Sünnet acill karar vermem lazim

gurbetika

bugun Allah icin ne yaptin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2015
228
102
Arkadaslar oglum 3, 5 aylik ve sunnet olmasi gerekiyor. Cocuk cerrahi bu ayun sonuna gun verdi ama tamamen uyutacagini soyledi. Ben kucuk oldugu icin lokal anestezi yapilir sanmistim. Zaten oglumda surekli tekrarlayan hirilti var (evim duvardabn duvara hali kapli etkisi var galiba) gaz vermeleri cigerlerine kotu etki yapar mi oglum bunu kaldirabilir mi cok korkuyorum ne yapmalıyım. Narkozla sunnet yaptiran var mi bukadar kucuk bebegi???

seninle aynı duyguları yaşıyorum benim oğlum 15 aylık o da ameliyat olacak zaten gelişmemişti minyon zayıf hala 7.5 kilo bide ameliyat ,narkoz, sünnet sonrası... çok gerginim

oğlum 1 ay önce narkozla oldu korktum bende ama öncesinde bi dünya test yaptılar anestezi uzmanı muayene falan etti anlattı nasl olacağını korktuğum gibi olmadı çok şükür 11 aylıktı işte olduğunda 1 haftadada geçti keşke daha kucukken yaptırsaymışım bile dedim sünnet olduğu gun kalktı ayağa yurumeye oynmaya çalıştı falan döndü durdu ustune yattı 4-5 aylıkken yaptırsaydım en azından dönemez yattığı yerde kalırdı diken ustunde olmazdım yaptırın kurtulun bence

oğlum 1 ay önce narkozla oldu korktum bende ama öncesinde bi dünya test yaptılar anestezi uzmanı muayene falan etti anlattı nasl olacağını korktuğum gibi olmadı çok şükür 11 aylıktı işte olduğunda 1 haftadada geçti keşke daha kucukken yaptırsaymışım bile dedim sünnet olduğu gun kalktı ayağa yurumeye oynmaya çalıştı falan döndü durdu ustune yattı 4-5 aylıkken yaptırsaydım en azından dönemez yattığı yerde kalırdı diken ustunde olmazdım yaptırın kurtulun bence

Teşekkür ederim

Arkadaslar oglum 3, 5 aylik ve sunnet olmasi gerekiyor. Cocuk cerrahi bu ayun sonuna gun verdi ama tamamen uyutacagini soyledi. Ben kucuk oldugu icin lokal anestezi yapilir sanmistim. Zaten oglumda surekli tekrarlayan hirilti var (evim duvardabn duvara hali kapli etkisi var galiba) gaz vermeleri cigerlerine kotu etki yapar mi oglum bunu kaldirabilir mi cok korkuyorum ne yapmalıyım. Narkozla sunnet yaptiran var mi bukadar kucuk bebegi???
niye narkozlu yapıyor ki geçen yıl küçük oğlum 1,5 aylıkken sünnet oldu. sadece o bölgeyi uyuşturdu. oğlum etrafına bakıyordu ne olduğunu bile anlamadı.
büyük oğlum da 4 ve 8 aylıkken genel aneztesiyle ameliyat oldu çok şükür bir sorun olmadı. tabi iki ameliyatta da oğlum gelinceye kadar narkozdan dolayı çok korktum.

Oglum sunnet oldu.
Sunnetden once asi yaptirmadik .sonraya erteledik.
Ilk gun tahlil ve muayene icin gittik. Maalesef duygusal olarak en cok hirpalandigim gun ilk gun oldu. Bebegimin elindeki damara igne batirip sika sika damlatarak tuplere kan doldurdular 4 tup kan! Ve okadar yanlis sıkmıslar ki hep deri altina kan sizmis bebeğimin eli mosmor oldu . :KK61: Icim parçalandı. Diger bebeklere baktim bisey olmamis. Hemsire herkesin damari farklidir falan dedi ama cocugun parmaklari avuc iclerine batmis parmak aralari bile morarmis. Yavrumun küçücük elini kontrolsuz bir kuvvetle sıkmis belli yani . Ama onlar da üzüldü kasit yok tabi ama ben agla agla bi hal oldum sonra sansimiza bi tup arzali cikti tekrar kan vermek zorunda kaldik bu sefer baska hemsire diger elinden morartmadan bi giriste buldu damari cok sukur ama ertesi gun icin denenmemis damar gerekiyordu serum icin nitekim ameliyat için gittigimiz gun de yine çile dvm etti. Damar yolu acmalari lazimdi Morarmayan elden denedi olmadi ayaktan denediler ikinci de buldular. Ameliyata aglaya aglaya gonderdim yavrumu. Cikinca cok tatliydi narkoDan ayilma hali. Ama sonra basladi aglamaya ve neredeyse bir bucuk saat araliksiz agladi .acikmisti tabii bi de .sonra biraz emzirince kendine gelir gbi oldu ama ayagindaki damaryolu onun cok canini yakti ayrica diger ayagina baktim onda da iki delik vardi ameliyatta diger ayak da denenmis galiba . Yavrumun elleri ayaklari delik desik oldu:KK61:

Aksama hastaneden cikarken damar yolu cikarilinca rahatladi yavrucum uc gun agrikesici verdim yarim olcek iyiydi cok sukur suan iyilesme dvm ediyor bizim doktor bi numara kucuk bez aldirdi sımsıkı baglanacak dedi krem de surmedik ikinci gun bi de dördüncü gun yikadim bakimi zor olmadi yani .. narkoz da cok verilmemis galiba cabuk ayildi diger bebeklere gore.. tamamen iyileşmesi 20 gun dendi .Rabbim beterinden korusun sifasini versin insallah.

X