Acil yardım lütfenn....

birgl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
14
0
36
İstanbul
Arkadaşlar benim derdim de maalesef ki görümcemler ve çok bunaldım artık. 7 senelik evliyim, eşimle bir problemim yok. Fakat 4 tane görümcem var. Biri küserse diğeri de küsüyor, bir de üstüne kayınvalidem de trip yapıyor. 7 senedir sürekli böyle. Kayınvalidem üst katımda oturuyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Bir sebep gerekmiyor küsmeleri için. Önceki görüşme iyi geçiyorken, bir sonraki buz gibi

şimdi düşününce aynı şey bizde de oluyo kaynanamla bozuşursak görümcemde konuşmaz görmcemle bozuşşak kaynanamda küser bende hiç umursamam küsen kendi bilir hiç umrumda olmaz hiç üzme kendini bak eşinle de bi problemin yokmuş hiç sıkma canını

yüz verme boşver görüşmesen nolacakki. eşine anlat durduk yere küstüklerini. hiç de takma boşver.

Bir sebep gerekmiyor küsmeleri için. Önceki görüşme iyi geçiyorken, bir sonraki buz gibi

allah allah ya aynı bizim gibi desene bizimkilerde gelirler bana iyiyiz sona bi gidince ne oluyosa küsüyolar cok üzülü
odum bende niye öle oluyo diye şimdi hiç takmam daha küsen küssün hiç üzerlerine düşmem daha sona nasılsa bişi olmamış gibi konuşuyolar

Eşim her şeyin farkında. Kardeşlerinin huyunu öğrendi artık o da çünkü ona da aynı şekilde davranıyorlar. o annesi ile soğuk olmamıza kızıyor. Fakat onlar ne zaman gelseler ben kayınvalidemin suratını çekmek zorunda kalıyorum sanki birşey yapmışım gibi . Surat ediyor bu beni sinir ediyor. Bi çaresi olmalı bu durumun

Aslinda takmiycaksin birak küserlerse küssünler hangi biriyle ugrasacaksinki??yok ben kafami takarim diyosanda hepsini al karsina konus niye böyle yapiyosunuz derdiniz ne diye...bana kalsa hic umursamam ama yinede sen bilirsin en iyi sen tanirsin onlari..

valla canım kaynanam görümcem bana suraT YAPTIUKCA BEN ONLARI Bİ ŞEKİLDE MEMNUN ETMEYE CALIŞIYORDUM AMA NE YAPSAM KENDİMİ BEGENDİREMEDİM ARTIK BENDE ONLARA SURAT YAPIYORUM

Konuşmayı da denedim olmadı

Evet aynen ben onları memnun etmeye çalıştıkça bu durumlar baş gösterdi. Suratlaşmalar çıktı

Son düzenleme:
çok zor cnm ellen uğraşmak alahtan bizde yok böylebir sorun ama bnce eşin bir şey demiyosa pek dikkate alma onları sen onları umursadıkca daha çok yaparlar

benim de eltilerimin biri öyledir. bir görüşmemizde yakındır sıcaktır. üzerinden zaman geçer tekrar görüşürüz soğuk konuşur hatta yüzümüze bakmadan konuşur. bazen duymazdan gelir vs. önceden çok sorgulardım. acaba önceki görüşümüzde bilmeden etmeden kırdım mı diye düşünürdüm. artık pek önemsemiyorum herkesi aynı anda mutlu etmek mümkün değil ki. siz kendinizden eminseniz hep aynı tavırla konuşun bence, dert de etmeyin. annemin bir lafı var kendi küsen kendi barışır der:) bazı insanlar üzerlerine düştükçe gerçekten sorun varmış gibi tavırlara girebiliyorlar. gün gelir geçer deyip önemsemeyin. ben artık öyle yapıyorum.

Çözüm hiç takmayacaksın, umrunda olmayacaklar. Fazla muhatap olmayacaksın, gidip gelmeyeceksin, fazla inceleyip acaba ne oldu diye düşünmeyeceksin.
Kendi hayatını yaşa, onlarla arkadaş gibi olmayı da unut olamazsın.
Mecbur kalmadıkça görüşme, onlar sana nasıl davranıyorsa sen de öyle davran.

canim benim esimin kardes sayisi fazladir o yuzden bende de bolca gorumce var.
ama taktik su: mesafeni koyacaksin ve asla onlarla samimi olmayacaksin! merhaba merhaba olacaksin. ayni ortama geldiginizde onlar sizle konusmadikca siz de onlarla konusmayacaksiniz.
ola ki gorumceleriniz samimi davrandi, hemen mesafeli tavrinizi takinip sinirinizi koyacaksiniz!
vallahi ben samimiydim eskiden...
yani gorumcelerimle yakin olayim, kardesim gibi olsunlar istedim cunku yas olarak ta uysuyoruz birbirimize...
ama olmadi...
kiskanc oluyorlar...
fazla samimi davraniyorlar ve arada saygi kalmiyor bu sefer sorunlar basliyor...
ben biriyle gorusmuyorum hic. gordugumde konusurum ederim orasi ayri ama birbirimizi dunya dursa arayip sormayiz o sekilde bir iliskimiz var...
bu kisilik diger kardeslerini abluka altina almis durumda onlari yonlendiriyor o yuzden diger 2 gorumcemle de aram bozuldu biraz...
diger biriyle de hic gorusmuyorum...isimiz duserse, yilda 1-2 kez ayni ortamda bulunursak merhabalasiriz...
suan ayni ulkede yasadiklarimdan bir tanesi hepsi saygisiz, icten pazarlikli, cikarci, yalanci...daha sayayim mi bilmiyorum...
turkiye'deki gorumcelerim hostur.

su gorumce olayi zor yaa...
bir gorusmemizde can ciger davranirlardi, tamam derdim ya bu yabanci ulkede yalniz degilim yani arkadaslarim onlar olabilir...
ama sonraki gorusmemizde bir surat bir surat, evlerine gitsek odalarindan cikip yanimiza gelmezler...
hep boyleydi...
artik ben cok mesafeliyim...
asla samimi davranmiyorum...gerekmedikce cok guler yuz gostermiyorum...ki zaten bunlari yapmak icimden gelmiyor yani yapamam zaten...
onlar bana ne derse nasil davranirsa oyle davraniyorum...

sakin uzulme canim sakin takma!
unutma tek cikar yol samimi olmamak ve araya mesafe koymak! baska yol yok...

konusma mi?
konusma asla ise yaramaz!
zaten konusmayi denesen niye boyle yapiyorsunuz desen ''yoo bizim seninle bir sorunumuz yok, her zaman ki gibi davraniyoruz, seni seviyoruz derler'' ama oynamaya devam ederler.
gorumce konusunda tecrubeliyim, bir cok yol denedim bu olaylari cozmek icin ama en iyisi cozum az gorusmek ve bu gorusmeler sirasinda da mesafeli olmak ve asla samimi davranmamak. buna onlar da 1-2 gorusmeden sonra alisiyorlar onlar da oyle davraniyorlar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…