Acil tektaş sorunsalı

O sormadı mı? Yüzük bakmayacak mısınız? Gitmeden önce konusunu aç, yüzük bakmaya nr zaman gidelim gibi. Sonra da dersin bu arada sözde tektaş takılır biliyorsun değil mş diye. Söz nişan bir arada olacaksa alyansları da alın gitmişken.

Size özel birşey değil bu ben de böyle biliyorum. Sözde tektaş, nişanda alyans. Evlenince de alyanslar sol parmağa.
Sormadı

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Tek taş çıkalı ne kadar oldu ki hemen adet haline geldi :D

Vardı da kırmızıydı:) gelinlik yani. Bahsettiginiz yuzugun bir benzeri babaannemde de vardi. Zaten pirlanta yeni bulunan bir maden degil. Yuzyillardir elmas ve pirlanta yuzukler var. Ama tektas konsepti baska bir sey. Neyse velhasilikelam siz elaleme değil mutluluğunuza bakin. Millet her birseyi kınamaya yer arıyor zaten.

E işte. Benimde zaten demek istediğim bu. 120 sene önce kirmizi veya yeşil gelinlik giyilirdi. 2019 yilinda hicbir gelin bu yapmaz-

Geline yüzyıllardır altin takılıyor veya herhangi maddi değeri yüksek bir hediye veriliyor.
Sonucda söz kesiliyor...kuru kuruya olmaz. Tiffany stilinde tektaş olmasa bile herhangi güzel bir yüzük olabilir.

Konusahininin nişanlısı "bizde adet iki aile buluşur, yemek yer sonra evlenir" demiş...

Neyse...

Bence bizde adet böyle diye söyleyin, illa pırlanta almak zorunda değil altın alıverir ne olacak?

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Maddi durumu iyiyse söyleyin ya ne olacak. Zaten aslında başta evlenme teklifi edip takması lazımdı. Ben de sizle aynı durumu yaşadım alyans alınacağı zaman söyledim tek taşta bakalım adettir diye ama uygun fiyatlı bi tane seçtim.

Konu madem tek taş ben de bir soru sorayım. 2014 ocak ayında 1000 tl ye indirimden alınmış 0.20 karat Zen marka tek taşım var. Kullanmıyorum kendisini. Geçen Zen e gittim. Yüzüğümü 1000 liraya zararsız alıyorlar 0.20 karat kolyeyi 3600 e, toplam 0,36 karat küpeyi 5800 e satıyorlar bana. Benim tek taşımı normal mahalle kuyumcusu, atasay altınbaş gibi kurumsal kuyumcular ve blue diomond gibi diğer pırlantacılar alır mı? Ben kullanmak istemiyorum bu tek taşı

Evet alırlar tabii. Ama Zen’in tektaş geri alış için verdiği fiyatta bir hata var gibi. 2014 te alırken sertifika üzerinde döviz cinsinden fiyatının bulunması lazım. Kaldı ki oradan yeni ürünler de alacağınıza göre yine döviz cinsinden maximum %10-15 civarında bir iskonto ile geri alması gerekir. Eğer uygulamaları bu değilse bahsettiğiniz yeni parçaları da oradan almayın derim. Kafkas Kuyumculuğu da öneririm.

Back
X