• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım istiyorum lütfen

selectra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
17
0
86
47
Ankara
avukat arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevineceğim..

2008 yılında eşimle aramızda olan bi inatlaşma yüzünden evliliğimizi bitirdik.bu evliliğimden şuan 13 yaşında olan bi kızım var.her ikimizde birbirimizi unutamadık kızımında ısrarıyla eski eşim yeniden evlemek istediğini söyledi.fakat eşimin bu dönem içerisin devam eden bi davayı (istihkak davası) kaybettiğini öğrendim.ben boşanmış olduğum süre içerisinde banka kredisiyle ev aldım hala ödüyorum.şimdi ben yeniden evlensem bana eşim yüzünden herhangi bir icra geldiğinde evimi elimden alırlarmı. mal ayrılığı sözleşmesi yaparsak tedbir almış olurmuyum .bu sözleşmenin ne kadar etkisi olur.
şimdiden tşk ederim.

evin tapusu şu an üzerinizde değil mi? net bilgim yok, yanlış yönlendirmeyeyim ama önemli olan evi ne zaman aldığınız. evliyken almışsanız ortak mal sayılıyor.

evin tapusu şu an üzerinizde değil mi? net bilgim yok, yanlış yönlendirmeyeyim ama önemli olan evi ne zaman aldığınız. evliyken almışsanız ortak mal sayılıyor.

evin tapusu benim üzerime.ben 2008 yılında boşandım,evi 2010 yılında aldım.şuan hala bekarım,yani eski eşim teklifini bu icra olayı yüzünden düşünüyorum bi cvp veremedim daha

ev 2010 yılında ve siz bekarken alındığı için sizin kişisel malınızdır. evlenmeniz halinde de kişsel malınız sayılacaktır. kefil olup herhangi bir borcun altına imza atmadığınız takdirde evlenmeniz halinde eviniz elinizden alınmaz.

avukat arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevineceğim..

2008 yılında eşimle aramızda olan bi inatlaşma yüzünden evliliğimizi bitirdik.bu evliliğimden şuan 13 yaşında olan bi kızım var.her ikimizde birbirimizi unutamadık kızımında ısrarıyla eski eşim yeniden evlemek istediğini söyledi.fakat eşimin bu dönem içerisin devam eden bi davayı (istihkak davası) kaybettiğini öğrendim.ben boşanmış olduğum süre içerisinde banka kredisiyle ev aldım hala ödüyorum.şimdi ben yeniden evlensem bana eşim yüzünden herhangi bir icra geldiğinde evimi elimden alırlarmı. mal ayrılığı sözleşmesi yaparsak tedbir almış olurmuyum .bu sözleşmenin ne kadar etkisi olur.
şimdiden tşk ederim.

merhaba
evlenmeden önce almış olduğunuz için bu sizin kişisel malınız sayılır
borçlar da kişisel olduğundan eşinizin borcu nedeniyle sizin eviniz haczedilemez
ileride başka durumlara karşı kendinizi korumak isterseniz mal ayrılığı sözleşmesi yapabilirsiniz

soruma cevap veren herkese sonsuz teşekkürler

anladığım kadarıyla evime herhangi bi haciz uygulayamıyorlar.peki merak ettiğim diğer bir konuda şu;evlendikten sonra evdeki eşyalarımı haczedebilirlermi?evdeki eşyaları boşanmadan önce ortak olarak aldık.fakat ayrılırken eski eşim sadece giyim eşyalarını alarak evi terketti.tüm eşyalar bende kaldı.tabiki 2008 den sonrada benim aldığım kendi adıma faturaları olan eşyalarımda var.mal ayrılığı sözleşmesi yaparak bu eşyalarının tümünün benim olduğunu yazarsak yinede icra yaparlarmı?

soruma cevap veren herkese sonsuz teşekkürler

anladığım kadarıyla evime herhangi bi haciz uygulayamıyorlar.peki merak ettiğim diğer bir konuda şu;evlendikten sonra evdeki eşyalarımı haczedebilirlermi?evdeki eşyaları boşanmadan önce ortak olarak aldık.fakat ayrılırken eski eşim sadece giyim eşyalarını alarak evi terketti.tüm eşyalar bende kaldı.tabiki 2008 den sonrada benim aldığım kendi adıma faturaları olan eşyalarımda var.mal ayrılığı sözleşmesi yaparak bu eşyalarının tümünün benim olduğunu yazarsak yinede icra yaparlarmı?

Ortak olarak aldığınız yani evliliğiniz süresinde aldığınız eşyalar mal ortaklığı rejimi gereğince ortak mal sayılır ve bu durumdan kaynaklı olarak hacze konu edilebilirler, ancak hususiyetinize tabi olduğunu ispat ettiğiniz eşyalarınız haciz konusu olmaz, tabi boşanma sonrası alınmış iseler. Yani eşinizden ayrıldıktan sonra aldığınız eşyalarınızın haciz dışı tutulması katîdir. Evlilik süresince almış olduğunuz mallarınız dediğim gibi ortak mal sayılacağından haciz konusu olurlar. Mal ayrılığı sözleşmesi yaparak tüm taşınırlarınızı korumanız mümkündür kanısındayım.

Back
X