Acil yardim !

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.205
31.112
598
Kizlar kayinpeder civciv bulmus terkedilmis. İslanmis. Sardim sarmaladim..gagasini acip yemek yiyemiyor. Pet shop var oraya gittim bisi bilmiyor eczaneye git dedi. Siringa bide mama al dedi. Veteriner yok burda..

Napicam bilen varsa lutfen yardim etsin.. cok uzuldum.
IMG_20160728_185541.webp

Kutu bul.Sicak su torbasi ya da kumasa sarilmis sicak su dolu pet sise koy.Sicak tutmak lazim.1 haftadir annesi terketmis yeni dogmus kedi besliyorum ne uyku ne bisey var bende.Mama olarak netten bakmak lazim ne verilebilir.Dedem beslerdi irmik,kaynamis yumurta karisimi yapardi.Miniş pek tatli.Insallah yaşar.

Civciv yemi satılır, sorabilirsin,
şimdilik bir enjektör ya da damlalık (boş göz damlası şişesi vb.) yardımıyla bulamaç haline getirdiğin ekmek-su karışımını ağzına sıkabilirsin yavaş yavaş. Suda bekletilip yumuşatılmış ince bulgur verebilirsin. (Haşlanmış yumurta, patates de olabilir)
Pamuğun içine oturt, çevresini sar, mümkünse bir kutu içine döşe pamuğu.

nameaver nameaver 'in dediği gibi ısı kaynağı olarak ampul kullanabilirsin. 34 - 30 derece civarı olmalı ortamının sıcaklığı.
Kutunun bir köşesine bir çay tabağına temiz su bırak, içecek enerjisi olursa içer, takip et su seviyesini.

Civcivler çok hassas oluyorlar. Biraz buyumusleri bile iyi bakilmazsa ölüyorlar. Bu da gözüme çok cılız göründü umarım yaşar

Civciv yemi al bir yere sık ve parmaginla yemin olduğu yere tik tik vur yemeye baslicaktir ama sıcak tutman lazım gece sıcak su torbası koy altına ustunede bisey ört bi kutuya koy dediğim gibi yaparsan yemi yer annesi öyle ogretiyo ona

Ama önce kurula sonra yedir yoksa yemez usuyodur o şimdi benim çok civcivlerim hatta keklik yavruları bile baktım bu yöntemle

Tesekkurler tek tek alintilayamiyorum. Kizim durmuyor.
Kuruttum sardim en sicak yere koydum. Allahtan siringa vardi evde.
Agzina sıktım o yedi . Gozu kapaliydi ara ara acti. Baya yedi zor yutkunsada. Sardim sesi cikmiyor simdi. Hala agiz acma hareketi yapiyordu. Doymadi mi acaba

Tesekkurler tek tek alintilayamiyorum. Kizim durmuyor.
Kuruttum sardim en sicak yere koydum. Allahtan siringa vardi evde.
Agzina sıktım o yedi . Gozu kapaliydi ara ara acti. Baya yedi zor yutkunsada. Sardim sesi cikmiyor simdi. Hala agiz acma hareketi yapiyordu. Doymadi mi acaba

Denas, kursağına dokun. hemen boynu ile gerdanının orada şişkince bir yer var, orası çok şişkin ve semsert olmasın dikkat et, çatlatırsın hayvanı.

Denas, kursağına dokun. hemen boynu ile gerdanının orada şişkince bir yer var, orası çok şişkin ve semsert olmasın dikkat et, çatlatırsın hayvanı.
Tamam :/ sesi cikmiyor simdi kiz uyusun bakmaya gidecem.
Yenidogan civciv yemi varmis esim disarda arastiriyor alacak.
Ama bu ayakta dahi duramiyor:(
Yatiyor yan.
Of ya..

Back
X