acilll!!börek için sıvı karışım nasıl hazırlanır?

seray3008

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
106
18
298
kızlar hazır yufkayla börek yaparken üzerine yumurtalı sütlü yağlı bir sos hazırlanıyor ya onun ölçüleri nedir? çok acil yaaa:kedi:

benim belli ölçüm yok hep göz kararı.en büyük saklama kapları oluyor ya camdan ben o kadarlık yapıyorum.

Gözkararı, ama aşağı yukarı şöyledir:
1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı. Eğer yoğurt çok koyu ise biraz daha yağ veya az yağlı olsun dersen birkaç yemek kaşıüı su ekleyebilirsin.

hiç ölçüyle yapmadım ama yarım kase yoğurt,1 yumurta,sıvıyağ hepsini birlikte iyice çırpıyorum ,bazıları bu karışımın içine kabartma tozu da ilave ediyolarmış ama hiç denemedimben

canım 2 yumurta 1 su bardağı süt 2 kaşık yoğurt ve 1 su bardağından biraz az sıvıyağ.

mükemmel oluyor her atına en üstte dahil olmak üzere bol bol sür

ben bir yumurta bir bardak süt ve yarım paket margarin eritip karıştırıyorum hanımlar..tavsiye ederim..

1 veya 2 yumurta [böreğin tepsisinin büyüklüğüne göre) bir su bardağı kadar süt yarım su bardağı kadar sıvı yağ iyice çırpar yufkaların arasına kalanıda en üstüne sürerim

bir subardağı süt yarım marğarin ve yarım su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 1 şişe maden suyu bu karışımı dökün aralarına
aynı su böreği ğibi oluyor tavsiye ederim a

tepsi böreği için 1 yumurta, bir bardak süt, yarım paket erimiş margarin...
eğer porsiyonluk parça börek yapacaksan süt yerine sulu yoğurt kullanman lazım...

ben böreklerime yumurta ve yoğurt koymuyorum çok ağır oluyoo

ben soda ve çiçek yağıyla yapıyommm çok güzel çıtır çıtır oluyoo harikada kabarıyoo

Her zaman 1 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı kadar da sıvı yağı kullanırım. Eğer yoğurdum yoksa süt katarım. Fakat aklınızda bulunsun yoğurt daha yumuşak yapıyor.

Back
X