• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acıl yardım :(

morçilek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
511
7
118
41
senağlama
arkadaslar yardım
biz nişanlıyız.ev kurmak ıcın esyaya bakıyoruz.ikimiz de mımarız.ben ıstedım kı kendı zevkımıze göre modern bi ev kuralım.
ama nışanlımın aaılesı begendıklerımıze karışıorlar.artık nışanlıma da tak ettı ve ben hiç bi şeye karışmıorm ne yaparlarsa yapsınlar dedı. ama ben öle olmasını ıstemıyorum.inanılmaz can sıkıcı bı durum.o benı tek basıma bırakıo.
kafatı yemek uzereyım.biz bu işin eğitimini aldık
ama ne işe yarar kı
bana bı akıl verın ben ne yapıımmm
off of

alcaksın nisanlını
beğeneceksiniz vericeksiniz siparisi
ona buna sormaya gerek ile yok
hem sizin evinize neden karısıyorlar
onlarmı oturacak sankiii

düğün zamanı aileler biraz heyecanlı oluyor malesef, kendi istedikleri olsun istiyorlar. kibar bir dille kendi seçimlerini beğenmediğinizi anlatın. o evde oturacak olan sizsiniz tabiki kendi zevkinize göre olacak. nişanlınızı da ikna edin,eşyaları seçmeye tek gidin. böylece kafanız karışmamış olur.

canım sende çok ısrar etme mesela alısverişe çıkarken ben bunu beğendım bunu alsak nasıl oulr felan de.bir şekilde sözünü geçirebilirsin.çünkü orası senin evin olacak ve orda sen yaşayacaksın.zor bır durum olsa gerek.boyle durumlar ama hep yasanır duymustum bende..arkadasım nişanlıydı gerçi şimdi ayrıldılar.mutfağı arkadasım hazır istiyordu kayınvalıdeside oymalı yaptıralım demiş.kız çıldıryordu..zor iş kolay gelsn..

evet sanırım sakınleşıp alttan alttan dediimi yaptırmam gerekıo
of ya
çok zorrrr

aıleler neden karışıyorkı....sız yasıyacaksınız o evde ve sizin zevkiniz olucak tabi.........
nişanlınızda sizi yanlız bırakması olmamış....
sonuçta ikinizin yuvası olucak....
aileler belki fikirlerini söyleyebilirler....olabilir ...fakat son kararda sizin olmalı....
kimseyi kırmadın ....bunu söyleyebilirsiniz..

Arkadaşım ikiniz de eğitimli kişilersiniz, bu konuda da en iyisini yapabileceğinize neden inanmıyor eşinin ailesi?

Güzellikle söyledin mi?
Anlamadılar mı?

İstediğini yaptırana kadar diret, yoksa içinde kalır bazı şeyler, ilerde neden böyle oldu bilmem ne der durursun..

Böyle ailelere şaşıyorum ya, evlenmeden müdehaleye başlıyorlar..

Arkadaşların dediklerine katılıyorum.
Ben bi de şöyle düşünüyorum,nişanlınızla siz konuşun ailesine o söylesin sizin seçimlerinize saygı göstermelerini ..."Biz bunu beğendik ,böyle istiyoruz ,gücenmeyin ama " tarzında konuşsun...
Siz söylerseniz kötü olan siz olursunuz bence...Ailr onun ailesi,ona gücenmez ama size gücenirler...
O yüzden nişanlıya gaz vermeye başlayın derim ,,,sizi arada bırakmasın...

eşin sakın boyle bir tutum sergilemesin. şimdiden işinize karışırlarsa ve taviz verirseniz evlenince hiç engel olamazsınız. ikinizin özelini ilgilendiren konulara aileler karışmasın. eşiniz sessiz kalmasın, siz şimdiden yüzgöz olmayın bence ailesiyle. eşiniz konuşsun, ondan bilsinler.

Şimdiden taviz verip sonra pişman olacağınız şeyler yapmayın.Nişanlınız bir köşeye çekilmemeli.O, ailesini kibar bir dille uyarsaydı kimse size karışamazdı.Sizi onlarla yüzyüze bırakmış resmen.Bİz de yeni yaptık alışverişlerimizi ,ama kimse karışmadı.Eşimle gittik ,ikimiz seçtik her şeyi.Kimse de şunu alın ,bunu alın demedi.Bildiğinizi okuyun,o eşyalarla siz yaşayacaksınız.İsteyen kendi evini,düzenini değiştirsin...:kahve:

canım ebenim eşmin ailesi de çok meraklıydı karışmaya biz de karışamasınlar diye eşimle beraber gittik eşyaları seçtik sipariş verdik sonra da ailesini götürüp gösterdik eşyaları zaten çoğun biz ödediğimiz için çok sorun olmadı ama
nişanlın alsın ailesini konuşsun biz kendimiz seçeceğiz desin kestirip atsın siz ikiniz yaşayacaksınız o evde tabi ki sizin istediğiniz olacak

Canım bak sakın eşyalarını seçtirme bir kaşığına bilem karıştırma.

Yoksa değil kullanma, atmak için insan fırsat kollarsın benim gibi.

Sen az bir zaman geçsin bu konuda çok ciddi olduğunu nişanlına anlatırsın.

Aileleri de anlamak zor yani iş olsun torba dolsun ,siz yaşıcaksınız o eşyalarla.

inş. kendi seçtiğin eşyalarla uzun mutlu bir evliliğe adım atarsın kaydirigubbakcemile4

bu eşyalara müdahele etme meselesii zaten hiiç anlamıyorum.. elalemin evinden sana ne yahu?!

o evde yaşayacak olan sizken herşeye karışan ailelere sinir oluyorum.nişanlınızda o evde yaşayacak..'' ne münasebet o evde yaşayacak olan biziz bırakın kendi zevkimize göre alalım'' diyemez mi ailesine?
hayret bişey ya ne biçim bi saygısızlık bu!!

siz onaylamadığınız halde ısrarla kendi istediklerini alacaklarsa "tamam siz alın,ama ben bunları sevmedim,bi kaç ay sonra bunları değiştiriririm haberiniz olsun" gibisinden bişeyler söyleyebilirsiniz..yeterki kararlı olun..

canım aileler illaki karışıyorlar işte biz evlenirken tutturdular kayınpederimin kardeşi mobilyacı ona yaptıracaz diye bişey diyemedim model bile yoktu atölyede kendilerinin acemice çizdiği bir modele evet demek zorunda kaldım sözde benim tarifime göre çizilmişşş 3 ay önceden verilen sipariş düğüne 3 gün kala anca yetiştii çünkü benim istediğim ve sözde onların çizdiğiyle alakası olmayan bişey gelmişti geri gönderme şansım da yoktu şimdi kimi beğense de hala içim sızlar kalas dediğim o mobilyalara bakıncaa elimde olsa inan ilk işim onları değiştirmek olur sen sen ol kimseyi yaşayacağın evim diyeceğin yere karıştırtma nasıl istiyorsanız öyle döşeyin evinizi sonradan benim gibi niye kabul ettim diretmedim sanki diye kendinizi suçlamayınn Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin canımmmm şimdiden mutluluklarrrra.s.

Back
X