• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım lütfen... Hamileyim.

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum manevi desteğiniz için. birazdan başka bi doktora gideceğim . sizlere sonuçları yazacağım. hoşçakalın ...

Muhtemelen doktor bu kadar zaman geçmesine rağmen değer dusuk olduğundan dış gebelik olduğunu dusunmustur. Dış gebelik de kurtajla alınamaz ancak iğneyle dusurulur ya da ilerlemişse ameliyatla alınır.

Bebek sağlıksız görünüyor, kullandığınız ilaçlardan dolayı gelişmemiş de olabilir. Bence kendiliğinden düşmesini bekleyin, o iğne kullanıldıktan 6 ay-1 yıl sureyle bebek sahibi olunamiyor.

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum manevi desteğiniz için. birazdan başka bi doktora gideceğim . sizlere sonuçları yazacağım. hoşçakalın ...
kimyasal gebeliktir yüzde doksa benımde senın gıbı olmustu ıkı sene once 159 139 hatırlamıyorum ama boyle bısey cıktı doktorum yükselmezse 1 kac güne adet olursun dedı gercektende 3 gun sonra oldum

Hazır değilseniz aldırma hakkınız her zaman var. Bakmayın buradaki tepkilere. O çocuğu siz büyüteceksiniz, başka kimse değil. Bayılıyorum "çocuk sahibi olamayanlar varken sen nasıl doğurmazsın"a. Sanırsın çocuk sahibi olamayan insanlar var diye diğer herkes doğurmak zorunda.
Her koyun kendi bacağından asılır, kürtajdan kaynaklanan günah varsa da forumda kimseye yazılmıyor merak etmeyin. Aklı başında kocaman kadınlara parmak sallaya sallaya inanç empoze etmeyin artık. Sanki konu sahibi bilmiyor neyin ne olduğunu.

Hakkınızda hayırlısı olsun konu sahibi, gönlünüzden ne geçiyorsa öyle olur umarım.

cnm muhtemelen dış gebelik yaşıyorsun çünkü banada bu iğne yapıldı zaten bu iğneyi sağlıklı bir gebelikte kullanmazlar...kanla sökülüyor içindeki et parçasını söküp kanla atıyorsun geçmiş olsun....

inş dış gebelik falandır da bir cana kıymamış olursunuz..

ben bir çocuğun her ne olursa olsun dünyaya gelmesinden yanayım. bakamadım mı devlete teslim ederim ama canına kıyamam yani.. buna benim hakkım yok diye düşünürüm..

tabi Rabbim kimseyi böyle birşeyle imtihan etmesin..

Hazır değilseniz aldırma hakkınız her zaman var. Bakmayın buradaki tepkilere. O çocuğu siz büyüteceksiniz, başka kimse değil. Bayılıyorum "çocuk sahibi olamayanlar varken sen nasıl doğurmazsın"a. Sanırsın çocuk sahibi olamayan insanlar var diye diğer herkes doğurmak zorunda.
Her koyun kendi bacağından asılır, kürtajdan kaynaklanan günah varsa da forumda kimseye yazılmıyor merak etmeyin. Aklı başında kocaman kadınlara parmak sallaya sallaya inanç empoze etmeyin artık. Sanki konu sahibi bilmiyor neyin ne olduğunu.

Hakkınızda hayırlısı olsun konu sahibi, gönlünüzden ne geçiyorsa öyle olur umarım.

gerçekten neyin ne olduğunu bilmiyor olabilir.
hepimiz bilmiyor olabiliriz.. burda herkes görüşünü belirtebilir. siz neden kızdınız ki.. siz de fikrinizi söyleyin..

bir de devlete teslim edip orda yıllardır bebek bekleyen aileleri sevindirebilir hem çocukta canından olmaz..

Allahım ne olursun bana da böyle bir konu açmayı nasip et ( içerik müjdeli haber olsun ama)

-Acil tebrik lütfen, Hamileyim :)))

doktorun kesin birşey söylemeden biz bilemeyiz ama ben bu ay düşün yaptım bir iğne vurdular düşüğe yardımcı diye o iğne bu iğne mi ki bilemedim hiçte sormadım.
ama bebek sağlıklıysa bile aldırma hakkın var sonuçta ( ki ben asla bundan yana değilim) kürtaj olursun.
bu kdr sorun yapma kendine

Aldırmanızı gerektiren bir durum yok zaten belli ki dış gebelik yada kimyasal gebelik yaşıyorsunuz. Siz önce tam olarak ne olduğunu anlayıp keşke bebeğin gelişine panik olmak yerine içinde bulunduğunuz durumu kavrayabilseydiniz. Dış gebelikse değer kendi kendine düşmez bir müdahale gerekir ki bu ya bir ameliyat yada bahsettiğiniz ilacın kullanımıdır. Ameliyatta tüpe yerleştiyse tüpü kaybetme riski vardır. Bu da daha sonra çocuk sahibi olmanızı biraz zorlaştıracak bir durumdur. Ama sizin değeriniz çok düşük böyle bir operasyona gerek kalmaz. Diğer alternatif ise ilaç kullanımı evet bu ilacın kanser ilacı olduğu doğru ama çok küçük bir nokta için ameliyatla müdahale edip tüpü tamamen kaybetme riskine karşı bu ilacı kullanmak daha manalıdır. Bu ilaçtan sonra ilk 6 ay kesinlikle hamile kalınması yasaktır. Sonrasında bebek düşünülüyorsa iyi bir kontrol sonrsı doktor kontrolünde ilerlenmelidir. Ayrıca dış gebelikse bundan sonra bebek istediğiniz zaman riskli gebelik ve üreme konusunda deneyimli bir jinekolog tercih etmeniz gerekiyor bunu aklınızda bulundurun.

Bunların dışında kimyasal gebelik ise zaten değer bir kaç gün içerisinde sıfırlanacaktır. Ama İlk mesajınızda doğru okuduysam 45 günlük bir gecikme söz konusuyda ve en son ilişki 2 ay önceyse kimyasal gebelik değildir dış gebeliktir.

Aslında burada parmak sallayıp hatta dini yükünü belirtenleri gözüne soktunuz parmağınızı.eğer hamile ise aldır diyorsunuz o zaman bu formdaki kadını yanlışa neden sevk ediyorsunuz diye sorarım size.konusahibi doğum kontrolü sağlamlaştırmamasının bedelini bebek ödememeli.

Inan ki anlatmakla bitmeyecek kadar berbat bi Yaşantım var . Oğlum ve kızım büyüdü zaten. Onlar için kan kussam bile belli etmiyorum zaten. Am benim de gücüm kalmadı artık. Bu imtihan da çok ağır geldi artık

O MASUM cana kıyma !!
Berbat yaşantım var demişsiniz eşinizle mi var anlamadım ?

bazı arkadaşlar. çocuk başkasından mı . doğruyu anlat. cok saçma gibi yorumlar yapmışlar. cvp vermeye gerek bile duymuyorum. herkes ne yaşadığını kendisi bilir. bende bebek aldırma taraftarı değilim çünkü. iki evladım var cümlemizin içinde Allah onlarıda bana bağışlasın . nasipte ne yazılmışsa onu yaşıyoruz zaten ama. bunu ifade edemiyorum sanırım . ben sağlıklı bi anne değilim diyorum açıkça. ben bilinçsiz ve cahil birisi değilim ama bazen öyle çaresiz kalıyorsun ki uçan kuştan medet umar hale geliyoruz. bu çocuğu doğurup gerekirse devlete vermemi söyleyenler bile var. bu çocuğun alınması ile sokağa atılması arasında bi fark yok bence. ha sokağa atmışım ha devlete bi kuruma bırakmışım yada alınmış bu çocuk bi fark yok . ben daha ölmedim yurda çocuk bırakacak kadar. ben bu kadarsoruna rağmen bile gayet iyi bir anne olmaya çalışan bi kadınım . bi çok kadının hatta erkeğin bile taşıyamayacağı seyler yaşadım ve yaşıyorum.

45 gün gecmis ve degeriniz 149 cikmis cuma günü bakilan degerinizde olumlu yönde yükselmezse zaten ya dis gebelik yada kimyasal gebelik teshisi konur. bu kadar kücük beta degeriyle kesede mümkün degil görünmez.bu durumda ya küretaj yada metotrexate yapilir. ben metotrexate yaptirmak zorunda kaldim yaklasik bir yil önce cünkü düzensiz yükselen bi beta degerim vardi ve en sonunda da maalesef dis gebelik denildi. igneden yakllsik 25 gün kadar sonra degerim sifirlandi ve bebek tedavisi icin 6 ay ara vermem gerekti. bu igne yapildiktan sonra bi hafta kadar bulanti kusma ve sac dökülmesi yasarsiniz o kadar. yalniz en az 3 ay cok iyi korunmalisiniz cünkü embriyo üzerinde cok büyük etkileri var. Allah yardimciniz olsun

Aslında burada parmak sallayıp hatta dini yükünü belirtenleri gözüne soktunuz parmağınızı.eğer hamile ise aldır diyorsunuz o zaman bu formdaki kadını yanlışa neden sevk ediyorsunuz diye sorarım size.konusahibi doğum kontrolü sağlamlaştırmamasının bedelini bebek ödememeli.
Sizin aksinize ben "aldır" diye dayatmıyorum farkındaysanız. "İstiyorsanız aldırabilirsiniz" diyorum. "Aa nasıl aldıracaksınn, aldırma sakınn, doğurr" diye kendimce baskı yapmıyorum.
Aldırabilir, aldırmayabilir, tamamen kendi kararı. Ben eğer doğurmak istemiyorsa aldırabileceğini söylüyorum sadece.

bazı arkadaşlar. çocuk başkasından mı . doğruyu anlat. cok saçma gibi yorumlar yapmışlar. cvp vermeye gerek bile duymuyorum. herkes ne yaşadığını kendisi bilir. bende bebek aldırma taraftarı değilim çünkü. iki evladım var cümlemizin içinde Allah onlarıda bana bağışlasın . nasipte ne yazılmışsa onu yaşıyoruz zaten ama. bunu ifade edemiyorum sanırım . ben sağlıklı bi anne değilim diyorum açıkça. ben bilinçsiz ve cahil birisi değilim ama bazen öyle çaresiz kalıyorsun ki uçan kuştan medet umar hale geliyoruz. bu çocuğu doğurup gerekirse devlete vermemi söyleyenler bile var. bu çocuğun alınması ile sokağa atılması arasında bi fark yok bence. ha sokağa atmışım ha devlete bi kuruma bırakmışım yada alınmış bu çocuk bi fark yok . ben daha ölmedim yurda çocuk bırakacak kadar. ben bu kadarsoruna rağmen bile gayet iyi bir anne olmaya çalışan bi kadınım . bi çok kadının hatta erkeğin bile taşıyamayacağı seyler yaşadım ve yaşıyorum.
Psikolojik bir rahatsızlığınız nedir?kullandığınız ilaçlar mı var? Hamileyken ilaç almazsanız sonuç ne olur?

Ya okadar aklı başında insanlarız neyi anlamamakta ısrar ediyoruz?

Tabiki bende canlanmış olan bir bebeği aldırma taraftarı değilim yanlış algılanmasın. (istisnai durumlar dışında)

Kazaara hamile kalınmış, emin olun ki konu sahibinin derdi başından aşkınken birde isteyerek hamile kalmayı planlamamıştır.
Zaten panik atağının olduğunu ve psikolojik destek aldığını belirtiyor. Üzerine maddi manevi hazır olmadığını da belirtiyor.
Israrla neden bu kadının üzerine 'kıyma o cana, aldırma' gibi psikolojik bir baskı uyguluyorsunuz.
Zaten 2 tane evladı var Allah bağışlasın. İsteseydi onlarıda zamanında aldırırdı.
Bu çocuğu doğurup ona maddi manevi imkan sağlayacak olan HİÇBİRİMİZ değiliz KONU SAHİBİ dışında.
Lütfen uyguladığınız psikolojik baskıdan vazgeçin artık, bunalımda olan insanı daha bunaltmaya bayılıyorsunuz !

Sizin aksinize ben "aldır" diye dayatmıyorum farkındaysanız. "İstiyorsanız aldırabilirsiniz" diyorum. "Aa nasıl aldıracaksınn, aldırma sakınn, doğurr" diye kendimce baskı yapmıyorum.
Aldırabilir, aldırmayabilir, tamamen kendi kararı. Ben eğer doğurmak istemiyorsa aldırabileceğini söylüyorum sadece.
Bu formda herkes fikrini belirtiyor.siz ise aldırma diyenleri eleştirdiğiniz için size cevap yazdım.yani aldır,aldırma denilebilmesinde bir baskı ya da yaptırım yok anlamadığınız bu.herkes fikrini belirtiyor karar konusahibine kalmış...

Ztn aldırayım mı doğurayım mı die sormuyo iğne hakkında bilginiz mi var mı diye soruyo bilen varsa yazsın yoksa yazmasın bu kadar basit kalabalık yapıp kadının kafasını yormayın daha fazla

Ztn aldırayım mı doğurayım mı die sormuyo iğne hakkında bilginiz mi var mı diye soruyo bilen varsa yazsın yoksa yazmasın bu kadar basit kalabalık yapıp kadının kafasını yormayın daha fazla
Bence siz tekrar okuyun o iğneyi yaptırınca düşmezse ne yaparım??diyor.herkes kendince cevaplıyor size ne oluyor? Siz kalabalığı arttırmayın da...

Back
X