acilll...pıhtılaşma sorunu olanlar iğneye ne zaman ve ne kadar başladınız

ankara_06

şükürler olsun
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
1.815
23
318
İstanbul
arkdaşlar ben 2 kez tüp denedim ilk denemem tuttu ama kan değerim erkenden düştü..genetik araştrma yapıldı pıhtılaşma çıktı şimdi 3.denemenin sonuna yaklaştım çarşamba yumurtalarım tıoplancak..benim sorum bizler tüp bebek yaptırıyoruz benim gibi pıhtılaşma sorunu olanlar iğneye hangi aşamada yum.toplamada mı transferden snra mı ve sabah akşam yada gün aşırı mı,şuan ki merkezim pek ciddiye almadı hamile kalırsan başlarız gibi laflar ettiler ama ben çıkıştım..ben normal gebe kalamıyorum tüp bebek yaptırıyorum bu önlemi muhakkak almamız lazım işimizi şansa bıarakmayız diye söyledim ama ne yapcaklar bilmiyorum..deneme tahtası değilim ki ben..sonçta zararı da olmayan bişey..benim bi arkdşım sadece önlem amaçlı kullandı 9 ay boyunca her gün üstelik...sizler nasıl kullandınız..bahsettiğim iğne celaxn

öncelikle hayırlısı olsun...bendede pıhtılaşma bozukluğu var Antifosfolipid sendromu..ilk bebeğimi kaybettikten sonra tespit edildi...bende tüp bebekle hamile kaldım..ikinci deemede ben transferden sonraki gün başladım..0.4 lük hergün bir tane yaptım..10. haftalarda kanamam olunca 1-2 hafta ara verdik sonra doğuma kadar kullandım..aspirinide beraberinde aldım. ama aspirini 28.haftada kestim...canım bu konular kadın doğumun işi değil..pek önemsemiyorlar..ben kendim dahiliye uzmanıyım kısmen benim branşımla ilgili..ben gebeliğim boyunca bir hematolog ve birde romotolog meslektaşıma danıştım...bu branşların birinden rapor aldım ilaç için..sende öyle yap...transferden sonra başla..umarım gebe kalırsın sonra bir hematoloji yada romatoloji uzmanına danış derim...

Merhaba ALLAH bağışlasın evladınızı bende bebeğimi 12 haftalıkken 10 hafdada gelişimini durdurup kalbi durduğu için kaybettim otopside kromozom bozukluğu olmadığı tamamen tesadüf olduğu söylendi.
ama ben anemi boyutunda kansızlık yaşamamın etkisiyle ve kk,da okuduklarıma istinadende kan pıhtılaşması sorunum olabiliceğinden şüpeleniyorum tedevi sürecindeyken genetik test yaptırdığımız merkezi aradık ve trambofoli testini kapsayan testi aynı zamanda dahada içerikli olanını yaptıklarını öğrendik sizcede böyle bi merkez bunun için uygunmudur maddi çıkarları gözeten bi merkez olmasından kuşkulanıyorumda yoksa özel bi hastanede sizinde önerdiğiniz gibi hematoloji yada romatoloji uzmanınamı görünmem uygun olucaktır çok tıkandım yardımcı olursanız sevinirim.

Ben kendi hikayemi anlatayım, içerisinden işinize yarayacak kısmı alın. Bende pıhtılaşma olduğunu 5. denemeden sonra öğrendim.

Alın size 3 dr. un önerisi;

1) Bu dr.um tüp dr. u değil jinekolog ama 1 yıl aşılama , yumurta takibi vs ona gittim. Bilimsel çalışmalara göre pıhtılaşma olan bunun bilmeyen sağlıklı doğum yapmış bir sürü kadın var. Ancak çalışmalara bakınca gebelik kaybı yaşayın kadınların çok ama çok büyük bir bölümü pıhtılaşması olanlar. Bunu öğrendiğimize göre yok sayamayız hamilelikle birlikte iğnelere başlarsın.

2) Bir tüp bebek dr. u , pıhtılaşmanın net olarak görülmesi için çok ama çok kapsamlı testler var sadece trombofoli paneliyle olmaz. Ancak biz onlarda kötü çıkmış gibi düşünelim yumurta toplamadan hemen sonra iğnelere başlayalım transfere kadar rahim kanlansın eğer şayet gebelik oluşursa sonuna kadar devam ederiz.

3) Kendi dr.um hiç gerek yok aspirin yeterli boşuna kendini hırpalama.

Sonuç ; dr.uma ısrarla iğne istediğimi söyledim. Yumurta toplamadan sonra başlandı şimdi hergün 0,2 kullanıyorum.

Başka bir sitede gene çoklu deneme yapmış 2 kişiye dr.larının tutmama sebepleri olabilir , net değil ama rahim kanlanmıyorsa emb. beslenememiştir dediklerini okudum.

Son düzenleme:

merhaba;bende 2 ez tüp denedim.şuan hamileyim transferin 3.haftasından itibaren fragmin 0,5 2 defa kullanıyorum hamileliğin sonuna kadar gidicek.benimde kardiyovasküler risk paneli yapılmıştı drum istedi drumda benim gibi ayrıntıcı .cleaxnda aynı .artı bide coraspirinde hep var zaten alıştım ben lazımsa vurulucaz napalım

canım umarım en kısa zamanda tekrardan hamile kalıp yavruna kavuşursun..benim 13 aylık ikiz kızlarım var:) onlar rabbimin mucizesi bana... canım pıhtılaşma bozukluklarının yakında infertilitenin sebepleri arasına girebileceği söyleniyor..bu konuyla ilgili yurt dışında yapılmış çalışmalar var ama ben araştırdığımda kesinleşmiş birşey yoktu..senin de dediğin gibi pıhtılaşma bozukluklarında rahim damarlarında yeterli kan akımı olmadığından tutunma gerçekleşemeyeceği tutunsada erken veya geç gebelik kaybına sebep olabiliceği biliniyor...tetkikleri yaptırmanda hiçbir sakınca olmaz bence varsa birşey önceden tespit edilmesi çok iyi olur..canım özel merkezler bu testler için korkunç paralar alıyor..hiçte gerek yok..bazı devlet hastanelerinde bu testler yapılıyor ama ilgili dal uzmanının görmesi gerekiyor ancak o uzman isterse testler yapılıyor çünkü maaliyeti yüksek ve sgk varsa devlette hiç para ödemiyorsun en az özelde yapılanlar kadarda kapsamlı ve yeterli..trombofili paneli deniyro.. Kartal eğitim araştırma hastanaesinde, koşuyolu kalp hastanesinde yapılıyor ve avrupa yakasında şişli etfal ve üniversite hastanelerinin hapsinde yapılıyor diye biliyorum..istanbuldaysan bu hastanelerin birine git romatoloji, hematoloji yada dahiliye polikliniğinden randevu al tekrarlayan düşüğüm varde yaparlar... özellere gitmenin hiç gereği yok..bir arkadaş 2500 tl vermişti çok gereksiz..devlet zaten yapıyor ve ödüyor...

merhaba arkadaşım biz ilk tüp bebek tedavisi için doktorumuza gittiğimiz zaman onun uyarısı üzerine başladık kan sulandırıcılara çünkü benim erkek kardeşim çok yakın bi tarihte akciğer embolisi geçirmişti bunu anlattım zaman doktorum benden bi sürü genetik test istedi tedaviye başlamadan bu testlerin yapılması gerekli dedi bizde bu testler için bayağı bi uğraştık bunun için iyi bi hematoloğa gittik gittiğim hematoloğ bana tüp bebek ilaçlarına başladığım gün kan sulandırıcı iğneye başlamamı söledi ve eğer hamile kalırsan 9 ay boyunca kullanman gerekli dedi biz 3 kere tüp bebek denedik maalesef 3 ündede negatif sonuç aldık ilk 2 denemem de fraxiparine 0.4 lük kullandım günde 1 kez göbekten 3.denemem de ise celaxn kullandım gene 0.4lük günde 1 kere böle işte arkadaşım hakkında hayırlısı olsun

bu arada sölemeyi unutum benim genetik test sonucum heterozigot çıkmıştı biz de nerdeyse bi tüp bebek parası harcadık bu testler için 10 tane belki test yapıldı sanırım yanlış hatırlamıyosam asıl belirleyici olanı faktör5 leiden di

valla kızlar benim bu 2. hamileliğim ve ilki normal ikincisi tüp bebekle oldu şu anda 12. haftadayım çok şükür.ben ilk devlet hastanesinde tedavi görüyodum sonra hamile kaldım ve 10. haftamda bebeğimi kaybettim.yüzeysel olarak kandaki pıhtılaşmaya baktılar ve bişi ok dediler aynı zamanda endometroizis hastasıyım. sonra tüp bebek denedik çok erken değerim düştü ve 2. sinde özel hastaneye gitmek istedim ankarada lina hastanesinde şükran hnım var ona gittim ve bana dediki genetik tanı yapıldımı sana dedi bende hayır dedim ve hemen dedi pıhtılaşma varmı yokmu onun için genetik kromozon araştırması yaptıralım dedi ve yaptırdık sadece 100 lira verdim ve ileri derecede pıhtılaşma sorunum çıktı. devlet hastanesine kaldıysak 3 tane kaybın olmadan yapmıyolar bu genetik testini neymiş çok pahalıymış özel hastane neden bukadar ucuz yapıyo ozaman kimsenin bizleri düşündüğü yok arkadaşlar kimse bebek kaybedince bizim neler yaşadığımızı düşünmüyor.arkadaşlar en azından bir tane kaybınız bile varsa mutlaka gidin özel hastaneye yaptırın bu testi ihmale kesinlikle gelmez.ben iğneye 2. haftadan itibaren başladım kızlar e doğuma kadar kullanıcam 0,4 cleaxan kullanıyrum aynı zamanda corasprin

Bu topiğe hem cvp verdim, hemde soru sorayım :) İğne kullanan arkadaşlar. bugün 8. iğnem ve transferin 5. günü, transferin 3. gününden itibaren (yani 6. iğneden beri) bir halsizlik, sersemlik, el ve ayakların buz kesmesi yaşıyorum. Bu iğnelerin böyle bir etkisi var mı ? Dr. gereksiz dediği halde ısrarla olacağım diye tutturunca sormamakta istiyorum, iğneyi keser korkusuyla.

Son düzenleme:

Merhaba ALLAH bağışlasın kızlarınızı
Anlıyorum çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
istanbulda değilim tekirdağ çerkezköydeyim ama ailem istnblda sorun olmaz giderim zaten tedavimi olduğum hastanede istnblda.
benim öğrenmek istediğim hastane aracılığı ile genetik testimizi yaptırdığımız merkez trambofoli panelini yapabildiklerini ama istersek 12 mutasyon kardiyo vasküler yaptırmamız daha kapsamlı olduğundan bizim için daha iyi olucağını söylediler fiyatıda bin liranın üstünde fakat biz genetik testimizide orda yaptırdığımız için toplam 400 liraya yapabiliceklerini söylediler.
Ama romatoloji hematoloji veya dahiliye polikıliniği bu test için daha doğru adres ise orayı tercih ediyim benim endişem doğru adresi bulamamak.
birde benim ilk düşüğüm tekrarlayan düşüklerde sigortanın karşıladığını biliyorum ama ben bida aynı acıları yaşamak istemiyorum varsa bi problem önlemini almak istiyorum bulduğum merkezde çok yüklü bi miktar taleb etmedi sizce bu merkezde yaptırmalımıyım.
Vakit ayırıp cvp verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

karamelito bence önemli olabilir mutlaka doktoruna sor bence bende hiç böle şikayetler olmuyo geçmiş olsun inşallah hamile kalırsın canım

arkadaşlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim..çok güzel cevaplar vermişsiniz..bu konu tıpda mutabık kalınamayan bir konu..keza her dr başka bişey söylüyor..Rabbime yalvarıyorum o isterse herşey olur ama tıbben elimizden gelenide yapmak isityorum..bende eğer dr um gerek yok iğneye derse ısrar edeceğim sonçta kulllanmamın bir zararı yok..hematoloğada gittim gebe kalınca diyo eeee ben gebe kalmıyorum kii o kadar rahat davranıyorlar ki git gebe kal gel diyorlar..biz diğer insanlar gibi pat deyince gebe kalamıyorum maalesef...
ama bu iğnenin zararı yok yaptığım araştrmalara göre dr uma ısrar edeceğim eğer gerek yok derse..

hematoloğada gittim o da bana gebe kal gel iğneye başlatayım seni dedi..sanki ben gebe kalabliyorum..işte sizde en büyük kanıt olmuş..bu iğnenin zararı yokkkk..eğer kanama olursa hemen kesersiniz olur biter...

hematoloğada gittim o da bana gebe kal gel iğneye başlatayım seni dedi..sanki ben gebe kalabliyorum..işte sizde en büyük kanıt olmuş..bu iğnenin zararı yokkkk..eğer kanama olursa hemen kesersiniz olur biter...

merhaba arkadaşlar bende de kan pıhtılaşması var.bunu birinci tedaviden sonra öğrendik.ve ondan sonra hep iğne kullandım.benim kafamı karıştıran başka bir konu var,onu sormak istiyorum.eşimden spermler teseyle alınıyor.bende de pco var.ama şimdiye kadar bir sürü doktora gittim,tüp bebek doktorları dışında.sizde bir problem yok,olur diyorlar.yumurtalarım iyi oluyor.embriyolarda birinci kalite de oluyor.rahim duvarı iyi oluyor.ancak beş kere denememe rağmen ve doktorların her şey yolunda demesine rağman bir türlü olmuyor.rabbim ol derse olur,biliyorum ama aklım almıyor.sizce yapmam gerekn bir şey var da ben mi bilmiyorumlütfen cevap...:18::18::18::18:ayrıca genetik teste de bir sıkıntı çıkmadı.

merhaba arkadaşlar bende de kan pıhtılaşması var.bunu birinci tedaviden sonra öğrendik.ve ondan sonra hep iğne kullandım.benim kafamı karıştıran başka bir konu var,onu sormak istiyorum.eşimden spermler teseyle alınıyor.bende de pco var.ama şimdiye kadar bir sürü doktora gittim,tüp bebek doktorları dışında.sizde bir problem yok,olur diyorlar.yumurtalarım iyi oluyor.embriyolarda birinci kalite de oluyor.rahim duvarı iyi oluyor.ancak beş kere denememe rağmen ve doktorların her şey yolunda demesine rağman bir türlü olmuyor.rabbim ol derse olur,biliyorum ama aklım almıyor.sizce yapmam gerekn bir şey var da ben mi bilmiyorumlütfen cevap...ayrıca genetik teste de bir sıkıntı çıkmadı.

ruhac mrb canım öncelikle allah yardımcın olsun hepimizin bende de pcosluyum ama ilk denemede 25 yumurtam toplandı eşimdede herşey yolunda oldugunu söylediler bir çok doktora gittik hiç bir sorun olmadığını açıklanamayan infertilite dendi tüp bebeğe gerek yok normal yolla bile olur dediler tam 3 yıldır fakat dün ikinci tedavim için gittiğimde eşimin sperm hareketliliği YÜZDE İKİ MORFOLOJİSİ BOZUK olduğunu öğrendik bunca zamana kadar bende nede olsa normal yollan da olur diye hiç üstüne düşmemiştim ancak şimdi öğrendimki tek çarem tüp bebek miş sen sen ol kimseye güvenme doktorunu değiştir araştır imkanın varsa canım Allah yardımcımız olsun

arkadaşlar benimde bir kez tüp bebek denemem oldu sonucu pozitif oldu ama kalp atısı alınamadığı için kürtaj oldum doktor genetik teste yolladı 46xx kromozomluymus bebek.tahlilinizde problem yok dedi bu testte kanda pıhtılasma varsa anlasılıyormu ben bu konularda bilgi sahibi degilim ne olur bana cvp yazınn

hayır canım pıhtılaşma tesi farklı faktör 5 leiden ine falan baktırıyorsun,bende tam bilmiyorum açıkcası,ama ist daysan zeynep kamile gidip ben düşük yaptım test yaptrmak isityorum hatta istediler diyorsun çünkü onlar en az 3 kayıp olmayınca yapmıyorlar,bana zor yaptılar,devleti masrafa sokuyormuşum.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…