ACİLLYaşları yakın çocuklarınımızı nerde,nasıl uykuya alıştırmalıyız? kızlarım1ve4yaş

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
merhaba arkadaşlar,
umarım çocuklar uyumuş,anneler klavyelerindedir:) çünkü anneler için iletişim zamanıııııı! :) umarım herkesin keyfi yerindedir,Allah olmayanları da keyiflendiri inşallah,içinde beni de....
kızlarım 1 ve 4buçuk yaşında.büyüğü bu zaman kadar bizimle beraber uyudu.hatta küçük kızımda sonradan dahil oldu ve baba diğer odada yatmaksızın (bazı haller dışında) ben kızların arasında yatıyorum.bu durum sabaha kadar beni yoruyor uykusuz bırakıyor.biri sık sık emer,diğeri uyurken üstüme çıkar.zaten büyük uyumadan küçüğü yatağa yatıramıyorum,büyük kızım gürültü yapınca küçüğün zaten olan hafif uykusu da kaçıyor.vs vs...sadede geliyim kızlar;büyük kızım tek başına odada kalmayacağından(ben de öyleydim,genetik,az da tırsık:), yatak odamın karşısındaki odayı ikisine güzelce dekore edeyim diyorum,kardeş dayanışması büyük kızımın yatağı ile ufaklığın park yatağını da yarım metre arayla yanyana koysam diye düşünüyorum.küçüğü eşimin olduğu odaya bırakıp önce büyüğü uyutup gelip sonra küçüğü uyutsam onu da park yatağına koysam.acaba büyük kızım küçüğe bişey yapar mı?yastığı filan üstüne bastırır mı? ya da ne bileyim gece uyandığında bilerek/bilmeyerek yatağına sivri uçlu bişey atar mı? genellikle iyi anlaşırlar ama bazen ufaklığı düşürür,canını sıktığında vurur.ama genellikle şiddet olmaz.çocuklara da kendime güvendiğim gibi güvenmeli mi yoksa temkinli olup her birini başka odaya mı koymalıyım? 2 tane çocuk odam da var aslında.NOT:uyutma şekli sormadım arkadaşlar ama söylerseniz de hani memnun olurum:) aynı durumda olanlar cevaplarsa sevinirim.
düşüncelerinizi bekliyorum kızlar...teşekkürler şimdiden...

Son düzenleme:
3 yaşındaki oğlumla 18 aylık kızımı 1 aydır aynı odada yatırmaya başladım bende. Oğlum son bir senedir benimle yatıyodu eşimde salonda :) bende artık yeter dedim ve oğlumuda kendi odasına yolladım. Hala bazı geceler huysuzluk yapıp yanıma gelmek istiyor ama geçicek bunlarda. Zarar verme konusuna gelince sanmıyorum bi zarar vereceğini zaten ilk uyandıklarında uyku sersemi oluyolar sizinde kulağınız onlarda olursa hemen yetişebilirsiniz. Uyutmak için tavsiye veremeyeceğim çünkü benim bebelerde ayakta sallanıyor malesef :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…