acıl yardımm lutfen :(

coldcoffe

pek bi hayaliçe...
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
72
36
26
Of ya bastan söyliyim gülmek serbest ama lutfen kınamayınız :'( ya ben patatesleri soyup doğradım annem de dogranmıs patateslerin üzerine su doldurdu kararmasın diye. Şimdi kızartmam lazım ama onları ordan çıkarınca yağa atsam patlamaz mı ki ? Peceteyle de alamam suyu çünkü birsürü doğranmış patates yanı sulu sulu illa ki kalır su. Anneme sormak istemiyorum bi ton laf etti zaten. Nolur yardım edin ya evet rezilim ama napim hiç patates kızartmadım ki

Süzgeçte bir süre kalsın suyunu atar birşey olmaz.. birde azar azar temiz bir peçete yahut bez ile de suyunu alabilirsin.
Ayrıca BDV'lik bir konuda değil dert etmeyin :KK70:

Temiz bez yok mu onun icine dökün kurulayin. Sudan cikarip atarsan patlar dikkat et :KK53:

Of ya bastan söyliyim gülmek serbest ama lutfen kınamayınız :'( ya ben patatesleri soyup doğradım annem de dogranmıs patateslerin üzerine su doldurdu kararmasın diye. Şimdi kızartmam lazım ama onları ordan çıkarınca yağa atsam patlamaz mı ki ? Peceteyle de alamam suyu çünkü birsürü doğranmış patates yanı sulu sulu illa ki kalır su. Anneme sormak istemiyorum bi ton laf etti zaten. Nolur yardım edin ya evet rezilim ama napim hiç patates kızartmadım ki
Allah belanı vermeye:rolleyes:
Bende kesin aldatıldı dedim:KK70:
Yağsız tavaya koy patatesi ocağı yak hafif ateşte suyunu kurut. Soğuyuncada yağ koy kızart:KK37:

Ben de patatesleri erken doğramışsam suda bekletirim.
Kızartmadan önce mutfak havlusuna serip kurularım.
Yine de patlıyorsa yağa azıcık tuz serperim.

Niye gülelim canım, bazen hepimizin öyle küçücük şeyleri bilemediği oluyor. Ben bazen buraya konu açmaya utanıyorum da saatlerce nette arıyorum :)

Hepinize çook teşekkür ederim süzgece koydum sonra da patlaya patlaya kızarttım :KK61: Ben de böyleyim işte biraz beceriksizim :KK42:

X