500 lira -kira
30 - aidat.
400 lira benzin masrafı (işe gidip gelirken kullanıyorum. normal otobüsle de gitsem aynı paraya geliyor.)
105 lira saç dip boyası ( her ay beyazlarım cıkıyor gezilmeyecek halde oluyorum. yine de 6 haftaya sarkıtmaya çalışıyorum boyatmayı)
5 liradan kaş bıyık aldırması var . 10 günde 1. 15 lira da o tutuyor.
haftada 2 paket sigara içiyor. aylık 60 tl ediyor.
50 liralık kontor yüklüyorum telefonuma.
40 lira internet faturası var.
diğer faturalar toplam ne kadar eder bilmiyorum tam. her ay değişiyır. doğalgaz vs faturası hepsi 200.250 gibi.
sabah kahvaltısı için evde sandvic yapıp götürüyorum. öğle yemeği iş yerinde yok. onun içinde bazen evden götürüyorum ama yine aylık 50 lira felan gidiyor.
haftalık pazar ve market alışverişi var. onlar için de haftalık pazara 50 markete 20 dedim. suyu da marketten alıyorum onu da kattım.
gerçekçi bir şekilde hepsini yazdım bunun harici haftada 2 kere dısarı cıkıp yemek ve kahve yapsam 40 lira da haftalık eğlenceye yazınca aylık 160 lira oluyor. ha şimdi diyeceksiniz dışardaki paradan kıs vs. cok haklısınız ama zaten yalnız yaşıyorum hep tek basımayım. haftada 2 kere de cıkmasam iyice bunalcam.
bunun haricinde olur da bir ay bir kıyafet almaya kalksam ya da makyaj malzemesi bitiyor. bir anda çıkan araba masraflarını (kasko sigorta vergi ceza ) bunlar da beni sarsıyor.
genel durumum böyle
ne önerirsiniz. her ay 1000 lira ayırmak istiyorum imkansuz mı ?