Doğuma Hazırlık acillll!! doğumdan sonra yapılması gerekenler nedir acaba???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ayshooo87

Sarıl sevdiceğine!!!
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2011
310
19
318
Aydın
merhaba kızlar,
kardeşimin eşi temmuz ortasında doğum yapacak. doğumu sırasında ve sonrasında ben ilgileneceğim ama ben de yeni evli sayılırım ve pek bi bilgim yok. korkuyorum bebeğe bakamamaktan. çocuğu yazın ortasında hasta etmek istemiyorum. tabi bir de doğum şerbeti, şekeri falan oluyormuş onlar nasıl ritüellerdir bilmiyorum. lütfen bu cahile yardım edin...

ben konuyu başka bir yönden yanıtlayacağım.
lohusalık çok zor bir süreç,bir anda değişen hormonlar, bir anda üstlenilen sorumluluklar...kendimden örnek vereyim: ben şaşkındım, mutluydum ama yorgundum, uykusuzdum, bebeği kıskanıyordum, titizlik gelmişti üstüme, herkes ve her şey batıyordu. o yüzden ne yaparsa yapsın hoşgörülü olun, her fırsatta uyumasını sağlayın. süt var mı yok mu yetiyor mu yetmiyor mu mevzusuna girmeyin bile. bebeği ağladıkça kendisine vermeniz bile yeter.yemeği, temizliği halledin o bebeğiyle ilgilensin.mesela geceleri bebeği doyurup eşiyleyürüyüşe çıksın.gayet iyi niyetlisiniz, eminim üstesinden gelirsiniz.

ben konuyu başka bir yönden yanıtlayacağım.
lohusalık çok zor bir süreç,bir anda değişen hormonlar, bir anda üstlenilen sorumluluklar...kendimden örnek vereyim: ben şaşkındım, mutluydum ama yorgundum, uykusuzdum, bebeği kıskanıyordum, titizlik gelmişti üstüme, herkes ve her şey batıyordu. o yüzden ne yaparsa yapsın hoşgörülü olun, her fırsatta uyumasını sağlayın. süt var mı yok mu yetiyor mu yetmiyor mu mevzusuna girmeyin bile. bebeği ağladıkça kendisine vermeniz bile yeter.yemeği, temizliği halledin o bebeğiyle ilgilensin.mesela geceleri bebeği doyurup eşiyleyürüyüşe çıksın.gayet iyi niyetlisiniz, eminim üstesinden gelirsiniz.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. gelinimizin ailesi uzakta o yüzden onlar yanında olamayacak ben ona çok yardımcı olmak istiyorum. umarım bu işi elime yüzüme bulaştırmam. İzmir çok sıcak olacak temmuzda. o sebeple hasta etmekten korkuyorum...

bebeği kat kat giydirmeyin, onlar da sıcaklığı bizim ibi hissederler.isilik olmasın. ben de 1 ağustosta doğum yaptım, sadece kolsuz çıtçıtlı body ile yatırdık. bebek şekerini hazır almıştım, evde hasır sepet vardı ona koyup bebek görmeye gelenlere tuttuk.lokum ve çikolata almıştık bir de.şerbet yapmadık seen var sevmeyen var meyve suyu ikram ettik. şerbeti günde iki fincan anne içsin, süte faydası olur. aktara derseniz hazırlar verir.size kaynatmak kalır. ama önerim şekerini aktarın dediğinin yarısı yapmak

ahh ah ben de izmirdeyim bilmez miyim! millet şimdi başlar kuşun kanadından üşür vs demeye dinlemeyin. penye tek kat giydirin. terlerse hasta olur.
bana bu havada bile çocuğu neden çorapsız çıkardın diyenler oluyor.
siz gelininuyumasını sağlayın gerisi kolay. çünkü ilk haftalar sarılık olmasın diye 1.5 saatte bir bebek emzirecek, emsirdikten sonrasını eşi ve siz devrallın ki muhtemelen bebek uyur o arada. emzirme araları uzamasın bebeği uyandırmada güçlük yaşarsanız soyun altını alın, tabanlarına bastırın.
ilk on gün gaz olmaz sonra başlar gaz sancısı, bir fincan kaynar suya bir çay kaşığı kimyon atıp demleyin. bir çay kaşığı bebek içsin, kalanı anneye içirin.

bebeği kat kat giydirmeyin, onlar da sıcaklığı bizim ibi hissederler.isilik olmasın. ben de 1 ağustosta doğum yaptım, sadece kolsuz çıtçıtlı body ile yatırdık. bebek şekerini hazır almıştım, evde hasır sepet vardı ona koyup bebek görmeye gelenlere tuttuk.lokum ve çikolata almıştık bir de.şerbet yapmadık seen var sevmeyen var meyve suyu ikram ettik. şerbeti günde iki fincan anne içsin, süte faydası olur. aktara derseniz hazırlar verir.size kaynatmak kalır. ama önerim şekerini aktarın dediğinin yarısı yapmak

süpersin canım. lohusa şerbeti diyorsun değil mi? arkadaşlardan duydum. herkese soruyorum da :18: galiba tarçınlı bişeymiş. dediğin gibi meyve suyu, limonata gibi bişey düşünüyorum. bebek şekerini de ben hazırlamayı düşünüyorum. bakalım umarım her şey güzel olur.

evet evet lohusa şarbeti malzemesi dersen aktar verir malzemeyi de tarifi de. sadece içindeki şeker böyle çok bayık oluyor onların tarifinde, baklava şerbeti ibi. onun yerine yarı yarıya şekeri azalt, lohusa içsin. tarçınlı karanfilli başka baharatlar da var tadı güzel.içeriği de süt artırıcı, gaz giderici.

evet evet lohusa şarbeti malzemesi dersen aktar verir malzemeyi de tarifi de. sadece içindeki şeker böyle çok bayık oluyor onların tarifinde, baklava şerbeti ibi. onun yerine yarı yarıya şekeri azalt, lohusa içsin. tarçınlı karanfilli başka baharatlar da var tadı güzel.içeriği de süt artırıcı, gaz giderici.

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler içinnn:3:

Back
X