Acil yardım lütfen :(

Meral meral

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
7
8
3
31
Erkek arkadaşımla birlikte olduk korunmasız bir şekilde ertesi gün yasmin isimli ilaçtan içtim hamile kalmaktan korkuyorum

Korkma al ilacini oyle kolay degil canim hop doye ilk iliskide hamile kalmak her iliskide hamile olunsaydi ben simdiye anne olabilirdim yani meraklanma
Oldu mu oluyor, ilk seferde hamile kalan birçok insan var. Şartlar müsaitse ilk ve tek seferde bile olur. Sonuçta bebek birike birike olmuyor, doğru tek sefer denk gelmesi gerekiyor.

Biraz korksunlar da ilişkiye girmeye karar veriyorlarsa korunma yöntemlerini öğrensinler.

Konu sahibi, korunmasız ilişkinin tek riski hamilelik değil, geri dönüşü olan ve olmayan cinsel yolla bulaşan hastalıklar çok ciddi riskler. Korunmayı sadece hamilelikle ilişkilendirmeyin.

Bence bir defalık dahi olsa hamile kalman mümkündür, içtiğin hapın faydası olmaz adet tarihine dikkat et..özgürlük sandığın şey hayatına mâl olabilir...

Hamile kalma riskiniz var. Ertesi gün hapı almalıydınız, yasmin değil. İlk 48-72 saat içinde içmezseniz hiç bir işe yaramaz, 24 saat içinde içmek en ideali süre uzadıkça hamileliği önleyici etkisi ortadan kalkar. Sizin şu an riskiniz devam ediyor. Siz şimdi hemen bir kadın doğum uzmanına başvurun, hapın etkili olup olmayacağını doktor size söyler, hamileliği önlemek için sprial ve doktorun uygulayabileceği fitil vb yöntemler de var.

Erkek arkadaşımla birlikte olduk korunmasız bir şekilde ertesi gün yasmin isimli ilaçtan içtim hamile kalmaktan korkuyorum
Merhaba canım, Düzensiz kullanılan doğum kontrol hapı gebeliği engellemez. Korunmasız ilişkiden sonra acil durumlarda ertesi gün hapları istenmeyen gebelikleri önler. Acil durumlarda gebeliği önlemek için doğum kontrol haplarını ancak yüksek dozda kullanmak gebeliği engeller. Ama yüksek dozda bir anda kullanılan doğum kontrol hapları yüksek düzeyde östrojen içerdiklerinden tehlikeli pıhtı oluşumlarına yol açar. Ella östrojen içermediği için pıhtı oluşumuna yol açmaz. Kullandığın 1 adet doğum kontrol hapı ertesi gün haplarının etkinliğini azaltır. Eğer hiç doğum kontrol hapı almadan ertesi gün hapı alsaydın %99.1 gebelikten korunmuş olurdun.

Back
X