arkdaşlar ben 2 kez tüp denedim ilk denemem tuttu ama kan değerim erkenden düştü..genetik araştrma yapıldı pıhtılaşma çıktı şimdi 3.denemenin sonuna yaklaştım çarşamba yumurtalarım tıoplancak..benim sorum bizler tüp bebek yaptırıyoruz benim gibi pıhtılaşma sorunu olanlar iğneye hangi aşamada yum.toplamada mı transferden snra mı ve sabah akşam yada gün aşırı mı,şuan ki merkezim pek ciddiye almadı hamile kalırsan başlarız gibi laflar ettiler ama ben çıkıştım..ben normal gebe kalamıyorum tüp bebek yaptırıyorum bu önlemi muhakkak almamız lazım işimizi şansa bıarakmayız diye söyledim ama ne yapcaklar bilmiyorum..deneme tahtası değilim ki ben..sonçta zararı da olmayan bişey..benim bi arkdşım sadece önlem amaçlı kullandı 9 ay boyunca her gün üstelik...sizler nasıl kullandınız..bahsettiğim iğne celaxn
öncelikle hayırlısı olsun...bendede pıhtılaşma bozukluğu var Antifosfolipid sendromu..ilk bebeğimi kaybettikten sonra tespit edildi...bende tüp bebekle hamile kaldım..ikinci deemede ben transferden sonraki gün başladım..0.4 lük hergün bir tane yaptım..10. haftalarda kanamam olunca 1-2 hafta ara verdik sonra doğuma kadar kullandım..aspirinide beraberinde aldım. ama aspirini 28.haftada kestim...canım bu konular kadın doğumun işi değil..pek önemsemiyorlar..ben kendim dahiliye uzmanıyım kısmen benim branşımla ilgili..ben gebeliğim boyunca bir hematolog ve birde romotolog meslektaşıma danıştım...bu branşların birinden rapor aldım ilaç için..sende öyle yap...transferden sonra başla..umarım gebe kalırsın sonra bir hematoloji yada romatoloji uzmanına danış derim...
arkdaşlar ben 2 kez tüp denedim ilk denemem tuttu ama kan değerim erkenden düştü..genetik araştrma yapıldı pıhtılaşma çıktı şimdi 3.denemenin sonuna yaklaştım çarşamba yumurtalarım tıoplancak..benim sorum bizler tüp bebek yaptırıyoruz benim gibi pıhtılaşma sorunu olanlar iğneye hangi aşamada yum.toplamada mı transferden snra mı ve sabah akşam yada gün aşırı mı,şuan ki merkezim pek ciddiye almadı hamile kalırsan başlarız gibi laflar ettiler ama ben çıkıştım..ben normal gebe kalamıyorum tüp bebek yaptırıyorum bu önlemi muhakkak almamız lazım işimizi şansa bıarakmayız diye söyledim ama ne yapcaklar bilmiyorum..deneme tahtası değilim ki ben..sonçta zararı da olmayan bişey..benim bi arkdşım sadece önlem amaçlı kullandı 9 ay boyunca her gün üstelik...sizler nasıl kullandınız..bahsettiğim iğne celaxn
Merhaba ALLAH bağışlasın evladınızı bende bebeğimi 12 haftalıkken 10 hafdada gelişimini durdurup kalbi durduğu için kaybettim otopside kromozom bozukluğu olmadığı tamamen tesadüf olduğu söylendi.
ama ben anemi boyutunda kansızlık yaşamamın etkisiyle ve kk,da okuduklarıma istinadende kan pıhtılaşması sorunum olabiliceğinden şüpeleniyorum tedevi sürecindeyken genetik test yaptırdığımız merkezi aradık ve trambofoli testini kapsayan testi aynı zamanda dahada içerikli olanını yaptıklarını öğrendik sizcede böyle bi merkez bunun için uygunmudur maddi çıkarları gözeten bi merkez olmasından kuşkulanıyorumda yoksa özel bi hastanede sizinde önerdiğiniz gibi hematoloji yada romatoloji uzmanınamı görünmem uygun olucaktır çok tıkandım yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba arkadaşım biz ilk tüp bebek tedavisi için doktorumuza gittiğimiz zaman onun uyarısı üzerine başladık kan sulandırıcılara çünkü benim erkek kardeşim çok yakın bi tarihte akciğer embolisi geçirmişti bunu anlattım zaman doktorum benden bi sürü genetik test istedi tedaviye başlamadan bu testlerin yapılması gerekli dedi bizde bu testler için bayağı bi uğraştık bunun için iyi bi hematoloğa gittik gittiğim hematoloğ bana tüp bebek ilaçlarına başladığım gün kan sulandırıcı iğneye başlamamı söledi ve eğer hamile kalırsan 9 ay boyunca kullanman gerekli dedi biz 3 kere tüp bebek denedik maalesef 3 ündede negatif sonuç aldık ilk 2 denemem de fraxiparine 0.4 lük kullandım günde 1 kez göbekten 3.denemem de ise celaxn kullandım gene 0.4lük günde 1 kere böle işte arkadaşım hakkında hayırlısı olsun
canım umarım en kısa zamanda tekrardan hamile kalıp yavruna kavuşursun..benim 13 aylık ikiz kızlarım var:) onlar rabbimin mucizesi bana... canım pıhtılaşma bozukluklarının yakında infertilitenin sebepleri arasına girebileceği söyleniyor..bu konuyla ilgili yurt dışında yapılmış çalışmalar var ama ben araştırdığımda kesinleşmiş birşey yoktu..senin de dediğin gibi pıhtılaşma bozukluklarında rahim damarlarında yeterli kan akımı olmadığından tutunma gerçekleşemeyeceği tutunsada erken veya geç gebelik kaybına sebep olabiliceği biliniyor...tetkikleri yaptırmanda hiçbir sakınca olmaz bence varsa birşey önceden tespit edilmesi çok iyi olur..canım özel merkezler bu testler için korkunç paralar alıyor..hiçte gerek yok..bazı devlet hastanelerinde bu testler yapılıyor ama ilgili dal uzmanının görmesi gerekiyor ancak o uzman isterse testler yapılıyor çünkü maaliyeti yüksek ve sgk varsa devlette hiç para ödemiyorsun en az özelde yapılanlar kadarda kapsamlı ve yeterli..trombofili paneli deniyro.. Kartal eğitim araştırma hastanaesinde, koşuyolu kalp hastanesinde yapılıyor ve avrupa yakasında şişli etfal ve üniversite hastanelerinin hapsinde yapılıyor diye biliyorum..istanbuldaysan bu hastanelerin birine git romatoloji, hematoloji yada dahiliye polikliniğinden randevu al tekrarlayan düşüğüm varde yaparlar... özellere gitmenin hiç gereği yok..bir arkadaş 2500 tl vermişti çok gereksiz..devlet zaten yapıyor ve ödüyor...
Bu topiğe hem cvp verdim, hemde soru sorayım :) İğne kullanan arkadaşlar. bugün 8. iğnem ve transferin 5. günü, transferin 3. gününden itibaren (yani 6. iğneden beri) bir halsizlik, sersemlik, el ve ayakların buz kesmesi yaşıyorum. Bu iğnelerin böyle bir etkisi var mı ? Dr. gereksiz dediği halde ısrarla olacağım diye tutturunca sormamakta istiyorum, iğneyi keser korkusuyla.
hematoloğada gittim o da bana gebe kal gel iğneye başlatayım seni dedi..sanki ben gebe kalabliyorum..işte sizde en büyük kanıt olmuş..bu iğnenin zararı yokkkk..eğer kanama olursa hemen kesersiniz olur biter...öncelikle hayırlısı olsun...bendede pıhtılaşma bozukluğu var Antifosfolipid sendromu..ilk bebeğimi kaybettikten sonra tespit edildi...bende tüp bebekle hamile kaldım..ikinci deemede ben transferden sonraki gün başladım..0.4 lük hergün bir tane yaptım..10. haftalarda kanamam olunca 1-2 hafta ara verdik sonra doğuma kadar kullandım..aspirinide beraberinde aldım. ama aspirini 28.haftada kestim...canım bu konular kadın doğumun işi değil..pek önemsemiyorlar..ben kendim dahiliye uzmanıyım kısmen benim branşımla ilgili..ben gebeliğim boyunca bir hematolog ve birde romotolog meslektaşıma danıştım...bu branşların birinden rapor aldım ilaç için..sende öyle yap...transferden sonra başla..umarım gebe kalırsın sonra bir hematoloji yada romatoloji uzmanına danış derim...
hematoloğada gittim o da bana gebe kal gel iğneye başlatayım seni dedi..sanki ben gebe kalabliyorum..işte sizde en büyük kanıt olmuş..bu iğnenin zararı yokkkk..eğer kanama olursa hemen kesersiniz olur biter...
arkadaşlar benimde bir kez tüp bebek denemem oldu sonucu pozitif oldu ama kalp atısı alınamadığı için kürtaj oldum doktor genetik teste yolladı 46xx kromozomluymus bebek.tahlilinizde problem yok dedi bu testte kanda pıhtılasma varsa anlasılıyormu ben bu konularda bilgi sahibi degilim ne olur bana cvp yazınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?