Acil yardıma ihtiyacım var kızlar

duygusal35

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
4
0
6
35
İzmir
Ewet baslıktakı gıbı acıl yardıma ıhtıyacım var cunku eşimle artık bırbırımıze yabancı gıbıyız evlenmeden önce hıc öyle degıldı evlendık ve cınsel hayatımız bıle sankı 30 yıllık evlı ınsanlar gıbı bunun dısında işten ewe geldıgı zamanbıle hıc ortak bı paylasımımız olmuyor 2 yıl oldu ama hıcbırsey duzelmedı suan 3 aylık bebegımız var tek ortak sewıncımız bebegım oldu cok uzuluyorum hayat oglum yokken bombostu mutsuz duygusuz monoton ot gıbıydım .. Cevremdekı ınsanların mutlulugu benı yıpratıyordu cunku bu yasta bunları yasamaktansa hep gulmek ısterdım mutlu olmak benımde hakkımdı ... şu aralar bıraz buyuk bı borca gırdık kurdugumuz iş malesef battı sımdı sız buyuzden olabılır dıceksınız ama 7 ay öncede bız böyleydık bu tuz bıber oldu .. Ayrılsak dahamı ıyı olur bılmıyorum bebegıme uzuluyorum ama ben cok mutsuzum sewıyorum ama sewılmıyorum ..suan ewım cok soguk oldugu ıcın bebegım usumesın dıye ayda 2 hafta annemlerde kalıyorum hıc özlemıyor ewe döndugumde hıc sewgı dolu degıl sadece bebegımızı sewıp spor programı ızlıyor ve yatıyor .. Cok uzattım ama cok doluyum kımseyede anlatamıyorum ayrılmak çare degıl ama böylede olmuyor mutsuzca yaşlanıp ölücem hep baskalarına özenerek imrenerek .. Dış görunus olarak kımse bırbırımıze yakıstırmıyordu hatta ıstemyenler bıle oldu ama ben bunu önemsemedım sewerek ewlendık. Bırde borc ödemekten bıktım ewlendım 3 ay bıle bılezıklerımı takamadan aldı göturdu sonra bebegın altınlarını aldı suanda dogum parasına takmıs durumda buyuzden buyuk bı kavga yapıcaz gıbı

Eşinin yüreğine zorla sıcaklık koyamazsın ama bu kişi seni sevip evlenen kişi sonuçta.
Bebeğin olduktan sonra biraz bırakmış olabilirsin eşini. Elbette oğlunla ilgileneceksin ama eşine karşı hareketlenmeni tavsiye ederim.
Bir şeyler yapmalısın. Suçu tek taraflı aramak hata...

eşinle otur konuş. ve olacak gibi değiilse gençliğine yazık etme ve evladını mutsuz bir ortamda büyütme. evladına da yazık
rabbim yardım etsin. hakkında hayırlsı olsun inş.

bence de eşinle konuş.. birbirinizi severken neden bu kadar yabancı olduğunuzu üstelik aşkınızın meyvesi de olmuşken.. çünkü o bebeğin olması için insanlar ne savaş veriyor.. ne paralar döküyor.. bu bile sizin birlikte olmanız için en büyük neden.. mutlu olmak varken neden böyleyiz diye sor..ne gibi sorunlar var de... yaşadınız zorluklardan birlikte kurtulamayacak kadar çaresiz miyiz de. birlikte birşeyleri yoluna koyamayız mı de.. .onun gözünde eksiklerini hatanı beklentilerini sor.. tabi sen de onun eksikliklerini hatasını beklentilerini söyle... ama bunları sakince konuşmak lazım.. asla bağırmadan çağırmadan.. tepki göstermeden.. çocuğunuz için geleceğiniz için konuşma yapmanız lazım.kolay gelsin canım..

Son düzenleme:
Bebeginiz üşümesin diye her ay 2 hafta annenizde kalıyormuşsunuz her ay 2 hafta annenizin evinde kalmanız bana göre uzun bir süre belkide eşiniz bu duruma bozuluyordur ve eşiniz ile aranızda sagukluk olmasına sebep oluyordur tamam eviniz soğuk olabilir ama bunun içinde çözümler var elektrik sobası,odun sobası vb sobalar gibi yani eşiniz evimiz soğuk diye çocugunuzuda alıp her ay 2 hafta annesinde kalmış olsaydı sizde evlilikten ve evinizden soguyabilirdiniz.

Son düzenleme:
Iki hafta cok uzun zaman, insan sogur, yahlizliga alisir.
Bide acaba esiniz para sorunlarini kafasina cok takip baska bisey düsünemiyo olabilirmi.
Konusmaktan baska care yok , anlat derdini böyle nereye kadar

evet çok doğru.. düşünsenize siz bir baba olsanız. eşiniz soğuk diye evden annesigile gidiyor. neler hisseder. kendini çok kötü ezik yetersiz hissettiği kesin.. hani benim onlara verecek birşeyim yok bakamıyorum aileme deyip üzülüp (bu da aranızda sorunlar oluşturur)bu yüzden eşim dediği gibi en azından çocuk üşümesin annesigilde kalsın diye düşünebilir.

Evet ayrilik care degil , ama kalip ömür boyu mutsuz
Olmakta care degil ...

ayrica bir cocugun var , mutsuz bir yuvada cocuk buyutmekte hic kolay degil...

bazen olmuyorsa zorlamanin anlami yok....
zorladikca dahada kotu oluyo...
bir ömür boyu mutsuz olmaktansa , ayrilip mutlu olmak CARE !!

7 ay önce hamileydiniz, 3 aylık bebeğiniz var ayrıca iiniz battı.

7 ay öncede böyeydik demişsiniz ya ondan bunları tekrar yazdım her evlilikte olmasada hamilelik ve doğum sonrası eşler arası biraz soğuya biliyo hatta sizinki gibi artarak devam edebiliyor. kaldıki batan bir iş. ev soğuk diye annenin evinize gitmeniz. bunların hepsi tetikliyor olabilir. bebeğiniz biraz büyüsün. emin olun birçok anne ve anne adayı bunları yaşıyo. kendinizi ve eşinizi sıkmayın başka şeylere yoğunlaşın.

para olayına gelincede eşinizin borç batağında olma gibi bir durumu varsa para yüzünden kendisiyle tartışmayın. kumara vermiyor ya adam parayı. ilk destek verecek olan sizsiniz eşinize. o para onun einde olsa sizden ve bebeğinden sakınırmıydı eşiniz.

cnm bence yanlış yaklaşım eşin içinde zor bi durum o işi batırmayı istermiydi hayır onunda piskolojisini düşün arkadasların dediği gibi kendisni sen öle gttkçe ezik hissedioda olabilir ewlilikte bunlar olabilcek seyler mesala bizde eşimle buaralar bebğimize üzüldüğümüz için kendimize daha soğuzz bebeğimize sewqimizi vermeye calışıyoruz benim eşiminde borçları vardı bende verdim hepsini ewlilik bunun için zaten bnce eşinle biraz ilgilen dinlemeye calıs onu

katılıyorum. ama ben burada kendi sorunuma gidecem. bir türlü çözemiyorum. kusura bakmasın konuyu açan arkadaşımız. eşim içki sigara işte tost oranın yemeğini yemese dışardan yemek, mesaiye arabayla gidiyor benzin parası vs rahat 500 ü buluyor. sıktığı bu. sıkmazsa tabi daha fazla. gider gelirden fazla olunca bu sefer kredi çekiyor. onları ödüyoruz ödüyoruz bu sefer bir miktar kendine ayırıp olan borcu kapatmak için tekrar çekiyor. ama dediğim gibi kendine harcadığı bu en az 500 tl tüm giderlerin üzerine resmen çöküyor.

yani şimdi demişsin ya kumara vermiyor ama böyle fuzuli giderlere verince ne yapıyım. yine konuşacağım diyorum ama pek işe yarayacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:

cnm allahım dermanı olmayan dert wermezmiş allahım sağlık versin sağlık ounca hersey oluo takılmayın fazla

bu farklı bir konu canım tabiki konuş eşinle düzeltmeli bu huyunu. benim eşimde işerinde yemek yemez eğenmez. gerekirse yoğurt makarna salata eve zor düşer açlıktan bazen. ama o orda süreki dışardan yemek söylese bizim ekonomi çöker.

maaş kartı bendedir. faturalar vs. ödenir kalan parayı eşime derim aya bölerim günlük harcamamız şukadar olmalı derim.ona göre harcarız.

yani sırf boğaz ve sigara yüzünden kredi çekmek çok saçma. ama konu sahibinin olayı farklı eşi bir iişe girmiş. ticaretin küçüğüde büyüğüde risktir. maalesef bu iş batmış. tabi bu batma olayına rağmen hala lüksünden vazgeçmeyip borcum var şu kenardaki parayı ver diyosa eşine eşi ozaman parasını vermese anlarım. ama adamda sıkıyosa kendi lükslerinden vazgeçiyosa toparlanmaya çalışıyosa destek olmak gerekir.

ama zaten eşim bizi gönderıyor suan ewımdeyım yarın tekrar anneme gıdıcem geldık dıye kızdı bıle. Bende ewımı onu özluyorum maddı durumumuz cok ıyı degıl elektrık sobası kullanıyoruz ve hıc ısınmadıgımız halde 200 lıra fatura geldı oda faturayı aza ındırme cabasında cunku ben artık calışamıyorum ve onun maasıda yetmıyor yanı problem bır degıl bın

anlatmadıgım konulardan bırıde buydu zaten ewlendık ewlenelı daha bırkez bıle olsa maasını bana vermedı dahası benden aldı elı herzaman acıktı daha sımdı sımdı dukkan battıgından berı savurganlıgı bıttı cunku elde avucta sıfır bebegın bezını evın elektrıgını bıle hep anneler yardım edıyor ama ıçkı sıgara hıc azalmadı hayır evlendıgım gun takı paraları gıttı 3 ay sonra bılezıklerı aldı tamam dedım kredı kartı borcunu kapattık ama borc bıtmıyokı yıne yaptı yıne 8 bın tl kart borcu var hayır yemın ederım kendıme hıcbısey almadım almadıda bebege hıcbısey almadı hamıleyken bıle hep annemın kardesımın kıyafetlerını gıydım doguma 2 gun kala bıle batan dukkana ben baktım onu kendı ızne ayrıldıgım ısyerıne soktum ıyıkıde o ıs olmusta suan sıgortalı bı ısımız var . Ben doguma gıttım dukkan 1 ay sonra kapandı . Sımdıde dogum parası tamam vereyım de bu bı ıse yaramıyokı ne borc bıtıyo neden borca yetıyor .

işte ne güzel senin sözünü dinliyor eşin.. eşim güya dağınık borçları birleştirdi. 1200kredi borcu var.işte 50bin çekti. borçları kapattı. kalan 1400 tlsi nakit hesabında bekliyor. dün söyledim bu sana 2ay gidecek. sonra diğer kartlardan kredi çekecek onlar olacak hatta ayrı bir bankadan kredi çekecek aylık 100 gibi ödenecek sonra onları da yiyecek. elinde hiç para kalmayacak bu sefer bankaya gidip borçlarımı kapatmam karşılığında işte 50bin daha ver diyecek 45-48 borcunu kapatacak kalacak 2000 (aynı bu sefer ki kalan 1400 gibi) sonra 2bini de yiyecek öyle devam edecek. Bu kaçıncı oldu böyle yaptığı.. yeni açtırdığı için sürekli 5 yıl borç oluyor. maaş da işte bu netleştirdiği kredi borcuna mesela 1200 sonra kiraya gidiyor. ben çalışırken de benim maaşım daha az olduğu araba almıştık onun taksidine gidiyordu. kalan kısmını da ben harcamıyordum. ya da işte elektrik su gaz internet tv bazı gıda temizlik malzemelerine gidiyordum. eşim benim kadar eve harcamıyordu. ancak kuruyemiş falan alıyordu. hergün sorar alınacak birşey var mı diye ben yok derim ekmek derim... o da varsa nadir tuz,salça gibi tek tük şeyler isterim..
bir de benim kredi çektiğimde hesabımdan altın hesabı vardı her ay 5o tl alıyorlar onu ödüyorum birikti biraz. onun birikinti hiç olmuyor..şuan işsizim ama..

yani uzun yazıyorum kusura bakmayın ama onun kredisine aklım ermiyor. ben muhasebeciyim bir de.. bana bırakmıyor..

ben de kredi çektim bekarken falan ama ben elime ne geçerse yatırırırdım. mümkün olduğunda borcuma düşürürdüm. yani her ay atıyorum 500 mi yatıracağım bu ay 800 yatırırdım 1000 yatırırdım. 600 yatırırım.. 1200 yatırırm. dediğim gibi borcumu öyle azaltırım ondan önüme rahat bakarım..

şimdi ben tek kuruş harcatmayacağım masraf.. o öylece dursun bakalım. durmaz biliyorum. muhasebesini tutacağım dedim işim yok onun bari muhasebesini tutuyum dedim. şimdi tek korkum o para var deyip yine diğer bankalardan çekmesi..

yani güven olmayınca herşey sil baştan.. o parayı bana ver desem biliyorum kredi alacak.. harçlığın veriyorum ama bu sefer ben harcamışım gibi oluyor.. o yüzden ben istemecem..

1400tl yi sen harcadığını görsün istiyorum. ama yalan söylediği için göreceğini sanmıyorum.

işim çok zor.. çok para kazansak emin ol yine aynı olur..

ya bana kalırsa maddı anlamda sıkıntılar bogmus sızı.ama bunun ıcın uzaklasmamak gerek.bıraz özverıde bulunsanız ne bılım aranıza hıc sogukluk gırmemıs gıbı davransanız ılgınızı arttırsanız onun sevdıgı seylerı yapsanız falan.. maddı zorluk her evde oluyor bızde cok sıkıntı yasıoruz asla altınlarımı bozdurmam dedım ama baktım yetıstıremedık napım dedım o uzulecegıne evımde sıkıntı olacagına verdım bır kısmını.. pişmanda degılım helalı hos olsun evımıze harcıyoruz sonucta..sende öle düşün..kalbını ferah tutmaya calıs.naçizane tavsıyem,dua etmek ve namaz kılmak cok ıyı gelıyor böyle anlarda huzurla doluyor ınsan..Allah yardımcınız olsun ınsallah tum sıkıntıları aşarsnız

Maddi sıkıntınız eşinizin iyice psikolojisini bozmuş ama bu yinede her ay 2 hafta annenizde kalmanızı gerektirmez,elektrik sobasının külfeti maddi anlamda çok olabilir aylık 200 tl az para değil eletrik yerine odun-kömür sobası kurun o zaman daha az masrafı olur,siz ve eşinizin aynı evde vakit geçirmeye ihtiyacınız var yoksa böyle evlilik sürdürülmez 2 hafta orda 2 hafta kendi evinizde,eşinizle beraber psikologa gidebilirsiniz sosyal güvenceniz varsa devlet has.psikolog bulunmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…