kızlar 40+3 oldum. devlete gıdıyorum doktorum yarından ıcın gel rahım yumsatıcı fıtıl koyucaz once dedı.. sonra acılma olmazsa sunı sancı verıcez dedi.. sızce ne yapayım bebegın suyu felan ıyı ama kılo alımına devam edıyo cuma gunu 3500 gramdı. boyle kılo alırsa sezeryan ama ben sezeryanda ıstemıyorum.. tecrubelı anneler akıl verın lutfen..
Hayatim öncelikle Allah kurtarsin saglikla evladini kucagna almayi nasib etsin. Fitil olayini ilk kez duyuyorum. Ben suyum geldiği için mecburen sezeryan oldum. Ama mecbur kalmadikca aslaaa olma. Suni sanciyi acilma olmazsa veriyorlar diye biliyorum. Hem neden korkuyosun ki.. Gebelik haftani doğru hesapladigina emin misin? Bence başka hastaneleri de dene tek doktora bagli kalma
canım tecrübeli değilim ama anlatanlardan duydum, vakti geçirmek iyi değil diyorlar. bir arkadaşım vardı kız 148 cm falandı kısacıktı boyu. meğersem anne karnında çok kalmış, kakasını yemiş o da gelişimine öyle etki etmiş. kendisinden 5 yaş küçük kız kardeşi 175cmken o küçücük kalmıştı.
tabii ben duyduklarımı diyorum kesin bir bilgim yok ama suni sancıdan asla korkma. ebe bir arkadaşım var o sürekli suni sancı kullanırım diyor. çünkü o rahimin de kolayca açılmasını sağlıyormuş doğum kolay oluyormuş.
Sen içini ferah tut bir avazda kurtulacaksın inşallah.
Ablam 2 hafta önce doğum yaptı
41+1 de kiz bebek dünyaya getirdi
3 güne bir gidip nts te baglaniyirdu suyuna bakiliyordu
Kendisi saglikci, ve Dr saglikci olmasan suni sanciyla aliriz bebeği 39 haftalıkken diyorlardı
Normal dogum.yaptı çok şükür
Bence herşey normalde 1 hafta daha bekle
hurma yemeni tavsiye ederim doğumu başlatan bi hormon salgılamanı sağlıyormuş. ayrıca cinsel ilşkiye girmek ve yürümek de faydalı dokora gidene kadar bunları bir dene derim.. bakarsın doktora gidince açılman başlamış olur suni sancıya gerek kalmaz. kolay bir doğum diliyorum.
suni sancıyla doğum yapmış biri olarak suni sancıdan korkmana gerekyok benim 6 santime kadar hiç ağrım olmamıştı. 6 santimken suyumu patlattılar herşey ondan sonra başladı..
Bakin anneme sordum. Annem 10 çocuk dogurmus. Hicbir sey yapmasin dedi. Eğer herhangi bir sancisi sorunu yoksa beklesin. Bebek gelir dedi.
Hakkinizda hayirlisi. Inşallah en kisa zamanda hayirlisiyla kurtulursunuz...
Yürüyüş arkadaşim..
hurma yıyorum benden 2 gun önce sumuksu ve kahverengı bı leke gelmıstı ınterntten baktım nısan dedıklerı sey olabılırmıs o geldıkden sonrada ılıskıye gırılmemesı gerekırmıs dıye okudum. suyunu patlattıkdan ne kadar sonra dogum yaptın canım.
nişanın geldiyse 1-2 güne doğurursun canım :) saat 6da patlattılar 9.45de doğum yaptım..
sümüksü diyosun tam öyle bişey işte nişan.. kaç gün oldu?nişanmı tamda emın degılım cunku ondan öncekı ebe altdan bakmıştı ama ılk bakısı degıldı 3. bakısıydı. belkı ondanda gelmıs olabılır bılmıyorumkı ama cokdu yanı az bı leke degıldi :\
Yormadan kendinizi yürüyün evde ama. Bendede kahverengi akinti gelmişti 3, 4 gün sonra doğum yaptım günüm geçmişti ama sancı olmuyordu bebegimin hareketlerine odaklandım doktor hareketleri önemli demisti. Sonuc olarak arkadaşım kızım dışkısını yapmıştı acil sezeryana aldilar beni. Yoksa zehirlenecektik. Sizde doktorunuza güvenin içinizi ferah tutun hareketlerine dikkat edin en ufak bir hareketsizlikte bebeginizin mutlaka doktora gidin.ah yuruyebılsemcok cok cok baskı oluyo pes edıyorum hemen ama evde cok dolanmaya calısıyorum napıyım :\
sümüksü diyosun tam öyle bişey işte nişan.. kaç gün oldu?
40 haftayı geçmişsiniz, niçin doktorunuz her gün nst ye gir demesine rağmen 2 günde bir gidip riske atıyorsunuz anlamadım. nst yalnızca sancılarınızı kontrol etmek için değil, aynı zamanda bebeğin içerideki durumunu da gözden geçirmeye yarıyor. nst yi aksatmanız bebeğinizi istemeden riske atmış olmanız anlamına gelebilir. nolur düzenli gidin kontrollerinize..bugun gıttım doktor vazgecdı cumaya kadar bekletıcem dedı hergun nst ve altdan muayene cagırdı fakar ben 2 gune 1 gıdıcem. evet canım dogru hesaplarım (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?