• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil

meryun

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
44
2
6
30
bayanlar lutfen yardim ben 15 gun once dogum yaptim bebegim ilk baslarda emmekte sorun yasadi emmiyodu ve zorlada olsa tek memeyi aldi simdi 15 gunluk oldu her uyanik oldugunda emmek istiyo huysuzluk yapiyo emmeyi biraktiginda ama cokta ac oldugunu sanmiyorum biraktigimda agzinda sut geliyo acaba yine aklimda kaliyo sutum yetmedigi icinmi huysuzluk yapip surekli emmek istiyo

Bir çok sebebi var bunun. Genellikle gaz yüzünden emmek ister bebekler. Doktoruna sor bence o daha çok yardımcı olur.

Sakın sütüm yetmiyor deme, sütün yetiyordur minnacık midesi var onun daha. Emme aralığını uzatırsan mesela 2 saat gibi, sütün dolacak ve daha sıkı doyacaktır karnı.

Sütün yetiyor, bol bol sütün var. Benim bebeğim 2 buçuk aylık baştan beri hiç de saat tutmadım istedikçe emzirdim. Bazen 10 dk.da bir bazen saatte bir. Aç olduğu için de ağlamıyor bebeğin. Gazı olduğu için ağlıyor. Memede ağladığında kucağına al hemen mide gazını çıkar. Belli bir süre sonra tekrar emzir. Ama istemiyorsa zorlana meme reddine yol açıyor ısrar. Ağlayınca çek hemen memeden. Yenidoğan memede durmak ister. Durduracaksın başka çare yok. Emer, kusar, emer, kusar, emer, kusar. Senin sıcaklığını ister. Sadece aç olduğu için emmez. Memeyi istedikçe ver, ağladıkça gazını çıkar. İlk 1 buçuk, 2 ay kucağında yaşaycak zaten.

bayanlar lutfen yardim ben 15 gun once dogum yaptim bebegim ilk baslarda emmekte sorun yasadi emmiyodu ve zorlada olsa tek memeyi aldi simdi 15 gunluk oldu her uyanik oldugunda emmek istiyo huysuzluk yapiyo emmeyi biraktiginda ama cokta ac oldugunu sanmiyorum biraktigimda agzinda sut geliyo acaba yine aklimda kaliyo sutum yetmedigi icinmi huysuzluk yapip surekli emmek istiyo
Canim oncelikle hayirli oksun benimde 2 kizim var ve 2 yas bitimine kadar emdiler
Basta gogus uclarim yara oldu kanadi cocuk emdikce kan cikti sonra emmek istemedi oyle zorladim ki vee sonuc ben kazandim 2 ser sene emdi iki kizimda basta pes etmedigin icin kutluyorum supersin
Ikinci mevzu surekli tek gogsunden emzirirsen diger memede ya sut kanallari dolup tikanir ve agri olur yada hic emmedigi icin sut uretimi olmayip sonuk kalir yani sirayla emzirmeni oneririm
15 gunluk bi bebek surekli emmek istemesi en normal en dogal olani acta olsa tokta olsa her an memeye yapisik olmak isticek her istediginde emzir agzindan sutun fazlasini akitir sen sankin tok diye vermeyim deme o fazlasini atar sen surekli emzirmeye devam et ama tek meme zor olur oburune yogunlas biraz

sutun yetmıyor dıye bırsey yok yetmıyor dıyenede ınanma
sutun yetıyor
bebek gazlı oldugu zaman refleks olarak sureklı emmek ıster emınce acısı diner cunku ıcgudusel olarak
2 saatde bır yarım saat emzırın
duzenlı olarak
uyandıgında baslayın gece 2 ye kadar mesela sabah 7 gece 2 ye kadar 2 saatde bı yarım saat
bunun dısında emmek ıstıyorsa emzık verın
sızı emzık gıbı kullanırsa sut kalıtenız duser ve daha gazı olur gazı oldukca emmek ıster gun boyu memede kalır olmaz

Back
X