Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası acilen yine fikirlerinize ihtiyacım var.............

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

35papatya

Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
836
75
318
sevgili anneler; oğlum 4.5 yaşında ve kreşte 2. haftamızı doldurduk... ilk hafta 2şer saat kaldı... ikinci haftamızda 11.30 - 16.30 arasında kreşteydi oğlum... fakat bu 2. haftanın ortasında öğrendimki '' ders sırasında konuşma yasak''... peki ne dersi görüyorlar??? matematik.... hemen ertesi gün öğretmenimizle görüştüm...'' sadece sayıları yazmalarını bekliyoruz onlardan '' dedi... henüz 4 yaş çocuğunun oyun çağında olduğunu ve bunlar için erken olduğunu söyledim.... '' endişelenmeyin fazla yüklenmiyoruz zaten '' dedi... o an tatmin oldum ama ders sırasında şimdiden susması beklenmesi disipline ediliyor gibi geldi bana ... hem kayıt sırasında da bana sadece el becerisine dayalı öğretimler olacağı söylenmişti... şimdi sizce uygulanan bu sistem doğrumu???????? kafam çok karışık... oğlum bu hafta sonu görüyorum ki asker gibi ve tedirgin... kendini baskılıyor gibigördüm ve bu durum canımı çok sıktı.. sizler bana yorum yazın... olağan süreç mi.... tşk........................

Son düzenleme:
sevgili anneler; oğlum 4.5 yaşında ve kreşte 2. haftamızı doldurduk... ilk hafta 2şer saat kaldı... ikinci haftamızda 11.30 - 16.30 arasında kreşteydi oğlum... fakat bu 2. haftanın ortasında öğrendimki '' ders sırasında konuşma yasak''... peki ne dersi görüyorlar??? matematik.... hemen ertesi gün öğretmenimizle görüştüm...'' sadece sayıları yazmalarını bekliyoruz onlardan '' dedi... henüz 4 yaş çocuğunun oyun çağında olduğunu ve bunlar için erken olduğunu söyledim.... '' endişelenmeyin fazla yüklenmiyoruz zaten '' dedi... o an tatmin oldum ama ders sırasında şimdiden susması beklenmesi disipline ediliyor gibi geldi bana ... hem kayıt sırasında da bana sadece el becerisine dayalı öğretimler olacağı söylenmişti... şimdi sizce uygulanan bu sistem doğrumu???????? kafam çok karışık... oğlum bu hafta sonu görüyorum ki asker gibi ve tedirgin... kendini baskılıyor gibigördüm ve bu durum canımı çok sıktı.. sizler bana yorum yazın... olağan süreç mi.... tşk........................

merhaba benim kızımda 3,5 yaşında bende tam tersi disiplin isterim. kızımın okulunda disiplin yok. gayet laçka yani. geçen kızım düşmüş ve sınıfta iki öğretmen olmasına rağmen sadece uyarmışlar ve kızım iki masa arasında sallanmaya devam etmiş ve sonuçta kafa üstü düşmüş çenesi kulağı morarmış kafası da şişmiş yani kısaca disiplin yok. derslere gelince el becerisi zaten demek kalem tutmak çizgi çalışması yapmak kızım rakamları öğrendi sayılar şekiller ki sizin oğlunuz 4,5 yaşında gayet normal. ruhsal açıdan bakarsak evde siz ödül ceza yöntemi kullanmıyorsunuz herhalde, tabi bilemem orasını , bu yüzden de bir dengesizlik olmuş olabilir çünkü evde görmediğini okulda gördüğü için oğlunuzda ruhsal değişiklik olmuştur bu da gayet normal alışır zamanla. oğlunuz şimdiden alışsın çünkü ilöğretime başladığında zaten susması gerekecek öğretmen ders anlatırken. üzülmeyin biraz zaman alacak. Bju arada benim kızımda sayıların üstünden kalemle geçiyor bu bir alıstırma. bu da oğlunuz için çok iyi olur el becerisi gelişir yani ince motorları daha iyi çalışır

Siz eğer anne olarak çocuğunuzun fazla disipline edildiğini düşünüyorsanız duruma el atın bence.ne üstte yazan arkadaşın kreşi gibi ilgisiz olunmalı,ne de çocuk eve geldiğinde stres olmalı.ikisinin ortasını bulabilmek için yönetimle tekrar konuşun derim ben.mesela başka bir çocuk disipline alışık olduğu için strese girmeyebilir ama belli ki sizin oğlunuz disiplini pek sevmiyor,oğlunuza da ona göre davransınlar.çok mu zor yani.bu yaştaki çocuk elbette ki oyun_uyum çocuğudur.belli aktiviteleri yapabilmesi değil,yapmaya istekli olabilmesi beklenmelidir.neyi istiyorsa onu yapmalı,zorlanmamalıdır.burda neyi istiyorsa'dan kastım etkinlik anlamındadır.Allah kolaylık versin arkadaşım zor dönemler,benim kızım da aynı dönemde.pardon,özel okulda mı oğlunuz?

gülminahira,tşk... bende sizin gibi düşünüyorum... evet, özel kreş... ama eşimle konuştuk.. kreşten yarın kaydımızı alacağım.. 4 ay sonra zaten devlet okulunda ana sınıfa başlayacakken onu şimdiden hırpalanmasına göz yummak istemedik... kreşe verdik çünkü park ortamının dışında yaşıtlarıyla olsun istedik... ama malesef herşey göründüğü gibi olmuyor... daha fazla onu örselemeden bitirmek en doğrusu açıkçası... keşke hayal ettiğim gibi olsaydıda devam edebilseydi... neyse, Allah hepimizin meleklerine iyi bir gelecek nasip etsin inşaallah... hepinize tşk..............

rica ederim.ben eğitimciyim,ayrıca kızımın eğitimi için de çok okuyorum.bilgi ve deneyim paylaşımı yapabiliriz memnuniyetle.

Back
X