bılmeden yaptıkların yuzunden cok uzgunsun bunu okuyan herkes anlar kendını uzme.ben onca dıkkat ettım dusuk olacaksa Allah tan hersey bılıyorsun...neler neler yasayıp saglıklı dogum yapanlar var bırde benım gıbı elını yukarı kaldırmaya ımtına edıp pespese dusuk yasayanlar var ..her neolursa olsun kendını suclamaHerkese merhaba..bu forumu takip ederdim ama aranıza böyle bir konuyla katılacağım hayatta aklıma gelmezditek iyi yanı iyikide bu siteyi takip ediyormuşum..
Hamileyken bilmeden yapılan birçok şey okudum ama kendim kadar kötü durumda olanı bulamadığım için içim kapkara şu an
Temmuz ve ağustos ayında kanamam oldu bende adet sandım ve dr a gıtmedım fakat artık eylule dogru kan gelmeyınce suphelenıp gıttım olsun olsun 5 haftalık olsun dıye dusunurken soka ugradım tam 13 haftalık hamileydim.alkolle cok fazla baglantım var 46 kıloyum ama cok alkol alıyorum ve ben hıc bı belırtı hıssetmedıgım (hatta tv de gorsem bıle bı kadın nasıl anlamaz yaaa dıye de elestırırdım) ıcın artık ıs ısten gecmıstı .. ve ben bılmeden ılacta kullanmıstım agır da kaldırmıstım bayaa..adet sandıgım sey dusuk tehlıkesıymıs..ıkı defa .. ben gebelık test hıc bısey bılmem alkolu bırakmak ıcınde kendıme bı zaman verırdım sabahtan ıcmeye baslar aksama kadar allah ne verdıyse ıcerdım cunku kolay sarhos olmazdım da hosuma gıderdı..gebeyken bır bardagın bıle yasak oldugunu okuyunca dunya basıma yıkıldı bılmeden serum yedım ılaclar kullandım ama dusmemıs ve su an 15 haftalık hamıleyım..ultrasonda ıyı gorunuyo ama henuz test ıstemedı dr..yanlıs dr a denk geldım heralde hangı testlerı yaptırmam lazım ve bebegın fetal alkol sendromuna yakalanıp yakalanmadıgını nerden anlayabılırım??normal gelısım devam edıo ama zeka gerılıgı yada beyın hucresı olumu olabılır dıe okudum..cok endıselıyım ne olur yardım edınıstemeden herhangı bı sakatlık olustuysa gebelıgımı sonlandırabılır mıyım yada devam mı etmek zorundayım ... ogrendıgımden berı hayattan asla zevk almıyorum bılgı verın nolur..bılsem yapar mıydım ama ben sut ne peynır ne hıc bılmedm ((((((( cok kotuyum
Şimdiden herkesten Allah razı olsun...
bılmeden yaptıkların yuzunden cok uzgunsun bunu okuyan herkes anlar kendını uzme.ben onca dıkkat ettım dusuk olacaksa Allah tan hersey bılıyorsun...neler neler yasayıp saglıklı dogum yapanlar var bırde benım gıbı elını yukarı kaldırmaya ımtına edıp pespese dusuk yasayanlar var ..her neolursa olsun kendını suclama
benım annemde kucu kkardesıme hamılelıgını bılmıyordu.aılem cok sosyal hayatları olan ınsanlar ve senın kadar olmasa da alkol kullandı kardesım mor dogdu nefes alamıyordu ama suan 24 yasında.anlayacagın hersey Allah tan bunu kendınle bagdastırma..
burda cocuktan cok senın ruh durumun ıyı hıssetmen hazır olman gereklı..sabahtan baslayıp aksama kadar alkol alabılmen senı ılgılendırır elbette ama hamılelık suphen yada korunmasız ılıskın oluyorsa hep sagduyulu olman gerekır .dusunmen gerekır aklına gelmesı gerekır bır sekılde.ya hamıleysem dıye..
perinatologa gıtmenı onerıyorum tehlıkelı gebelıklerde dusuk tehlıkesınde onlar cok daha detaylı ınceleme yapıyorlar en azından ıcın rahatlar.hayatında bır bebek beklentın olacaksa alkolu bırakmak zorundasın benım sıgarayı bırakmk zorunda oldugum gıbı
kendı adıma yasadıgım tecrubelere ve yakınlarımı gozlemledıgım kadarıyla sunu soyleyeyım planlı hamılelık yasayıp en ıyı doktorlara gıdıp down sendromlu oldugu anlasılamamıs coook tanıdıgım var..yanı olacagı varsa ne doktor ne baskası anlamıyor o sekılde dogum yapıyorsun.ben bazı terımlere cok yabancıyım bılıyo musunperinatolog ne ilk kez duydum..yani bi de ben bebek sağlığı hakkında ne testiyle bilgi sahibi olabilirim?alkol beyın hucrelerını olduruyomus ama bunu nasıl anlamam mumkun..ultrasonda bana bı gulumsemedıgı kaldı ama beynı ne durumda nasıl anlarım ?
allah yardımcın olsun cnm. herkes senin durumunda olabilirdi. bende ilk gebeliğimde hamile olduğumu bilmeden bir gece klubüne gitmiştim orda "hap" içmiştim. daha sonra öğrendim ve çok üzüldüm. belki aldırmazdım ama 2 hafta sonra kalp atışları kayboldu bebeğin. ağlaya ağlaya gidip aldırdık. o zaman evli de değildik. sonra o pis hayattan uzaklaşıp evlendik. şuanda yine aynı kişiyle evliyim. çok mutlu bir evliliğimiz var. ve 8 haftalık hamileyim. umarım senin için en hayırlısı ne ise o olur.
bu bebeği aldırmak zorunda kalsan bile umarım alkolden kurtulmana vesile olur.
bence içinden gelen sesi dinle. şuanda annelik içgüdün ne yapmanı söylüyorsa onu yap. vücuduna ve annelik içgüdülerine güven.
Herkese tekkrar merhaba kızlar..fazla zaman ayıramadım öncelikle kusura bakmayın demek istiyorum.Çünkü çok zor bi anımda buraya girip acaba mesaj varmı diye bakmak bile heyecan ve destek vericiydi.Üçlü taramayı yaptırdım bişey çıkmadı zaten yuzde kırk yanılma payı var dedi dr ve ikili önemliydi ama kaçırmışsın dedi.Oradan da alacağımızı alamadık anlayacağınızdr konusundaki talihsizliğim haaala devam etmekte açıkçası bu arada.Renkli ultrason var dediler bebeğin organına kadar gösteriyo dediler başladık heyecanla onu beklemeye çünkü belli bi haftası varmış.Derken dr un biri 26. haftada gireceksin dedi ama ben internetten sürekli takip ediyordum çok geçti 26. hafta..derken başka dr a gittim ama 22 haftalık olmuştum artık..Ve bana çok geç kalmışsın deyince hem kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü hemde o dr u boğmak istedim o an.Ona kalsa çocuk üniversiteye falan başlıcak renkli dopplere girmek için.neyseki 23. hafta sonuna dğru girdik.Rabbime şükür kızımda hiçççbişey çıkmadı.Umarım sağlıklı doğar ve yaşamında da karşıma çıkmaz.Şu an 25 haftaya başladık :))) bu yazının benim durumumda olanlara ışık tutmasını dilerim...Bilmeden yapılanların telafisi olmuyormuş..Boşuna dememişler en büyük nimet AKIL mış diye.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?