• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardim cok sasirdim

Sedeflikaraf

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2011
235
104
323
Herkese merhaba.suanda kayinvalidemin evinde kuran okunuyo ama ben daha once boyle mevlut gibi bekliyodumboyle bise daha once hic gormedim bes kisi falan geldi yere cember olusturdular.biseler okuyolsr.bana kimse soyle yapicaz boyle yapicaz da demedi.kaldim oyle.ozel gunumdeyim zaten gectim bi odaya oturuyorum.neyapiyim nasil davraniyim.bide merabalastiklarinda ellerini suruyolar ya ozsmsn bise fisildiyolar ne. diyolar.ben cok cahilim bu konularda.bilenlerden cvp bekliyorum. Acele acele telden yaziyorum kusura bakmayin

merabalaştıklarında peygamber efendimize salavat getiriyolar allahümme salli ala muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

Ellerini uzattıklarında yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi salavat getiriyorlar.

anlatım tarzınız bana da ilginç geldi, sonuçta kuran okunuyor badenin dediği gibi büyü yapılmıyor. yöreden yöreye bile değişiklik gösterebilir, yere de oturulur, sırayla da okunabilir v.s.
zaten özel gününüzmüş, extra birşey yapmanıza gerek yok.

Sana her hangi bir bilgi vermedi mi kayinvaliden ? Eger bir cemaate bagli ise su an hatme yapiyorlardir, taş da var mi ellerinde? Internetten bakabilirsin..
Hatme, cemaat halinde yapilan bir halka zikridir..
Ama yinede sadece bir fikir..

Son düzenleme:
özel günün de olsa okunan kuranı dinleyebilirsin bence sen onların yanına git dinle ve öğrenmek istediklerini dua bitiminde onlara sor böylece öğrenmiş olursun..

anlatım tarzınız bana da ilginç geldi, sonuçta kuran okunuyor badenin dediği gibi büyü yapılmıyor. yöreden yöreye bile değişiklik gösterebilir, yere de oturulur, sırayla da okunabilir v.s.
zaten özel gününüzmüş, extra birşey yapmanıza gerek yok.

Çok güzel açıklamışsınız sanırım konu sahibine tuhaf gelen tarafı yere oturulması,bende yasine ve mevlüte gittigim zamanlar çogunlukla yere oturmayı tercih ediyorum koltukları yaşlı teyzelere bırakırım ben yere otururum.

Ellerini birleştirmelerine musafaha deniyor, siz de salavat getirirseniz güzel olur tabii ki.

Başınıza örtü alıp Kur'an'ı dinleyebilirsiniz, ama arkadaşın dediği gibi hatme yapıyor da olabilirler.

Uygun bir vakitte sorun kayinvalidenize, bir daha denk gelirseniz ona göre davranırsınız.

Regl iken hatme ise katilamazsin zaten hatmenin de sartlari vardir. Kayinvaliden anlatir elbet ne yapiyorlar.. belkide sen biliyorsun zannetmistir ondan aciklama yapmamistir..

Son düzenleme:
Kadınlar özel günlerinde okunan kuranı dinleyebilirler ki bunda bir sakınca yok sende dinleyebilirsin.

Arkadaslar brn abarta abarta cember kurdular gsrip seyler yspiyolar demedim abartmayin.ben mevlutun ne oldugunu biliyorum bizde okuturuzama boyle degil. neyse simdi hersey normallesti zaten benim bildigim sekline dondu.tesekkur ederim

merhabalaşınca efendimize salavat getirilir.
regliyken örtünüzü takıp okunan kuran'ı dinleyebilirsiniz

Kedi kesmeyeceklerine emin olabilirsin :1:

Bir ihtimalle hatme yapacaklar, ama hatme olsaydı bilgilendirme yaparlardı hatme diye. Ama kuran okurken de bazen daire olabiliyorlar, sırayla okuyacaklarsa. Ellerini birbirlerine kavuşturduklarında salevat okuyarak selamlaşmış oluyorlar. O ortamlar çok güzeldir, manevi tatlar alırsınız.

Arkadaslar firsat bulup yazamadim.ben zaten cember kurmalarina falan sasirmadim.ben oylece kaldim soyle yapicaz gel sende diyen olmadi odanin kapisdi kapatildi ben kaldim diger odada kimse gel demedi.ne yapacagimi bilemedim gidip bende cemberemi katilmaliydim yoksa baska odada. kalmaya devammi etmeliydim bilemedim.regliyim evet ama. bunu kimsebilmiyo kimse bise sormuyo.yani kendimin ne yapicagini sasirdigim icin sasirdim diye baslik attim.bende arada sirada kuran okurum yere otururum.fakat bekledigim gibi mevlut degildi.hatme yaptilar sanirim.kendi adima biraz daha bilinclenmek istiyorum bu konularda.tabi sonradan normal bildigimiz sohbet oldu dinimiz uzerine kpnusuldu caylar icildi bende rahstladim.kayinvalidemin evinde korkacsk degilim sadece ne oldugunu anlamaya calistim.acaba herjesin bildigi biseymi brn mi bilniyorum diye buraya yazdim.sormaya cekindim ebdekilere.bilgiler icin saolun

Back
X