti mi?

Etmediyse söyleyin. Söze kadar teklif bekliyorum diye.

Bir de alacaksa pırlanta olsun. Özelliği o çünkü. Sahte taşlı yüzük bi ülkemizde bir de hindistanda vardır sanırsam. İmitasyonla aynı şey gibi geliyor bana. Taşı pırlanta olmayacaksa gümüş yüzük de aynı şey.

Çok zorlayacaksa ekonomik olarak üstüne gitmeyin. Ama ne bileyim bir erkek de evlenme teklif ederken pırlanta alsın ya. Evlilik değil ki eşya meşya masrafına başlanmamış oluyor henüz. Bir çikolata bir çiçek o kadar.
Ama sizin için önemliyse konuşun. Ben evlilik teklifinin kalabalıkta, başkaları varken, şov yapar gibi yapılmasını sevmiyorum mesela (eleştirmiyorum, şimdi moda bu sanırım). Erkek arkadaşıma da söyledim sakın sürpriz mürpriz ayağına milletin ortasında madara etme beni diye.

Sağolsun başbaşa iken romantik bir anda yüzüğü verdi ve teklifi yaptı. İki maaşına malolmuştur sanırım, güzel ve büyük de bir şey almış. Teklifi henüz kabul etmedim ama yüzüğü takayım ver dedim :KK70: Yüzük bende. Teklifi hala düşünüyorum:confused:

Nişanda da beştaş. Alyansla beştaş yanyana takılmaz. Çünkü beştaş eşittir alyans.

Ama tek taş hani böyle diz çöker adam, kutuyu açar, benimle evlenir misin der. Ondan yani. Tüm sayfaları okumadım ama evlenme teklif etti mi?

Bir de alacaksa pırlanta olsun. Özelliği o çünkü. Sahte taşlı yüzük bi ülkemizde bir de hindistanda vardır sanırsam. İmitasyonla aynı şey gibi geliyor bana. Taşı pırlanta olmayacaksa gümüş yüzük de aynı şey.

Çok zorlayacaksa ekonomik olarak üstüne gitmeyin. Ama ne bileyim bir erkek de evlenme teklif ederken pırlanta alsın ya. Evlilik değil ki eşya meşya masrafına başlanmamış oluyor henüz. Bir çikolata bir çiçek o kadar.
Ama sizin için önemliyse konuşun. Ben evlilik teklifinin kalabalıkta, başkaları varken, şov yapar gibi yapılmasını sevmiyorum mesela (eleştirmiyorum, şimdi moda bu sanırım). Erkek arkadaşıma da söyledim sakın sürpriz mürpriz ayağına milletin ortasında madara etme beni diye.

Sağolsun başbaşa iken romantik bir anda yüzüğü verdi ve teklifi yaptı. İki maaşına malolmuştur sanırım, güzel ve büyük de bir şey almış. Teklifi henüz kabul etmedim ama yüzüğü takayım ver dedim :KK70: Yüzük bende. Teklifi hala düşünüyorum:confused:
Evlenme teklifi etmedi. Yani bi kere yolda yürürken evlen benimle dedi hadi lan ordan dedim ciddiye almadım, onun üzerine evleniyoruz

Bu akşam kendisiyle konuşacağım, evlilik süreci, prosedürler, annesinin tavırları vs üzerine
Ne tavsiye edersiniz? Kendimi madara etmeyeyim derken her iş benim üzerime kalmasın

Aaa cok sevindim adina , hadi hayirlisi ❤️

O sormadı mı? Yüzük bakmayacak mısınız? Gitmeden önce konusunu aç, yüzük bakmaya nr zaman gidelim gibi. Sonra da dersin bu arada sözde tektaş takılır biliyorsun değil mş diye. Söz nişan bir arada olacaksa alyansları da alın gitmişken.

Size özel birşey değil bu ben de böyle biliyorum. Sözde tektaş, nişanda alyans. Evlenince de alyanslar sol parmağa.

Back
X