- 27 Temmuz 2016
- 2
- 0
- 1
- 39
- Konu Sahibi Oldu o zaman
Selam arkadaşlar. Lütfen yardımcı olun psikolojim çok kötü. Şu an 8 haftalık hamileyim. Hamile kalmadan önce bir hata edip kan değerlerimi ölçtürmedim. Hamile olduğumu öğrendiğimde 7. haftadaydım. Kan testimi gören kadın doğum doktoru beni endokrin doktoruna yönlendirdi. Endokrin doktoru TSH hormon değerimin 9.1 olduğunu söyleyerek ilaç verdi ve haşimoto hastası olduğumu söyledi. İlacı kullandıktan 1 hafta sonra TSH değeri normal seviyeye (3,5) düştü. Doktor; gebelik esnasındaki yüksek TSH değerinin bebekte zeka geriliği gibi özürlere neden olabileceğini söyledi. Kontrolsüz olarak geçen (TSH hormonu açısından) 7 hafta içinde bebeğim için bir sorun oluşup oluşmadığını doktora sorduğumda bunun bilinemeyeceğini söyledi. Bebeğin sağlıklı ya da sağlıksız olabileceğini belirtti. Bu duruma çok üzülüyorum. Bir haftadır ağlıyorum bebeğime birşey olmuştur diye.
Lütfen bi yol gösterin?! Acaba 7 hafta içinde yüksek tsh değeri yüzünden bebeğime bişey olmuş mudur? Yoksa endişe etmeme gerek yok mu? Bebeği aldırmalıyım? Şu an çok şaşırmış ve korkmuş durumdayım.
Başından böyle bir olay geçen var mı, tecrübeleriniz nelerdir? lütfen acilen yardım edin.
Lütfen bi yol gösterin?! Acaba 7 hafta içinde yüksek tsh değeri yüzünden bebeğime bişey olmuş mudur? Yoksa endişe etmeme gerek yok mu? Bebeği aldırmalıyım? Şu an çok şaşırmış ve korkmuş durumdayım.
Başından böyle bir olay geçen var mı, tecrübeleriniz nelerdir? lütfen acilen yardım edin.