oluyorsa sgk olur. dün o kadar ters konuştu ki. yeniyim burada tam tanımıyorum. ama normal sağlık kurulu raporum var. o hastalığa sahip olduğum ispatlı... gittiğim hastane mimliymiş... eve yakın diye gittim haberim yoktu...
kabul etmek zorunda e devletten döküm al cok mırın kırın ederlerse sgk il müdürlüğünde onaylattır. En kötü al 1 gün yıllık izin.
amirler hele de yeniyseniz bayılırlar ters konuşup sıkıştırmaya. düşünmeyin hiç he deyin geçin.
böyle durumlarda acilden rapor almanızı tavsıye ederım, ne yazıkkı ızınler ıdarecı yonetımınde oldugundan bazıları anlayıs gosterırken bazıları ılla rapor ısteyebılıyor, en kotu ıhtımal hastanede oldugunuza daır bır evrak goturun ve senelık ıznınızden bır gun dussunler..herkese merhaba... dünden beri gözüme uyku girmiyor....
alerjik astım olduğumu, bazen ilaçların fayda etmediğini bu nedenle de acille doktora sık sık gitmek zorunda kaldığımdan daha önce de bahsetmiştim... kamuda memurum.
geçen hafta çarşamba günü işe gelmek için yola çıktık babamla. babam ilçenin minibüs durağına beni bırakacaktı her zamanki gibi. arabada astım krizi tuttu... baya sıkıntı çektim. ilaç aldım fayda etmedi (inhaller)... sonra minibüse bindim. ama düzelmeyince inmek zorunda kaldım... sonra son sürat eve.. aklımdaki plan eve gidip cihazla (nebül ile) ilacı alıp işe dönmekti. babam ilçeye bırakacaktı... nebüllü 2-3 kez kullandım. kesilmeyince acile gittik... acilde müdehale yapıldı uzun süre kaldım.... bu süre içinde ilçeyi arayıp acile gittiğimizi eşim söyledi....
ertesi gün işe geri dönecektim. ama tekar aynı şeyler oldu. ve acilden sonra özel hastaneye uzmana gittik... uzman hastaneye 4 günlüğüne yatış yapacaktı. ama istemedim. kendi doktorum izinli olduğu için güvenemedim. bir torba ilaçla 2 gün raporlu olarak eve döndük. ve iş yerimi bilgilendirdik. raporu faksladık
şimdi benden çarşamba günü için evrak getirmem gerektiğini söylüyorlar. evrak getiririm. hastanede olduğuma dair. ama rapor olmaz o... hatta barkod getirdim.
ya kabul etmezlerse diye korkuyorum...
e devlette çıkmadı. herhalde özel hastane olduğu için hemen bildirmemiş.
evet ya. maalesef öyle oldu. eski yaşadıklarım var. korkuyorum. sıkıntı çıkacak diye.
bir önceki konum var. sağlık raporu olmasına rağmen iliçi değişikliğimi reddetmişler. tüm evraklarım tamdı... şimdide iş yerinde sorun yaşamak istemiyorum.
il içi değişikliği ayrı bir mevzu. uygun görüp görmeme hikayesi söz konusu, bir de yeni personel oluşunuzdan kaynaklı.
ama bu farklı, delilli, ispatlı bir durum.
657'yi okuyun özlük haklarınıza bakın.
hiçbir şey yapamazlar, sıkıntı filan da olmaz.
ancak çenelerine vurur, laf sokarlar oralı olmayın.
uyduruk rapor alıp AVMlerde gezenlere sorsunlar o hesapları.
böyle durumlarda acilden rapor almanızı tavsıye ederım, ne yazıkkı ızınler ıdarecı yonetımınde oldugundan bazıları anlayıs gosterırken bazıları ılla rapor ısteyebılıyor, en kotu ıhtımal hastanede oldugunuza daır bır evrak goturun ve senelık ıznınızden bır gun dussunler..
özlük haklarımı az çok biliyorum ama. aynı odada sabah akşam imza atıp sağda solda gezinenlere birşey yapılmazken rahatsız olduğunda çok koyuyor.
iş yerini bilgilendirdiğimizde keşke söyleselerdi. rapor alın bu gün için sorun olur vs. diye. tamam oldu deyip kapattılar... bir daha yok zaten. rapor alınacak... bu son...
bırde sızın alerjık astımınız varmıs , bununla ılgılı heyet raporunuz varsa onu da verebılırsınız ıs yerıne hastalıgınızın delılı olarak..özlük haklarımı az çok biliyorum ama. aynı odada sabah akşam imza atıp sağda solda gezinenlere birşey yapılmazken rahatsız olduğunda çok koyuyor.
iş yerini bilgilendirdiğimizde keşke söyleselerdi. rapor alın bu gün için sorun olur vs. diye. tamam oldu deyip kapattılar... bir daha yok zaten. rapor alınacak... bu son...
bırde sızın alerjık astımınız varmıs , bununla ılgılı heyet raporunuz varsa onu da verebılırsınız ıs yerıne hastalıgınızın delılı olarak..
umursamayın. çoğu öyle.
bende de var bir tane, adamı görünce çarpıntı tutuyor.
aslında hepimiz 657yiz neden böyle yapıyorlar hiç anlamıyorum. kimsenin kimseden farklı yok ki...
geçmiş olsun. Neden etmesinler ki? Yani aslında bu durumu doktora anlatırsan sana rapor gibi bir şey hazırlar. İlk kez yapmıyorlar ya böyle bir yatış.herkese merhaba... dünden beri gözüme uyku girmiyor....
alerjik astım olduğumu, bazen ilaçların fayda etmediğini bu nedenle de acille doktora sık sık gitmek zorunda kaldığımdan daha önce de bahsetmiştim... kamuda memurum.
geçen hafta çarşamba günü işe gelmek için yola çıktık babamla. babam ilçenin minibüs durağına beni bırakacaktı her zamanki gibi. arabada astım krizi tuttu... baya sıkıntı çektim. ilaç aldım fayda etmedi (inhaller)... sonra minibüse bindim. ama düzelmeyince inmek zorunda kaldım... sonra son sürat eve.. aklımdaki plan eve gidip cihazla (nebül ile) ilacı alıp işe dönmekti. babam ilçeye bırakacaktı... nebüllü 2-3 kez kullandım. kesilmeyince acile gittik... acilde müdehale yapıldı uzun süre kaldım.... bu süre içinde ilçeyi arayıp acile gittiğimizi eşim söyledi....
ertesi gün işe geri dönecektim. ama tekar aynı şeyler oldu. ve acilden sonra özel hastaneye uzmana gittik... uzman hastaneye 4 günlüğüne yatış yapacaktı. ama istemedim. kendi doktorum izinli olduğu için güvenemedim. bir torba ilaçla 2 gün raporlu olarak eve döndük. ve iş yerimi bilgilendirdik. raporu faksladık
şimdi benden çarşamba günü için evrak getirmem gerektiğini söylüyorlar. evrak getiririm. hastanede olduğuma dair. ama rapor olmaz o... hatta barkod getirdim.
ya kabul etmezlerse diye korkuyorum...
yenisinde simdiden baskı kurmaya çalışıyordur.
neyse sen ne kadar umursamaz olursan takmazsan o kadar sayılırsın...
6 yıllık tecrubemdır.
sen ne kadar korkarsan cekınırsen ustune gelırler pos bıyıklı göbekli ilkokul mezunu müdürlerimiz!!
öyle olmuyor ne yazık ki...
denetleme sistemi yok, bir amir biraz da uzun süre koltukta oturmuşsa kendini derebeyi sanabiliyor.
mobbing, özlük hakların ihlali vs alıp başını gidiyor.
geçmiş olsun. Neden etmesinler ki? Yani aslında bu durumu doktora anlatırsan sana rapor gibi bir şey hazırlar. İlk kez yapmıyorlar ya böyle bir yatış.
Artı sen gerçekten zor durumdasın aslında. Belki ciddi bir dinlenmeye ve ortam değişikliğine ihtiyacın var şu ücretsiz izin konusuna binaen söylüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?